Zrób obiad bez mięsa z przepisu Tomasza Strzelczyka. Zapach, jak i samo danie przekona nawet najbardziej mięsożernych smakoszy. Potrzebujesz tylko paru składników, aby stworzyć niezwykły obiad. Ja po pierwszej porcji wziąłem obowiązkowo dokładkę.
Każdy ją zna, ale nią każdy wie jak ją zrobić dobrze. Sprawdź, jak zrobić surówką, która do obiadu z rybą będzie smakować wyśmienicie. Jest łatwa, a jej przygotowanie zajmuje tylko kilka minut.
Zupy od dawna królują na polskich stołach. Niektórzy mogliby je jeść codziennie. Ostatnio spróbowałem zrobić zupę, która do złudzenia przypomina kapuśniak z kiszonej kapusty. Efekt przerósł moje oczekiwania.
O takim zastosowaniu kapusty nigdy być może nie pomyślałaś. W tym przepisie robimy z niej coś w rodzaju omletu, który stanowi doskonałą, sycącą i dietetyczną kolację. Przygotowanie go zajmuje dosłownie chwilę, a danie wydobywa sto procent smaku i właściwości, jakie kapusta jest w stanie ofiarować.
Ta porada przychodzi z pomocą przy jednej z najbardziej niewdzięcznych czynności związanych z przygotowywaniem gołąbków: parzeniem kapusty. Dzięki niej można pozbyć się z kuchni jednego wielkiego gara i znacznie ułatwić sobie pracę.
Jeśli doskwiera Ci głód, czas przyrządzić coś pysznego. Zrób placuszki z kapusty, które są nie tylko pyszne, tanie, ale też proste w przygotowaniu. Ten przepis wypróbuj w swojej kuchni, bo naprawdę warto.
Posiekaj kapustę i zrób pyszny obiad. Nikt ci nie uwierzy, z czego go zrobiłaś. Sprawdź jak zrobić ten pyszny obiad z kapusty.
Ta niezwykle szybka surówka pasuje do każdego dania. A co najważniejsze smakuje każdemu. Musisz zrobić ją z tego przepisu, a rodzina będzie zachwycona.
Zapiekanka z kapusty podbiła serca moich domowników. Zrób ją dla swojej rodziny według tego prostego przepisu. Nie pożałujesz. Prośby o dokładkę są pewne.
Każdy smakosz gołąbków polubi tę zapiekankę. Jest pełna smaku i aromatu. W sam raz na zimowy obiad. Polecam przepis na zapiekankę, która z powodzeniem zastąpi gołąbki. W moim domu to prawdziwy hit.
Ta sałatka na bazie trzech składników jest świetnym samodzielnym daniem. Podana chociażby do pieczywa będzie doskonałą przekąską lub sycącą kolacją. Z powodzeniem zabierzesz ją także w ramach posiłku poza domem. Chcesz wiedzieć jak ją przyrządzić? Szczegóły znajdziesz poniżej.
Przepisów na surówkę jest nieskończona liczba. W tym przepisie Tomasz Strzelczyk tak zaczarował, że wyszła sałatka niezwykła. Jest lekka, pyszna i błyskawiczna w przygotowaniu.
Oto prosty przepis na zwykłą-niezwykłą potrawę z pieczonych warzyw. Te składniki sprawią, że będziemy się czuć przyjemnie nasyceni, ale nie przejedzeni, a danie jest niezwykle dietetyczne. Świetnie sprawdzi się jako wsparcie w odchudzaniu.
Co zrobić zimą na obiad? Ja przyrządzam znakomite danie z mięsa i kiszonej kapusty. Taki obiad jest pożywny, smaczny i prosty w przygotowaniu. Polecam przepis na danie, które zasmakuje niejednemu smakoszowi.
Zwykle na Święta Bożego Narodzenia przyrządzamy zbyt dużo pysznego jedzenia. Co zrobić z nim po Świętach? Warto zamrozić i zawekować. Wyjaśniamy, które potrawy nadają się do mrożenia, a którym służy wekowanie.
Bigos wigilijny jest szczególnym daniem. Nie znajdziemy w nim mięsa, bo jest potrawą postną. Za to dużo w nim grzybów leśnych, które zapewniają wspaniały smak i aromat. Ten wyjątkowy bigos robię z przepisu mojej prababci, którym chętnie się z wami podzielę.
Surówka wcale nie musi być nudna. Ten przepis dostałam od cioci i zbiera on pochwały całej rodziny. W dodatku pasuje niemal do wszystkiego: zarówno do dań mięsnych, jak i wegetariańskich. W czym tkwi sekret jej smaku?
Prostota i piękno - tak można powiedzieć o tym daniu. Jest oryginalne, łatwe, uniwersalne i bardzo wigilijne. Gotowe francuskie ciasto sprawdza się tu znakomicie, a farszów może być bez liku.
Pierogi na święta można zrobić z wyprzedzeniem. Co roku korzystam z przepisu mojej babci, który pozwala mi uzyskać znakomite rezultaty. Jeden dodatek sprawia, że danie zachwyca. Polecam spróbować.
Obiad z kapustą w roli głównej to nie koniecznie gołąbki. Zapiekane z mięsem i sosem warzywo smakuje jeszcze lepiej. Bez zawijania, a wciąż smacznie. Wasza rodzina pokocha to danie.
W trakcie Targu Świątecznego będzie można zrobić przedświąteczne zakupy – na prezenty i do domu, rozgrzać się gorącymi napojami oraz spróbować przepysznych pierogów z różnych stron świata.
Kotlety schabowe z warzywami będą idealnym pomysłem na niedzielny obiad. Wykonanie dania nie jest trudne, a składniki nie zrujnują portfela. Mój mąż je uwielbia. Polecam spróbować — wystarczy nawet na dwa dni.
W rodzinie od pokoleń mamy zeszyt z przepisami prababci. Wśród licznych przepisów zanotowanych 100 lat temu, jest również receptura na zaskakujący bigos.
Jeśli szukacie przepisu na pyszny i pożywny obiad z kapustą w roli głównej, to mam dla was smaczną propozycję. Weźcie kapustę, pokrójcie ją w plastry i ułóżcie na niej mięso. Danie wyjdzie wyśmienite. Warto przyrządzić je w swojej kuchni.
Zachwycił mnie smak surówki z chińskiej restauracji. Postanowiłam, że taką samą przyrządzę w domu. Okazało się to niezwykle proste. Chrupiąca i aromatyczna surówka teraz często gości na moim stole. Polecam przepis na ten smaczny dodatek do dań obiadowych.
I gęś, i kiszona kapusta to polska klasyka. Połączenie jednego z drugim samo się narzuca. Polski zestaw smaków w ramach akcji Gęsina na świętego Marcina jest osiągalny dla każdego.
Co roku w listopadzie gotuję bigos. To danie syci, rozgrzewa i znakomicie smakuje. Bigos gotuję według przepisu babci, która gotowała go z dwóch rodzajów kapusty. Taki jest najlepszy, więc polecam rodzinną recepturę na tę potrawę.
Gotowanie bigosu zajmuje zwykle dużo czasu. Trzeba mieć cierpliwość i właśnie wspomniany czas, by ugotować tę wyśmienitą potrawę. Gdy brakuje mi czasu, sięgam po przepis Karola Okrasy na bigos. Przyrządzam to danie szybko, a efekt jest pyszny.