Oto może nie do końca ciasto, ale na pewno zabawny i przyjemny dla oka deser. Przygotowujemy go bez pieczenia i to zaledwie z trzech składników. Cała trudność polega chyba na cierpliwości, z jaką należy czekać na stężenie galaretki.
Henia Foks nazywa tę zapiekankę po prostu daniem jednogarnkowym. Z jej ciekawego przepisu powstaje jednak tani obiad o niezwykłych walorach. Ni to klopsiki z purée ziemniaczanym, ni to zapiekanka właśnie – jak by jednak nie było, pyszne danie.
Co podać na śniadanie? Zawsze przydadzą się jajka. Jednak forma podania zaskoczy i będzie wspaniale smakować. Wypróbuj przepis na pyszne śniadanie z jajek.
Kotlety mielone pomimo doskonałego smaku, mogą smakować jeszcze lepiej. Wystarczy dodać do nich jeden składnik, który zupełnie odmieni smak tradycyjnego dania. Wypróbuj ten przepis na mielone, a już zawsze będziesz robić je w ten sposób.
Choć i dziś na brak parówek w sklepach nie narzekamy, niektórzy wspominają te PRL-owskie jako niezwykłe. Coś w tym jest. Spróbujmy więc w domu odtworzyć ich smak.
Surówka z chińskiej restauracji potrafi smakować, że palce lizać. Jak uzyskać tak apetyczny efekt? Teraz to proste dzięki temu przepisowi. Surówka z białej kapusty będzie idealna do obiadu.
Sernik koronkowy od Heni Foks brzmi pysznie. Smakuje jeszcze lepiej i znakomicie prezentuje się na stole. Dzięki prostej recepturze upieczemy ciasto, które szybko zniknie z talerzy.
Czy twoja rodzina uwielbia kotlety mielone? To klasyczne danie można przygotować zupełnie w inny sposób i będzie jeszcze lepsze w smaku. Poznaj przepis na kotlety mielone bez smażenia, a nie zawiedziesz się. Zrób i o doskonałym smaku przekonaj się sama.
Każdy z nas wypija codziennie morze kawy. Jedni wolą tę z mlekiem, a inni z syropem dyniowym. Kawa może być także zdrowa, ale tylko wtedy, kiedy przygotujesz ją z jednym dodatkiem. Dzięki niemu schudniesz, ale też wzmocnisz odporność.
Masz ochotę na pyszny i tani obiad? Zrób proste kluski ziemniaczane. Prażuchy wyjdą, że palce lizać i szybko znikną z talerzy. Smakują obłędnie z okrasą i nie tylko.
Sernik nowojorski to nie lada rarytas. Wygląda obłędnie i smakuje jeszcze lepiej. Spód zrobiony z ulubionych ciasteczek wielu smakoszy, sprawia, że wypiek nie ma sobie równych. Ciasta z cukierni nie dorastają mu do pięt.
Nie masz pomysłu, jaki dodatek przygotować do obiadu? Koniecznie poznaj przepis na surówkę z trzech składników. Jej smak zachwyci całą rodzinę, a ty przygotujesz ją w łatwy sposób. Zajmie tylko chwilę i będzie pasować do wszystkiego.
Jeśli lubisz ciasta, to przepis na “Alpejską kostkę” jest w sam raz dla Ciebie. Przepyszne ciasto bez pieczenia składa się z 3 apetycznych warstw. Do tego chrupiące kawałki bezy w środku wspaniale podkręcają smak. To ciasto jest najlepsze na jesienny deser.
Chcesz przygotować sałatkę na Wszystkich Świętych? Dzięki temu przepisowi zrobisz pyszną, zdrową i kolorowa sałatkę. Nie zabraknie w niej warzywa, które jest prawdziwym skarbem jesieni. Sos z oliwy i miodu doda smaku.
Kotlet de volaille, zwany u nas dewolajem lub devolayem, do doskonały przepis. Jednak można go modyfikować, dodając do niego inne doskonałe dodatki. Tu prezentujemy szpinakowy farsz takiego złocistego drobiowego przysmaku. Poza dobrym przepisem, warto również zwrócić uwagę na wybór jak najlepszego mięsa.
Nie masz pomysłu, co przygotować na Halloween? Zainspiruj się i poznaj przepis na tematyczne przekąski. Ich smak, a przede wszystkim wygląd zachwyci nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Taki smakołyk przygotuj w chwilę i to tylko z kilku składników.
Już za chwilę czeka nas wyjątkowe święto W taki dzień po powrocie do domu aż chciałoby się usiąść z kubkiem gorącej kawy i słodką przekąską. Na szczęście znam przepis, z którym idealne ciasto przygotuję w łatwy i szybki sposób Dzięki temu zostanie mi więcej czasu dl najbliższych.
Ta świetna potrawa wykorzystuje do maksimum kurkowy smak. Używamy w niej gotowych klusek. Te włoskie kopytka, gnocchi, można dziś kupić gotowe w dobrej jakości w wielu sklepach.
Jeśli marzą Ci się chrupiące domowe bułki, to poznaj ten przepis. Dzięki niemu zrobisz ciasto, z którego powstaną niemieckie nocne bułeczki. Następnego dnia zachwycą smakiem i chrupiącą skórką.
Dzień Wszystkich Świętych zbliża się wielkimi krokami, więc czas pomyśleć nie tylko o zniczach i wieńcach, ale też o tym, co przygotować w ten dzień na obiad. My proponujemy ci danie, które rozgrzeje i doda niezbędnej energii. Taki obiad jednogarnkowy zachwyci całą rodzinę, więc przygotuj się na to, że poproszą o niejedną dokładkę.
Nie masz pomysłu na śniadanie lub lekki obiad? Poznaj nieskomplikowany przepis na szybkie danie, które zachwyci każdego. Wystarczy niewielka liczba składników, aby przygotować prawdziwy frykas. O tym, czym jest i jak go przygotować, dowiesz się z dalszej części artykułu.
Ten sernik to wydanie tak znane, że doczekało się własnej nazwy. W wersji przygotowanej przez Anię Zyśk sernik taki jest nie tylko pyszny, lecz także niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu. Jego kakaowe wydanie zwala z nóg połączeniem z delikatnym, serowym smakiem.
Pamiętasz o jedzeniu surówek? Są nie tylko smaczne, ale też bardzo zdrowe. Ostatnio zmodyfikowałam nieco skład popularnej surówki z marchewki i jabłka. Wyszła, że palce lizać, dlatego każdemu polecam ten przepis.
Nietrudno dziś o kupną chałwę. Nieco trudniej jednak o dobrą kupną chałwę. A zdrową i dobrą kupną chałwę kupić – to prawdziwa sztuka. Najlepiej zrobić ją samodzielnie.
Jajka na miękko jadamy chętnie na śniadanie. Jednak jak je ugotować? Dzięki naszym wskazówkom jajko na miękko wyjdzie dokładnie tak, jak trzeba. Płynne żółtko i ścięte białko będą smakować każdemu.
Zastanawiasz się, co podać na kolację? U mnie zawsze sprawdza się ciasto francuskie zapiekane z apetycznymi dodatkami. Taka kolacja na ciepło smakuje całej rodzinie i znika w mgnieniu oka.
Nie masz wiele czasu na gotowanie? Poznaj łatwy przepis, z którym przygotujesz szybki obiad dla całej rodziny. Smak zapieczonych z mięsem mielonym ziemniaków zachwyci każdego, a ty takie danie będziesz przyrządzać znacznie częściej.
Jeśli dziś połowa października, to czas zacząć myśleć o Bożym Narodzeniu. Oczywiście nie jak indyk o niedzieli, ale zapobiegliwie – choćby przygotowując najprawdziwsze, długo dojrzewające ciasto na staropolskie pierniki. Oto przepis.