Co roku oprócz tradycyjnych ogórków, cukinii i buraczków, przygotowuję paprykę na zimę. Moi domownicy uwielbiają szczególnie tą w chorwackim stylu. Aromatyczna musztardowa zalewa wspaniale podkreśla smak tego warzywa. Danie doskonale sprawdza się jako dodatek do mięs.
Suszenie grzybów to chyba najlepsza metoda przechowania na dłużej pełni ich aromatu. Warto jednak pamiętać, że nie zawsze takie konserwowanie jest dobrym pomysłem. Niektóre gatunki grzybów po prostu nie zostały stworzone do suszenia.
Buraczki to jedne z najpopularniejszych przetworów w Polsce. W zależności od planowanego zastosowania, można przyrządzić je na wiele różnych sposobów. Przedstawiamy prosty przepis na tradycyjną formę zakonserwowanych na zimę buraków.
Konfitura z jeżyn może smakować jeszcze lepiej. Wystarczy, że przygotujesz ją z tym przepisem. Jeden dodatek sprawi, że konfitura nabierze wyjątkowego smaku. Wypróbuj ten sposób, a przetwory z tego owoce będą smakowały ci tak bardzo, że będziesz przyrządzać je tak za każdym razem.
Poznaj przepis Ewy Wachowicz i ulepsz swoje ogórki małosolne. Jeden dodatek sprawi, że nabiorą wyjątkowego smaku. Wypróbuj ten sposób, a już nigdy nie przyrządzisz ich tradycyjną metodą. Smak trafi w gusta każdego.
Tradycyjne przetwory z ogórków to przeszłość. Wypróbuj przepis znaleziony w Internecie, a tego typu ogórki będziesz robić, co roku. Smak bierze się z zalewy, którą przygotujesz między innymi z musztardy. Dzięki niej ogórki nigdy nie smakowały lepiej.