Nawet najlepszej jakości ogórki po ukiszeniu mogą być puste w środku i mało soczyste. Dowiesz się, dlaczego ogórki kiszone wychodzą puste w środku. Wystarczy jedno niedopatrzenie. Dlaczego ogórki psują się podczas kiszenia?Lato to idealna pora na przygotowywanie przetworów na zimę. Jednym z najsmaczniejszych i najbardziej uniwersalnych są ogórki kiszone. Warzywa są świetnym dodatkiem do sałatek, zimnej płyty. Smakują rewelacyjnie z kromką chleba i smalcem, przygotujemy z nich także wiele pysznych dań, w tym zupę ogórkową na żeberkach.Do kiszenia ogórków niezbędne są również dodatki, jak czosnek, chrzan, koper, liście wiśni i kilka innych przypraw, które sprawiają, że warzywa nabierają doskonałego smaku. Niekiedy jednak po ukiszeniu okazuje się, że warzywa są puste w środku, suche, gorzkie lub zupełnie zepsute.Szukasz sprawdzonego przepisu na ogórki kiszone? W tym artykule poznasz niezawodny przepis z 1895 roku, ogórki będą perfekcyjne.
Czosnek jest wyrazistym i pełnym charakteru warzywem, które pasuje do wielu dań. Tym razem proponujemy wam przygotowanie go w formie pysznego marynowanego specjału z dodatkiem ziół i aromatycznej wędzonej papryki. Będzie idealny zarówno na letniego grilla jak i do makaronów i sałatek. Koniecznie spróbujcie. Czosnek w ziołach to znakomita przekąska, a także wyborny dodatek do rozmaitych dań. Aromatyczny rarytas z łatwością przygotujecie w domowym zaciszu. Wystarczy odrobina oliwy, przyprawy w proszku i czas, a w waszej kuchni zagości prawdziwy smakołyk. Skusicie się?
Kiszony bób jest rewelacyjną przekąską i dodatkiem do wielu dań. Pełne witamin strączki smakują wyśmienicie, a przygotujesz je w bardzo prosty sposób. Bób będzie gotowy już po 4 dniach. Jak zrobić domowy, kiszony bób? Kiszony bób to smaczna i zdrowa przekąska dla całej rodziny. Jest lekka i pełna witamin i związków, które pozytywnie wpływają na nasze zdrowie. Ukiszone strączki to również wyborny dodatek do sałatek i zimnej płyty. Z innymi warzywami, mięsem i pieczywem smakują wybornie.Do ukiszenia strączków potrzebujesz kilku podstawowych składników: solanki, kopru, czosnku i przypraw. Bób będzie miał jeszcze lepszy smak i ukisi się szybciej, kiedy do każdego słoika wlejesz po małej łyżeczce soku z kiszonej kapusty lub ogórków.
Wiecie, jak gotować kalafiora, żeby był biały i pachnący? Wyjaśniamy krok po kroku, co należy zrobić. Na wstępie jednak możemy wam powiedzieć, że do wody, w której gotuje się warzywo, wystarczy wsypać szczyptę cukru. Dodatek tej przyprawy zrobi dużą różnicę. Będziecie zaskoczeni. Kalafior nigdy nie był tak biały.Kalafior to pyszne warzywo, które można przyrządzić na wiele sposobów. Można je zapiekać, smażyć, ale najczęściej jednak je gotujemy. W tym ostatnim przypadku często zdarza się, że gotowy kalafior nie zachęca zapachem, a na dodatek nie jest śnieżnobiały. Co zrobić, by to zmienić?
Maj to idealny miesiąc na przygotowanie własnego ogródka z pachnącymi, aromatycznymi ziołami. Jak hodować zioła na balkonie? Jakie doniczki i ziemię wybrać, aby zioła urosły duże i zdrowe? Jakie zioła można hodować w doniczkach? Rozwiewamy wszystkie wątpliwości.Świeże zioła dostaniemy w każdym sklepie, jednak ich ceny są dość wysokie, a i zioła kupione w małych, plastikowych doniczkach szybko więdną i nie nadają się do dodania ich do zup i innych dań. Najlepszym sposobem będzie więc przygotowanie własnej, małej plantacji ziół na balkonie, dzięki czemu będziemy cieszyć się świeżymi sadzonkami przez całe lato.Najlepszą porą na przygotowanie domowych sadzonek jest maj, kiedy dni są coraz dłuższe i cieplejsze. W maju pogoda się stabilizuje, nie ma przymrozków, jest to idealny czas na zrobienie małego ogródka na balkonie.Zioła uwielbiają słońce, dlatego najlepiej postawić je na balkonie od strony południowej, gdzie promienie słoneczne docierają najdłużej. W lekko zacienionych miejscach dobrze natomiast będzie rosnąć mięta, szczypiorek, natka pietruszki, melisa.
Lubicie dania z grzybów? W takim razie polecamy wam wyborne pieczarki faszerowane mięsem mielonym. Są aromatyczne, pożywne i proste do zrobienia. Takie danie możecie zaserwować na każdą okazję. Sprawdzi się na co dzień, a także na uroczystym stole. A więc do dzieła.Pieczarki są najpopularniejszymi grzybami w naszej kuchni. Co prawda grzyby leśne mają silniejszy aromat, jednak sezon na nie trwa bardzo krótko. Inaczej jest z niezawodnymi pieczarkami, które można kupić przez cały rok i po dobrych cenach. Co z nich zrobić? Zwykle je smażymy i dusimy w śmietanie, lubimy też pieczarkową zupę, a także zapiekanki z dodatkiem tych grzybów. Dziś jednak proponujemy wam potrawę, która może być przystawką lub daniem głównym. Wszystko zależy od tego, ile podacie sztuk. Będą to pieczarki faszerowane mięsem.
Pomysł na lekką, wiosenną i zdrową surówkę obiadową? Poznaj przepis na niezwykłą surówkę siostry Anastazji z zapomnianego warzywa, które słynie z doskonałego smaku. Surówka będzie idealna do mięs, ryb i dań wegetariańskich.Czarna rzepa ma ostry, wyraźny smak przypominający młodą rzodkiew. Jest jednak o wiele bardziej soczysta. Rzepa doskonale sprawdzi się jedzona na surowo jako dodatek do sałatek i surówek- wystarczy wtedy odrobina cukru, aby zneutralizować ostrość.Z pieczonej lub gotowanej rzepy można natomiast zrobić pyszne purée do drugiego dania, lub pokroić na kanapkę. Surówka z warzywa z dodatkiem jabłka i marchewki rewelacyjnie komponuje się z rybami, mięsem i daniami wegetariańskimi.Jeśli szukasz pomysłu na pyszny i pożywny obiad- tu poznasz przepis na soczyste kotlety z kurczaka, podane z ziemniakami i lekką surówką z czarnej rzepy będą hitem na Twoim stole.
Kurkuma to nie tylko smaczna przyprawa, która dodaje potrawom i kawie aromatu. Kurkuma to również naturalne, silne lekarstwo. Poznaj moc złotej przyprawy i dodaj szczyptę do kawy, a szybko zauważysz pozytywne zmiany. Dlaczego warto dodać do kawy kurkumę? Jak zrobić Złote Latte?Kawa z kurkumą, imbirem i miodem to nie tylko doskonały smak, to również dzienny zastrzyk energii, witamin i aktywnych związków, które mają zbawienny wpływ na nasze samopoczucie i zdrowie. Zamień klasyczną małą czarną na Złote Latte, szybko zauważysz różnicę.Pamiętaj, ani nie pić kawy na pusty żołądek. Kawa najlepiej pobudza po 2-3 godzinach od wstania, kiedy zmniejsza się poziom kortyzolu. Picie kawy bez śniadania może z czasem spowodować wrzody i nadżerki ścian żołądka i przewlekłe problemy trawienne.
Zapraszamy was dziś na soczyste i rozpływające się w ustach pieczone udka z kurczaka. Mięso jest doskonałe w smaku i samo odchodzi od kości. Wystarczy natrzeć udka tajemną mieszanką i wstawić do piekarnika. Wyjdą soczyste w środku i z przyjemnie chrupiącą skórką. Podaj je na przykład z pieczonymi ziemniakami lub ryżem.Pieczony kurczak jest jedną z tych potraw, która ucieszy większość osób. To delikatne mięso nie wymaga specjalnych zabiegów, a i tak zwykle wychodzi smaczne i soczyste. Oczywiście fakt, czym natrzemy udka przed pieczeniem, wpłynie na efekt końcowy. Nasza mieszanka składająca się z kilku popularnych ziół i przypraw, a także czosnku, cebuli i oleju, sprawia, że mięso jest wyjątkowo delikatne, z chrupiącą skórką. Po prostu pyszne.
Dziś powiemy wam, jak zrobić domową suszoną kiełbasę. Jest lepsza od sklepowej, bo zawiera wyłącznie najwyższej jakości składniki. Nie ma żadnych zbędnych dodatków i bez trudu można ją zrobić bez specjalnych urządzeń. Przetestujcie naszą recepturę, a z pewnością będziecie do niej wracać. Jeśli lubicie dobrej jakości wędliny, nie musicie za nie przepłacać. Możecie je przygotować domowym sposobem. Dziś podamy wam recepturę na suszoną kiełbasę dojrzewającą, czyli palcówkę. Jej nazwa wzięła się stąd, że tradycyjnie robiono ją ręcznie, bez użycia maszynki do mielenia mięsa i lejka do nadziewania. Naturalne jelito wypełniano rozdrobnionym mięsem, wciskając je palcem przez lejek.Palcówkę robi się z surowego, peklowanego mięsa. Kiełbasa ta nie jest wędzona, a jedynie długo podsuszana, czyli długo dojrzewająca. Kiedyś była to kiełbasa biednych, robiona z okrawków. My jednak zrobimy palcówkę z najwyższej jakości wieprzowiny.
Boczek zwykle jedzony jest pod postacią plasterków, lecz równie smacznie wychodzi po upieczeniu go w całości. Sekretem udanego smaku jest długie marynowanie boczku w zalewie, minimalnie przez 5 dni. W tym czasie mięso nabierze niespotykanego dotąd aromatu oraz delikatności.Boczek jest tłustym kawałkiem wieprzowego mięsa, które potrafi doskonale smakować. Tak naprawdę swój smak zawdzięcza właśnie tłuszczykowi, a także użytym przyprawom. Tłuszcz nadaje boczkowi soczystości, ale na szczęście w dużej mierze się wytapia. Oczywiście mimo wszystko warto wybrać jak najchudszy kawałek boczku.
Sposobów na kaca jest dużo, jednak domowy napój izotoniczny przygotowany z kilku prostych składników nie ma sobie równych. Izotonik błyskawicznie podstawi Cię na nogi i działa lepiej od gotowych, kupnych produktów. Poznaj przepis na domowy napój izotoniczny na kaca.Nadmierna ilość wypitego alkoholu wypłukuje wodę, witaminy i minerały z organizmu, przez co na drugi dzień czujemy się źle i cierpimy na bóle głowy. Jest jednak skuteczny i prosty sposób na kaca- domowy izotonik. Napój przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie natychmiastowy.Do przygotowania napoju potrzebujesz miodu, cytryny, soli i imbiru. Miód zawiera cukry, potas i związki aktywne, które wpływając na metabolizm komórkowy, szybko i skutecznie zmniejszają działanie alkoholu i przykre objawy kaca.Sól poprawia zaburzoną gospodarkę elektrolitów, a imbir dodatkowo wzmocnia i pobudza lepiej niż kawa. Izotonik przygotowany z tych kilku prostych składników postawi Cię na nogi błyskawicznie.Doskonałym sposobem na kaca jest również pożywne śniadanie- tu poznasz przepis na sycącą jajecznicę po chłopcu z boczkiem i serem wędzonym, koniecznie musisz spróbować.
Wiesz, jak przyprawić karkówkę na grilla? Zdradzamy najlepsze patenty, dzięki którym upieczone mięso będzie smaczne, soczyste i delikatne. Podczas przygotowywania karkówki pamiętaj, o tym, że lepiej ją zamarynować niż oprószyć przyprawami. W drugim przypadku mięso może być pozbawione smaku. Poznaj też inne tajniki przyrządzania wieprzowiny.Jaki kawałek mięsa najczęściej kładziecie na rusztach waszego grilla? Jesteśmy przekonani, że jest to karkówka. Mięso to jest niezwykle lubiane i wyjątkowo dobrze nadaje się do grillowania. To dzięki temu, że zawiera sporo tłuszczu, który nadaje mu soczystości i smaku. Dziś powiemy wam, jak najlepiej przyprawić karkówkę, by po upieczeniu smakowała, jak należy. To znaczy, była miękka, krucha, soczysta i rozpływała się w ustach.
Macie ochotę na zdrowe i pyszne śniadanie? Proponujemy puszystą jajecznicę bez tłuszczu. Mamy najlepszy patent na jej przygotowanie. Nie będzie wam potrzebna ani kropla oleju, ani odrobina masła. Dzięki temu poranny posiłek dostarczy wam energii bez zbędnych kalorii.Jajecznica to jedno z prostszych dań, jakie można przyrządzić z jajek. Jednak można ją przygotować na wiele sposobów. Zwykle smaży się ją na maśle lub oleju, dodaje trochę boczku lub szynki. Za sprawą tych dodatków jajecznica zamienia się w bardzo kaloryczne danie. Jeśli jednak chcecie wyciągnąć z jajek, tylko to, co najlepsze, a więc ich odżywcze składniki, zrezygnujcie z dodawania tłuszczu. Zapraszamy was na poranną jajecznicę na parze. Będzie puszysta i lekka dla żołądka.
Ziemniaki pieczone są jedną z pysznym bezmięsnych potraw z grilla. Dodatek masła czosnkowego z ziołami sprawi, że będą niezwykle aromatyczne, a w chrupiącej skórce znajdziemy niezwykle delikatny, rozpływający się w ustach miąższ. Koniecznie spróbujcie — będziecie zachwyceni tym smakiem.Ziemniaki lubi wielu smakoszy. Nic dziwnego skoro doskonale smakują zarówno w zarówno postaci chrupiących placków, jak i w wyśmienitej zapiekance z warzywami. Tym razem — ze względu na zbliżające się otwarcie sezonu grillowego — proponujemy wam pyszny pieczony rarytas. Skradnie serca nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Spróbujecie?
Wiesz, jak zrobić soczystą wątróbkę z grilla? Podajemy prosty i skuteczny sposób. Wystarczy zalać ją 100 ml czerwonego wina, wstawić do lodówki, a potem upiec. Efekt przerośnie twoje oczekiwania, bo wątróbka będzie miękka, aksamitna i pełna smaku. Takiej jeszcze nie jadłeś.Sezon grillowy za pasem. Na ruszt trafią więc z pewnością takie klasyki jak kiełbasa, kaszanka i karkówka. Jeśli jednak chcecie spróbować czegoś nowego, mamy wspaniałą propozycję. Przygotujcie na grillu wątróbkę. Podpowiemy wam, jak ją przyrządzić, by nie wyszła sucha. Sposób jest bardzo prosty.
Grillowanie, choć popularne, wcale nie jest proste. Istnieje kilka zasad, których nie wolno łamać. Jedną z nich jest unikanie przygotowywania na ruszcie mięs peklowanych i wędlin. Produkty te pod wpływem wysokiej temperatury potrafią wydzielać substancje, o negatywnym wpływie na nasze zdrowie. Grillowanie pozwala szybko przygotować pyszne mięso i warzywa. Nie jest jednak tak proste, jak mogłoby się wydawać. Nie wszystkie produkty mogą być w ten sposób przyrządzone. Sprawdźcie, które z ulubionych specjałów nigdy nie powinny trafić na ruszt.
Sprawdźcie, jak smażyć rybę, żeby nie miała nieprzyjemnego zapachu. Mamy kilka praktycznych wskazówek, dzięki którym szybko uporasz się nielubianym problemem. Możesz na przykład na patelnię obok smażonej ryby położyć plasterki cytryny, które wchłoną niemiłą woń. Poznajcie też inne sprawdzone triki.Ryby mogą mieć mniej lub bardziej wyrazisty zapach. Zależy to od ich gatunku, wody, z której pochodzą i świeżości. Świeże ryby pachną dość łagodnie, im ryba jest dłużej przechowywana, tym jej zapach robi się wyraźniejszy. Ryby są smaczne i zdrowe. Nie przepadamy jednak za ich przyrządzaniem, bo zwykle towarzyszy temu nieprzyjemny zapach. Zwłaszcza jeśli rybę smażymy, bo wysoka temperatura intensyfikuje aromat. Niemiła woń potrafi wtedy wypełnić cały dom i utrzymywać się w nim przez kilka godzin. Jak temu zapobiec?
Już niedługo mnóstwo Polaków wybierze się na majówkowy długi weekend z zamiarem relaksu i grillowania. Na ruszt najczęściej wykłada się przy takiej okazji soczystą karkówkę. Dzisiaj pokażemy Wam, jak przygotować najlepszą karkówkę w marynacie miodowo-musztardowej. Receptura jest prosta, łatwa w wykonaniu i bardzo efektowna. Karkówka z grilla jest swojego rodzajem symbolem dla ogromnej liczby fanów majówkowego grillowania. Skwierczące na ruszcie mięso, z którego wytapia się pięknie pachnący tłuszcz to przyjemność sama w sobie. Jeśli chcesz, żeby mięso nabrało wyjątkowego smaku i zaskakującej soczystości, poświęć trochę czasu na marynowanie. Przyjmuje się, że minimalnie mięso powinno leżeć w marynacie 8 godzin - najlepiej smakuje jednak po przynajmniej 24 godzinach.
Przygotowujesz się na małą imprezę i zrobiłeś tatar, lecz ten szybko zaczął ciemnieć? Aby temu zapobiec, kluczowe są dwie zasady. Po pierwsze nie należy mieszać mięsa z siekaną cebulą przed podaniem, a po drugie trzeba dodać do mięsa odrobinę soku z cytryny. Poniżej zamieściliśmy więcej ważnych informacji na temat idealnego tatara. Tatar stanowi delikates, który ochoczo przygotowywany jest na szczególne okazje. Dlatego też tak ważny jest ładny i apetyczny wygląd dania - nikomu nie zależy bowiem, aby tatar odpychał swoją prezencją. Ryzyko ściemnienie mięsa po posiekaniu jest całkiem spore, lecz wystarczy zastosować się do dwóch zasad, aby zminimalizować to zagrożenie. Dzięki nim każda porcja mięsnej przekąski zachwyci.
W lodówce zostało nieco świątecznej pieczeni? Podpowiemy wam, jak wykorzystać resztki wielkanocnej pieczeni. Znamy obłędny patent na przysmak, którym zachwyci się cała rodzina. Poznajcie prosty przepis na wyborne krokiety z mięsnym farszem.Święta, święta i po świętach, a w naszych lodówkach zostało sporo niezjedzonych potraw. Tak to już zwykle bywa, bo mało kto potrafi idealnie przewidzieć ile i czego pójdzie w święta. Dziś jest najlepszy dzień, by zagospodarować te przysmaki. Część z wielkanocnych potraw możecie zamrozić i odgrzać, gdy nie będziecie mieć czasu na gotowanie. Niektóre z nich warto jednak przerobić na nowe, smaczne potrawy. Jedną z nich są krokiety, do których farsz można przygotować z powielkanocnej pieczeni.
Dziś powiemy wam, jak zrobić mus jabłkowy z cynamonem bez dodatku cukru. Do przygotowania tego prostego i zdrowego deseru potrzebujecie tylko jabłek i trochę mielonej przyprawy. Jeśli chcecie, możecie przygotować mus w większych ilościach i zamknąć go w słoikach.Każdy czasami ma ochotę na mały rarytas, jakiś łakoć. Jednak niektórzy nie uznają słodyczy, bo kryją w sobie tylko puste kalorie. Proponujemy więc przygotować coś smacznego z owoców. Będzie smacznie i zdrowo, bo nawet bez dodatku grama cukru. Do naszego musu jabłkowego dodamy też trochę mielonego cynamonu, który podkręci owocowy smak. Taki mus można zjeść na przekąskę, dodać do jogurtu czy ciasta. Będziecie nim zachwyceni.
Barszcz biały czasami trafia na świąteczny stół zamiast żurku. Zupę tę tradycyjnie przygotowuje się na zakwasie, lecz jeśli skorzystamy z odpowiednich przypraw, jego użycie nie będzie konieczne. Prosta receptura pozwoli wam przygotować pyszne danie jeszcze przed Wielkanocą. Spróbujecie?Barszcz biały można przyrządzić bez mięsa. Nie wszyscy jednak wyobrażają sobie, by mogło w nim zabraknąć głębi mięsnego bulionu czy smaku gotowanej białej kiełbasy. Nowy przepis zawiera oba te elementy i nie wymaga zastosowania zakwasu. Pomoże więc w szybkim przygotowaniu tradycyjnej zupy. Skusicie się?
Jak zrobić pieczony schab ze śliwką? Wyjaśniamy krok po kroku, tym którzy będą go robić pierwszy raz i tym, którzy mają wątpliwości. Sekret tej pieczeni tkwi w odpowiednim nacięciu mięsa. Dzięki naszym poradom i przepisowi świąteczny schab wyjdzie perfekcyjnie. Pieczony schab ze śliwką to polska, świąteczna klasyka. Nie wyobrażamy sobie bez niego stołu bożonarodzeniowego, ale i na Wielkanoc chętnie przyrządzamy to mięso. Jest bardzo smaczne, o ile go nie przepieczemy i wygląda bardzo apetycznie. Poznaj nasze rady i recepturę.
Na święta z pewnością wielu z was będzie piekło mięsa. Dlatego dziś powiemy wam, jak upiec schab, żeby był idealnie soczysty. Zdradzimy wam proste patenty, dzięki którym tym razem mięso będzie pyszne, delikatne i nie wyschnie na wiór. Możecie je podać na ciepło z sosem na obiad lub wystudzone pokroić w cienkie plasterki i serwować na półmisku zimnych mięs. Schab jest jednym z najczęściej pieczonych przez nas mięs. To dlatego, że jest delikatny i chudy i ma kształt, który nie wymaga formowania. Po upieczeniu świetnie prezentuje się na półmisku. Jest z nim tylko jeden problem — z powodu małej zawartości tłuszczu, po upieczeniu potrafi być dość suchy. Na co zwrócić uwagę, by taki nie wyszedł?
Planujecie przyrządzić żurek na święta? Podpowiemy wam, jak najlepiej doprawić wielkanocny żurek. Oto kilka przypraw, które cudownie wpływają na jego smak. Dzięki nim zupa staje się wyrazista, aromatyczna i przepyszna. Podajcie ją z białą kiełbasą i ugotowanym na twardo jajkiem. Żurek jest tradycyjną, polską zupą, bez której nie obędą się święta wielkanocne. Podaje się go zwykle na uroczystym śniadaniu. Jest pożywny, aromatyczny i przepyszny. Jego smak w głównej mierze uzależniony jest od użytych przypraw i dodatków. Sprawdź więc, czym najlepiej doprawić żurek.
Zastanawiacie się, co podać na świąteczny obiad? A może kaczkę? Sprawdźcie, jak zrobić soczystą i rozpływającą się pieczoną kaczkę na Wielkanoc. Jej sekretem są jabłka, które dodają jej również niepowtarzalnego smaku. Wystarczy je pokroić, nadziać nimi kaczkę i całość upiec. Otrzymacie danie lepsze niż w restauracji. Pieczona kaczka jest jednym z najsmaczniejszych mięs, które godne jest świątecznego stołu. To mięso świetnie komponuje się z owocami, a zwłaszcza z jabłkami i pomarańczami. Owoce dodają temu mięsu słodkawego smaku i dużej soczystości. Przyrządzając kaczkę, pamiętajcie o tym, że najsmaczniejsza jest wtedy, gdy jej mięso jest miękkie i bez problemu odchodzi od kości. Warto też wziąć pod uwagę, że w czasie pieczenia kaczka traci dużo na wadze. Zwykle jedną tuszką nasycą się cztery osoby.
Lubicie dania z jaj? A wiecie, co trzeba zrobić, aby jajka po wiedeńsku wyszły idealnie? Mamy dla was garść skutecznych porad, dzięki którym udadzą się jak nigdy. Znaczenie ma bowiem niewielki szczegół, jajka trzeba bowiem wyjąć z lodówki 30 minut wcześniej. Poznajcie też inne tajniki tej potrawy.Jajka kochają niemal wszyscy. I trudno się temu dziwić, wszak są smaczne, zdrowe i szybkie do przygotowania. Zazwyczaj serwujemy je na śniadanie w postaci jajecznicy, jaj sadzonych, gotowanych czy też jajek po wiedeńsku. Te ostatnie są jedną ze smaczniejszych potraw robionych z jaj. Sztuką jest jednak prawidłowe przygotowanie jajka po wiedeńsku, tzn. tak, by miało ścięte białko i płynne żółtko. Przeczytajcie więc nasze wskazówki, a unikniecie błędów.