Popularni youtuberzy odwiedzili jedną z warszawskich restauracji. Pokazując, jak drogi obiad zjedli, pokazali dokument sprzedaży. Nie spodobał się on skarbówce.
Youtuber Książulo obnażył kolejną niezbyt dobrą knajpę. Lokal należy do największej w Polsce sieci restauracji. Okazuje się jednak, że taki gigant poległ na kluczowej rodzimej zupie, jaką jest rosół. Poniżej dowiesz się, jakie zarzuty miał youtuber do uwielbianej potrawy.
NUTA istnieje na kulinarnej mapie stolicy dopiero od niespełna trzech lat, a ma na swoim koncie już drugą gwiazdkę Michelin. Jak dotąd żadna restauracja w naszym kraju nie dostąpiła takiego zaszczytu w tak krótkim czasie. Mistrz sztuki kulinarnej Andrea Camastra, z gracją wirtuoza zachwycił anonimowych inspektorów już po raz drugi. A nie jest to takie oczywiste, bowiem w tym roku we Francji słynny czerwony przewodnik pozbawił jednej lub więcej gwiazdek aż 31 lokali. Restauracja niedawno zajęła także pierwsze miejsce w rankingu Top 50 Restauratorów Forbes&FOR. Czemu zawdzięcza swój gigantyczny sukces i kim jest człowiek, który za nim stoi?
Jak co roku pod koniec czerwca, francuski Michelin wydał swój przewodnik po restauracjach Main Cities of Europe. Gwiazdki Michelin to dla restauracji chyba najbardziej prestiżowe wyróżnienie na świecie. W tym roku Polska dosłownie podwaja swoją liczbę gwiazdkowych restauracji.
Magda Gessler przyciągnęła prawdziwe tłumy do Rzeszowa. Najwięksi fani znanej restauratorki musieli jednak uzbroić się w cierpliwość. W sobotę gwiazda Kuchennych Rewolucji spóźniła się do sieci kebabów. Tam Magda Gessler próbowała popularnych w mieście dań i witała swoich fanów.
Po dwóch latach od kuchennej rewolucji w bielskim lokalu, jego istnienie zawisło na włosku na skutek zupełnie losowego zdarzenia. Z pomocą restauratorom przyszło jednak wiele osób, w tym współodpowiedzialna za ich sukces Magda Gessler.
Czy w obecnych czasach można zjeść smaczny obiad za grosze? Jeden lokal gastronomiczny w Polsce udowadnia, że pełnowartościowy obiad w niskiej cenie wciąż jest możliwy. Sprawdź, gdzie zjeść najtańszego schabowego, a już nigdy nie wydasz na obiad zbyt wiele.
Tomasz Strzelczyk objechał Dąbki. Najadł się, napił i pokazał nam, jak wygląda gastronomia nadmorskiego polskiego kurortu w 2024 roku. Można tam znaleźć perełki.
Niedoszły piłkarz i kucharz – uczeń legendarnego Marco Pierre'a White'a, a także osobowość telewizyjna. Gordon Ramsay ma wiele obliczy. Jak sobie radzi jako restaurator? Wygląda na to, że nie jest to rola, w której ostatnio mu się wiedzie.
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o polskim winie, ale boicie się zapytać, zostanie wyjaśnione przez Agnieszkę Kręglicką i jej współpracowników. To już nie jest amatorska produkcja. 50 najciekawszych rodzimych winiarzy opowie, wyjaśni, poczęstuje.
W ramach XIII edycji gali Poland 100 Best Restaurants wybrano najlepsze restauracje w naszym kraju. Dowiedz się, na czym polega konkurs oraz co jest nagrodą. Wiele z restauracji znajduje się tuż obok ciebie.
Znany kucharz i youtuber - Tomasz Strzelczyk - poinformował swoich fanów o niezwykłym projekcie. Tym razem chce pomóc restauracjom. Kto wie, czy za jakiś czas kucharz nie stanie się konkurencjom dla popularnych Kuchennych Rewolucji stacji TVN. Czytaj dalej, by poznać wszystkie szczegóły.
Przewodnik Michelin wkracza do kolejnego województwa w Polsce. Tym razem szanse na zdobycie prestiżowych gwiazdek mają restauracje z północy naszego kraju. Jednak na ogłoszenie pełnej listy lokali z wybornym menu, należy poczekać do 20 czerwca. Sprawdź, czy chodzi o twoje okolice.
Andrea Camastra, włoski szef kuchni od lat mieszkający w Polsce, jest współwłaścicielem restauracji Nuta nagrodzonej gwiazdką przewodnika Michelin. Właśnie otrzymał kolejne wyróżnienie – tym razem nie jako kucharz a jako restaurator. Uważa, że nagrodzono jego przywiązanie do polskiej kuchni i polskiego wina.
Mr Kryha, youtuber obserwowany przez niemal 650 tysięcy Polaków, przyjrzał się kotletowi serwowanemu w knajpie po „Kuchennych rewolucjach”. Jego największe zdziwienie wywołała nietypowa receptura potrawy.
Tomasz Strzelczyk, ceniony przez Polaków kucharz, rozszerza swoje zainteresowania w kierunku krytyki kulinarnej. W poszukiwaniu ciekawych miejsc trafił do restauracji w Zakopanem, gdzie miło zaskoczyły go nie tylko dania, lecz także ich cena.
Mówi się, że „śniadanie to najważniejszy posiłek dnia”, a z badań prowadzonych przez różne instytuty badawcze wynika, że faktycznie w to wierzymy, bo około 90 proc. Polaków regularnie jada śniadania. Najczęściej jemy kanapki, ale około 40 proc., osób deklaruje spożywanie porannego posiłku na ciepło – najczęściej są to jajka pod różną postacią: jajecznicy, na miękko, sadzone, w formie omleta, a także jajka poche, czyli „w koszulce”. Na drugim biegunie są Włosi, którzy rano na szybko piją cappuccino lub mocne espresso do tego zjadają jedynie słodkie cornetto, czyli włoską wersję francuskiego croissanta i pędzą dalej. Jedna z warszawskich restauracji postanowiła przełamać ten stereotyp i przygotować śniadania… po włosku. Jak one wyglądają przekonacie się odwiedzając restaurację Quattro Formaggi, znajdującą się w samym centrum stolicy w Varso Tower.
To, co zaczęło się jako anegdota, przeradza się właśnie w ogólnonarodową dyskusję. Czy w dobie zdalnej pracy kawiarnie powinny tolerować gości siedzących nad jedną kawą z komputerami? Gdzie kończy się gościnność restauratora, a zaczyna odpowiedzialność gościa?
Pierwsza komunia to w dalszym ciągu wielkie wydarzenie dla młodzieży szkolnej. Poza przyjęciem sakramentu, normą stało się wyprawianie hucznych uroczystości z tej okazji. Dynamicznie zmienia się w tej kwestii moda, a pomysły nie przestają zaskakiwać. Nie uwierzysz, co takiego można zamówić na Komunię w tym roku.
Whiskey in the Jar to już niemal kultowa sieć restauracji, które od lat stanowią symbol doskonałego smaku i rozrywki. Od Wrocławia, przez Poznań, aż po Gdańsk, lokale zachwycają swoją charakterystyczną atmosferą, niepowtarzalnym, rock'n'rollowym klimatem oraz wyśmienitym menu, które doceniają światowe gwiazdy gastronomii.
Konsumenci mają wyśrubowane i bardzo sprecyzowane oczekiwania. Restauracje próbują im sprostać i wielu się to udaje. Właśnie takie lokale gastronomiczne zostały nagrodzone przez użytkowników platformy pyszne.pl. Czy restauracja z twojego miasta też została doceniona?
Jego restauracja Nuta jest jedyną w Warszawie, która ma gwiazdkę Michelin. Andrea Camastra, Włoch z pochodzenia, deklaruje, że jest wielkim fanem polskiej kuchni, a żurek to jedna z najlepszych zup na świecie.
Warszawiacy stanęli w obronie słynnego baru z zapiekankami. Odbył się nie tylko protest, ale i impreza, a obsługa baru stworzyła najdłuższą zapiekankę na świecie. Czy ta akcja wpłynie na decyzję urzędników o likwidacji baru?
Pizza z dowozem do domu to świetny wybór na Dzień Kobiet. Jest pysznie, nie trzeba gotować, można miło spędzić wieczór obok najukochańszej osoby. Sieci pizzerii zazwyczaj organizują w tym dniu specjalne promocje. Sprawdziliśmy, na co możemy liczyć.
Modna restauracja Klonn w samym sercu Warszawy, jest już gotowa na nadejście wiosny. Warto przyjrzeć się temu gastronomicznemu przedsięwzięciu, bo wygląda na to, że wiosną i latem mamy szansę spędzić tam dużo czasu.
Interesujesz się gastronomią? A może jesteś liderem branży i chcesz wiedzieć o wszystkim, co dotyczy tej dziedziny? Od teraz masz wszystko w jednym miejscu!
Bary mleczne słyną z niskich cen i domowego smaku potraw. Zwykle można w nich spróbować takich klasyki jak kotlet schabowy czy pomidorowa. Na takie rarytasy postawił też YouTuber, który testował ofertę toruńskich lokali.
Od 10 lat 25 sierpnia obchodzimy Dzień Polskiej Żywności – to doskonała okazja, aby zwrócić uwagę na wysoką jakość naszych, rodzimych produktów oraz bogactwo kuchni polskiej. Termin ten nie został wybrany przypadkowo – pod koniec sierpnia stragany i sklepowe półki są pełne polskich, świeżych warzyw i owoców, a rolnicy świętują dożynki i cieszą się zbiorami. Często nie zdajemy sobie sprawy, jak wiele smacznych i zdrowych produktów powstaje w Polsce, m.in.: twaróg, kiszonki, pieczywo, wędliny i mięsa oraz cenione na świecie sery. Jakość i smak to ogromna zaleta polskich produktów. Warto jednak pamiętać, że nie jedyna.