Tadeusz Muller szuka osoby do pracy. Kandydat musy spełnić szereg wymagań. Na śmiałka, który sprosta wyzwaniu czeka sowite honorarium. Syn Gessler oferuje nawet 5 tys. złotych za ⅓ etatu.
Znana trójmiejska restauracja, która serwowała dania kuchni włoskiej- spłonęła. Przyczyną pożaru było podpalenie. Dowodem na to jest nagranie z monitoringu. Sprawca wrzucił przez okno restauracji koktajl Mołotowa.
Jagody są prawdziwym skarbem polskich lasów. Warto je jeść, bo są nie tylko pyszne, ale też bardzo zdrowe. Jagodzianki z przepisu Babci Stasi to rarytas, jakiego nie znajdziesz w cukierniach. Spróbuj koniecznie i ciesz się smakiem tych pysznych bułeczek.
Drewniana chata w centrum Częstochowy świeci pustkami. Gości nie zachęca nawet tekturowa Gessler, która stoi przy wejściu. Mimo udanych Kuchennych Rewolucji i pozytywnych opinii samej restauratorki, Gospoda Kwaśnica nie może się pochwalić dużym ruchem. Tym razem nie zawiniła słaba jakość jedzenia.
Muszę na początku przyznać, że jestem wielką fanką restauracji z menu degustacyjnym. Przez te kilka godzin uwielbiam czuć się jak główny bohater, czekając na kolejne atrakcje w postaci dań. Z tejże przyczyny nie mogłam się doczekać wizyty w restauracji Nuta. Oczekiwania były więc duże, ale już na wstępie mogę zapewnić, że zostały spełnione z nawiązką.
Lody z zerowym podatkiem VAT? Takie rzeczy tylko we Wrocławiu. Paragon za lody stał się powodem zawiadomienia służb, bo to działanie niezgodne z prawem. Właściciel lokalu przeprasza klientów i przyznaje się do błędu.
UWAGA, POWTÓRZONY MATERIAŁRestauracja włoska, która przez Magdę Gessler została uznana za najlepszą w Polsce, rozczarowała jednego z YouTuberów. Twórca spróbował kilku dań, lecz carbonara bardzo go zawiodła. Wiemy, co jego zdaniem jest niedopuszczalne.
W Gdańsku doszło do dantejskich scen. W nocy 6 czerwca w jednej z dzielnic miasta wybuchł pożar. Ucierpiały 2 działające w tym rejonie restauracje. Trwa wyjaśnianie okoliczności zdarzenia.
Wraz z nadejściem cieplejszych dni, turyści odwiedzają nowe miejsca i restauracje w Polsce. Dzielą się paragonami za zjedzone dania. Rachunki mogą budzić grozę. Tym razem przedstawiamy paragon za najtańszy kotlet schabowy w Polsce. Gdzie go można zjeść?
Znamy najlepsze restauracje działające w Polsce. Wybrańców wskazało jury składające się z wyjątkowej klasy ekspertów. Spośród 600 kandydatów wyłoniono 37 lokali, które zasłużyły na szczególne wyróżnienie. Te godne polecenia miejsca znajdziecie na terenie całego kraju.
Wybrano 50 najlepszych restauracji w Europie. Wśród nagrodzonych znalazły się trzy lokale działające w Polsce. W szranki stanęły miejsca, w których daniem popisowym jest pizza. Smak i jakość potraw oceniają eksperci od kuchni włoskiej.
Popularna restauracja wydała pilne oświadczenie. W surowcu używanym do przygotowywania potraw wykryto bakterie salmonelli. Restauracja o zaistniałej sytuacji poinformowała za pośrednictwem mediów społecznościowych.
W niedzielę 30 kwietnia kończy się kolejna edycja Restaurant Week. Jeszcze tylko przez chwilę macie okazję skosztować degustacyjnego menu w niezwykle korzystnej cenie. Za 69 złotych zjecie przystawkę, danie główne oraz deser w wybranej przez siebie restauracji. Kolejny raz taka atrakcja dostępna będzie dopiero na jesieni.
Zapiekanki są kultową przekąską, którą z chęcią uraczy się nie jeden smakosz. Dwójka youtuberów zdecydowała się na ocenę krakowskich rarytasów dostępnych w Okrąglaku. Spróbowali niemal wszystkich, ale tylko 4 naprawdę ich zachwyciły.
Czy wiesz, gdzie w Warszawie zjeść tanio i smacznie? Na pożywny posiłek nie musisz wydawać kroci. W wielu dzielnicach kryją się prawdziwe gastronomiczne perełki z rozsądnymi cenami. Poniżej znajdziecie przydatne wskazówki i adresy.
Piotr Adamczyk od kilkunastu lat prowadzi uznaną restaurację w Warszawie. Ostatnie miesiące wystawiły go jednak na ciężką próbę. Nawet w gospodarstwie domowym widać wszechobecne podwyżki, a co ma powiedzieć restaurator? Udało się dotrzeć do samego źródła.
Magda Gessler właśnie ogłosiła otwarcie swojej warszawskiej cukierni. Nowy wygląd mieszczącej się przy placu Trzech Krzyży Embassy zachwyca. W menu na gości czekają same pyszności.
Sylwia Peretti zdradza całą prawdę o swoim udziale w Kuchennych Rewolucjach. Metamorfoza jej restauracji przez Magdę Gessler okazała się niegdyś wielką klapą. Po 12 latach celebrytka wraca pamięcią do przygody w popularnym programie. Najwięcej żalu ma do samej prowadzącej.Sylwia Peretti to persona znana przede wszystkim z udziału w programie "Królowe Życia". Bystre oko internautów wychwyciło jednak fakt, że z telewizją miała styczność dużo wcześniej. Rozpoznano ją jako jedną z uczestniczek prowadzonych przez Magdę Gessler "Kuchennych Rewolucji". Jak gwiazda wspomina ten czas?
Pączki na Tłusty Czwartek w tym roku będą drogie. Kuba Wojewódzki zaoferuje je jednak w rekordowo wysokiej cenie. Za jedną sztukę rarytasu w jego restauracji zapłacimy aż 49 złotych. Internauci nie kryli oburzenia. O rosnących kosztach przygotowywania wypieków, w tym także pączków na Tłusty Czwartek, pisaliśmy już wcześniej. Zdradzaliśmy także jaką kwotę przyjdzie nam zapłacić za przysmak w niektórych lokalach m.in. u Magdy Gessler. Choć u gwiazdy Kuchennych Rewolucji już było ekstremalnie drogo, Kuba Wojewódzki zdołał przebić.
Faworki i pączki drożeją. Za wyrobu w lokalach Magdy Gessler zawsze płaciło się więcej niż w dowolnym innym lokalu. TikTokerka postanowiła sprawdzić, czy w przypadku chrustu, z ceną wyrobu w parze idzie jakość. Jakie były wyniki jej testu? Niedawno pisaliśmy, że w tym roku Tłusty Czwartek nie będzie tani. Cena faworków w cukierni Magdy Gessler jednak zwala z nóg. Mimo to internetowa twórczyni zdecydowała się na zakup specjału, chcąc ocenić czy rzeczywiście u gwiazdy Kuchennych Rewolucji można zjeść najlepsze faworki w Polsce.
Restauracja Karola okrasy działa już od ponad 10 lat i zbiera same dobre opinie. Nie każdy może sobie jednak pozwolić na posiłek w tym lokalu. Zajrzeliśmy do menu, by dowiedzieć się czego i w jakiej cenie można tam spróbować.Jedzenie przygotowywane przez Karola Okrasę potrafi zachwycić. Zdradzaliśmy wam już kilka sprawdzonych przepisów kucharza m.in. na kotlety ziemniaczane z pieczarkami oraz krupnik. Tym razem zerknęliśmy, co kucharz oferuje w warszawskiej restauracji Platter.
Wiecie, jak należy odkładać sztućce po posiłku? Większość Polaków popełnia poważny błąd, bo zupełnie nie przykłada wagi do zasad savoir-vivre. Tymczasem świadczy on o naszej kulturze i ogładzie, jest też informacją dla kelnera. Warto więc zaznajomić się ze stołowymi kodami. Jedząc posiłki w domu, nie zwracamy uwagi na ułożenie sztućców czy poprawne ich odkładanie. Wiadomo, w domu mamy się czuć swojsko i naturalnie. Jednak idąc do restauracji czy będąc na eleganckim przyjęciu, takie zachowanie może zostać odebrane jako niekulturalne. Dlatego warto znać podstawowe zasady stołowego savoir-vivre.
Idealne rozwiązanie dla osób, które nie mają czasuCiągle pracujesz i masz dużo obowiązków? W takim przypadku przygotowanie posiłków w domu nie zawsze jest możliwe. Na szczęście z pomocą przychodzą specjalne aplikacje, dzięki którym możesz zapewnić rodzinie smaczny i świeży obiad, bez poświęcania czasu na jego wykonanie. Jeżeli taka sytuacja zdarza się sporadycznie, nie ma większego problemu. Jednak w momencie, kiedy musisz zamawiać jedzenie kilka razy w tygodniu i przeliczysz koszt takiej usługi, możesz się niemiło zaskoczyć. Jak rozwiązać tę patową sytuację?Możesz szukać miejsc, które oferują inny cennik - dostosowany do Twojego budżetu. Często jednak niższa cena to gorsza jakość.Rozwiązaniem w takiej sytuacji mogą okazać się kody rabatowe Pyszne.pl. Dzięki nim zamówisz posiłki z ulubionej restauracji i nie przepłacisz za nie.
Znana przez wielu młodych Polaków tiktokerka z profilu agatestuje, która nagrywa krótkie recenzje restauracji, wybrała się do luksusowego lokalu. Jak czytamy na portalu o2 restauracja Flaming & Co. w Warszawie jest odwiedzana przez celebrytów, takich jak Natalia Siwiec czy Ewa Chodakowska. Niestety jak relacjonuje portal O2 wizyta nie była przyjemna. Już na początku długo czekała na menu, a ceny okazały się dość duże - na rachunku widnieje suma ponad 118 złotych. Wyjścia do restauracji i innych lokali gastronomicznych są codziennością dla tysięcy Polaków - szczególnie tych najbogatszych, którzy mogą pozwolić sobie na wydawanie dużych sum. Znana tiktokerka na własnej skórze przekonała się, jak jeden z najlepszych warszawskich lokali obsługuje swoich gości. Agata z profilu agatestuje zajmuje się jeżdżeniem po całej Polsce, wyszukiwaniem znanych i popularnych lokali gastronomicznych, oraz ich recenzowaniem. Recenzentka zdobyła już ponad 78 tysięcy obserwujących.
Rada Medyczna przy premierze oraz minister zdrowia Adam Niedzielski są zgodni — obostrzenia są konieczne, by skutecznie walczyć z czwartą falą. Ostateczna decyzja co do ich kształtu jeszcze nie zapadła, ale możliwe, że od 1 grudnia zostaną wprowadzone kolejne limity osób mogących przebywać w sklepach i restauracjach.Przez ostatnie miesiące, mimo wzrostu liczby zachorowań, rząd nie wprowadzał żadnych obostrzeń. Część Polaków — jak wynika z sondażu przeprowadzonego dla RMF FM i Dziennika Gazety Prawnej — chciałaby, aby były kolejne ograniczenia dla osób niezaszczepionych. Tego zdania jest prawie 40 procent rodaków.
W miniony czwartek TVN wyemitował odcinek Kuchennych Rewolucji poświęcony kultowemu miejscu na mapie Gorzowa Wielkopolskiego — barowi mlecznemu Agata. Był on dedykowany pamięci szefowej kuchni, Marzenie Koniuszy, która zmarła niedługo po zakończeniu nagrań z przemiany lokalu. Na końcu odcinka pojawiła się czarno-biała plansza z logiem programu i specjalną dedykacją. Ostatni odcinek wzbudził wiele emocji wśród fanów serii. Udział Baru w Kuchennych Rewolucjach był momentem przełomowym zarówno dla będącego na skraju bankructwa lokalu, jak i dla szefowej kuchni. Wieść o jej śmierci przytłoczyła i wzbudziła złość. Pani Marzena, która pod czujnym okiem Magdy Gessler poznawała tajniki gotowania dań kuchni polskiej, była trzonem zespołu baru Agata.
Powoli zbliża się czas, gdy planować będziemy świąteczne wydatki. Część z was, by spędzić w kuchni mniej czasu, być może zdecyduje się na zakup gotowych potraw. Specjalnie dla was sprawdziliśmy, jakie ceny przyjdzie nam zapłacić za tradycyjne wigilijne dania u Magdy Gessler. Magda Gessler słynie z pełnych smaku, przygotowywanych z najlepszych składników posiłków. Wystarczy wspomnieć jej przepisy na tradycyjną grzybową czy recepturę na śledzie w oleju. Świąteczne dania z pewnością nie mają sobie równych. Ich koszt jest jednak dość wysoki.
Magda Gessler często udziela się w mediach społecznościowych. Ostatnio gwiazda zamieściła na swoich profilach ogłoszenie o pracę, które wywołało spore poruszenie wśród internautów. Słynna restauratorka poszukuje pracowników do swojego sztandarowego lokalu U Fukiera. W komentarzach pojawiły się nie lada emocje.Na Facebooku i Instagramie Magdy Gessler pojawiło się nowe nagranie, w którym restauratorka informuje swoich fanów o tym, że poszukuje ambitnych kelnerów i kucharzy. Nie trzeba było długo czekać na reakcję internautów.