Niedawno znalazłam przepis na prostą, wiosenną sałatkę i postanowiłam go wypróbować. Zrobienie jej na kolację zajęło mi dosłownie kilkanaście minut. Była tak smaczna, że mąż i dzieci poprosili, bym podała ją również na Wielkanoc.
Tomasz Strzelczyk przypomniał przepis na klasyk - jajka w sosie w sosie musztardowo - chrzanowym. To banalnie proste danie idealnie sprawdzi się Wielkanoc. Warto podać je z ugotowanymi ziemniakami. Tania i nieskomplikowana potrawa też może zrobić furorę na świątecznym stole.
Oto superszybki przepis na świetną, pożywną sałatkę. Jest pełna białka i bardzo wiosenna, przez co sprawdzi się nie tylko na codzień, lecz także na Wielkanoc.
Uwielbiam ciasto drożdżowe z kruszonką. Odkąd zaczęłam piec je tak, jak moja babcia, robię od razu dwie keksówki. Ciasto rozpływa się w ustach i jest tak smaczne, że znika błyskawicznie. Moja rodzina je uwielbia. Ciasto drożdżowe na Wielkanoc zwykle wysycha już po 2 dniach. Dzięki małej zmianie w przepisie wypieki są miękkie i wilgotne przez cały czas.
Szukasz pomysłu na sernik, który zachwyci całą rodzinę? Właśnie trafiłeś w dobry adres. Przepis od kulinarnej blogerki Ani Zyśk z pewnością okaże się strzałem w dziesiątkę. Wypróbuj go już dziś, a potem podaj na wielkanocny stół. Zniknie z niego jako jako pierwszy.
W moim domu pierogi od lat przyrządzam na Wielkanoc. Zwykle podaję je na obiad w Wielką Sobotę lub Wielki Poniedziałek. Ten farsz to mistrzostwo świata, a moja rodzina już nie wyobraża sobie bez nich świąt.
Kąpanie jajek w barwniku odchodzi do lamusa. Coraz częściej widzimy, jak łatwo przygotować jajka o fantastycznych mieszankach kolorów. Oto jeden ze sposobów wykorzystujących popularne urządzenie air fryer.
Sałatka Mimoza od lat jest hitem w moim domu. Robię ją co roku na Wielkanoc. Moi bliscy mówią, że smakuje im bardziej niż klasyczna jarzynowa i gyros. Danie znika ze stołu zawsze jako pierwsze!
Ostatnio zrobiłam na próbę sernik z przepisu siostry Anastazji. Przepis okazał się strzałem w dziesiątkę. Ciasto jest puszyste i kremowe, smakuje nawet lepiej niż z cukierni. Jest dość pracochłonne, jednak efekt wart jest wysiłku. Jestem przekonana, że zagości on na moim wielkanocnym stole.