We wtorek w Biedronce pojawią się Rabatogodziny – promocje, które zaczynają się dopiero wieczorem. Nie tylko mąka jest powodem, dla którego warto odłożyć wizytę w sklepie na później.
Nie samymi jagodziankami żyje człowiek. Prócz tych drożdżówek z jagodową masą zamkniętą w środku, są inne sposoby, by połączyć owoce z ciastem. Proponujemy tu bułeczki doskonałe na letni podwieczorek i przekąskę na wakacyjny spacer.
Masz dość nieświeżego pieczywa ze sklepu? Poznaj przepis na bułki, które świetnie sprawdzą się na śniadanie. Ich świeżość oraz smak podpisuje każdemu, a co najważniejsze są znacznie lepsze niż pieczywo z popularnych marketów.
Czy irytuje cię, kiedy inni klienci macają pieczywo w sklepie? Ta powszechna czynność jest niehigieniczna i po prostu niesmaczna. Istnieje jednak sposób, aby temu zapobiec i pochodzi z zagranicy, gdzie sprawdza się całkiem nieźle. Czy przyjmie się on również w naszym kraju?
Znana youtuberka i autorka przepisów kulinarnych zdradziła swój sposób na jabłecznik. Jest zupełnie inny niż jego tradycyjny odpowiednik, a w dodatku przygotowuję się go na cieście francuskim. Dzięki temu składnikowi ciasto będzie smakowało jeszcze lepiej, a ty przygotujesz je znacznie szybciej. Sposób jest banalnie prosty i poradzi z nim sobie każdy smakosz domowych wypieków.
Wbrew powszechnemu przekonaniu, przygotowanie chleba nie wymaga nawet piekarnika. Zamiast piec go w piecu, można chleb „usmażyć” – przygotować pod przykryciem na patelni. Efektem tego przepisu nie jest żaden zamiennik, ale chleb z prawdziwego zdarzenia – drożdżowy, dwukrotnie wyrastający, chrupki pszenny wypiek.
Przygotowanie ciasta z jabłkami nie musi trwać wiecznie. Ten smaczny deser zrobisz w mniej niż godzinę i to z pieczeniem. Koniecznie wypróbuj ten łatwy przepis, a przekonasz się sama, że jabłecznik można robić codziennie. Domownicy będą zachwyceni jego smakiem.
Zapomnij o kupowaniu bułek i chleba. Domowe pieczywo jest znacznie lepsze. Szczególnie, że z tym przepisem przygotujesz je łatwo i szybko. Upiecz i przekonaj się sama jakie jest pyszne. Domownicy od razu zauważą różnicę, a to wszystko za sprawą jednego dodatku.
Nadziewane rogaliki, które zaprezentowała Ewa Wachowicz, świetnie nadają się na wiosenno-letni deser. Do ich przygotowania można użyć – oprócz budyniowego nadzienia – także dowolnych sezonowych owoców. Z jednym będą jednak naprawdę niezwykłe.
Zacznijmy od chęci i prostego przepisu. Nie trzeba nic więcej, by zostać domowy piekarzem z prawdziwego zdarzenia – przekonuje Piotr Kucharski, piekarz i kucharz znany z Dzień Dobry TVN czy kanału Kuchnia+. Właśnie wydał nową książkę „Piekarnia Kucharskiego”, w której opowieścią o pieczywie przeplata dziesiątki przepisów na rozmaite chleby, ciasta i inspirowane pieczywem przysmaki.
Ten niezwykle efektowny sernik bez pieczenia jest zaskakująco łatwy w przygotowaniu. Za strukturę odpowiada połączenie zaledwie trzech składników. Zamiast pieczenia – zagęszczamy go galaretką.
Sąsiadka podzieliła się ze mną przepisem na pyszny wypiek. Nazywa go ciastem bajecznym. Jak tylko go spróbowałem, zrozumiałem, skąd ta nazwa. Poniżej dzielę się recepturą, byś ty też mogła się o tym przekonać.
Koniecznie musisz spróbować ciasta z tego przepisu. Pochodzi prosto z Podlasia i jest klasycznym deserem z tamtych stron. Robi się je z kilku składników, a przygotowanie jest bardzo proste. Upiecz je na deser, a cała rodzina będzie zachwycona.
Ten przepis to nie tylko sposób na zużycie bananów tak przejrzałych, że jeść ich nikt już nie ma ochoty. To także pomysł na doskonałą bułkę na śniadanie, przekąskę do szkoły czy pracy. Takie pieczywo właściwie niczym nie różni się od „normalnego”, a już na pewno nie widać po nim, że jest sposobem na domowe resztki.
Poznaj przepis na doskonałe ciasto, o którym wszyscy zapomnieli. Zrobisz je bardzo łatwo, a w dodatku zachwyci cię smakiem oraz wyglądem. Rodzina będzie zachwycona i na pewno poproszą cię o dokładkę. Przekonaj się sama.
W tym roku na Wielkanoc zamiast mazurka podam sernik z przepisu, który znalazłem w Internecie. Ciasto, które z niego wychodzi to prawdziwy hit. Upiecz ten sernik na święta i zaskocz domowych smakoszy. Jest naprawdę smaczne, a w dodatku wygląda obłędnie. Będą prosili o dokładkę.
Na wielkanocnym stole w moim domu, obok jajek musi znaleźć się ta babka z prodiża. Z tym przepisem zrobisz ją błyskawicznie. Smakuje obłędnie. Ja robię ją co roku. Ty też możesz. Wystarczy, że poznasz poniższy przepis.
W moim domu na Wielkanoc piekło się mnóstwo mazurków. Jednak babcia dbała, by ten jeden zawsze się pojawił. Mazurek pomarańczowy Neli Rubinstein podbijał prostotą i smakiem eleganckie przyjęcia na świecie.
Nie kupuj słonych bułeczek. Dużo lepiej zrobić je samemu według tego przepisu. Z nim wychodzą tak pyszne, że cała moja rodzina je uwielbia. Upiecz i przekonaj się sama.
Zapach świeżego pieczywa kochamy wszyscy. Nie zawsze jednak uda nam się, taki chleb kupić. Warto wtedy zrobić go samemu. Zapewnimy sobie nie tylko pyszny bochenek, ale i zapach, rozchodzący się po całym domu.
Minęło 100, lat od kiedy wymyślono przepis na to ciasto, a ono dalej smakuje tak samo dobrze. Teraz możesz zrobić jej sama.
Tradycyjna tarta może iść w odstawkę. Ta zrobiona z ziemniaków jest dużo lepsza. Z tym przepisem podbijesz serca wszystkich domowników i gości. I nie uwierzysz, jaki jest prosty.
Te rogaliki z ciasta francuskiego znikają w moim domu błyskawicznie. Wystarczy tak niewiele, aby cała rodzina była zachwycona. Zaledwie kilka gotowych składników i piekarnik. Zrób te rogaliki w swoim domu i zaskocz najbliższych smakiem.
Ten smakołyk jest dużo lepszy niż każda inna słodka bułka. Musisz poznać poniższy przepis i przekonać się, że naprawdę warto. Smak jest nie z tej ziemi.
Zapiekanka z kapusty podbiła serca moich domowników. Zrób ją dla swojej rodziny według tego prostego przepisu. Nie pożałujesz. Prośby o dokładkę są pewne.
W Nowym Roku postanowiliśmy ograniczyć cukier. Nikt nie sądził, że będzie to takie przyjemne! Ostatnio hitem w moim domu są pyszne i zdrowe ciasteczka. Robimy je na okrągło. Są najprostsze na świecie.
Jeżeli szukasz szybkiego i taniego przepisu na obiad, to trafiłaś idealnie. Wystarczy ci ciasto francuskie i mięso mielone. Przygotowanie to kwestia kilkunastu minut, a efekt jest niesamowity.
Świeży i pachnący chleb jest, czymś, co uwielbiamy. Nawet zwykłe kanapki smakują z nim wybornie. Tylko jak mieć, codziennie rano świeży i chrupiący bochenek chleba? Po prostu upiecz go sama z tym przepisem.