Kto robi najlepsze rogaliki z czekoladą? Nie da się ukryć, że siostra Anastazja ma w tym temacie ogromne doświadczenie. Od kiedy spróbowałam jej przepisu, nie zawracam sobie głowy szukaniem innego. Łakocie smakują mi, jak żadne inne.
Jeśli szukacie pysznego deseru na jesień, to mam coś dla was. Ostatnio robię rewelacyjne i do tego proste ciasto z czekoladą. Smakuje wyśmienicie i jest łatwe w przygotowaniu. Oprócz tego to ciasto zawsze się udaje i znika w mgnieniu oka. Polecam przepis na proste ciasto z czekoladą.
Delicje to smak dzieciństwa i beztroski. Teraz sięgam po nie, gdy robię znakomite ciasto. Jego przygotowanie zajmuje mi dosłownie chwilę, a efekt jest pyszny. Dzieci uwielbiają to ciasto z delicjami. Dorośli też nie potrafią sobie go odmówić.
Macie ulubiony przysmak z dzieciństwa? Moim są ciastka w kształcie grzybów spod ręki mojej mamy. Mimo imponującego wyglądu są banalnie proste w przygotowaniu. Do tego wszystkiego smakują obłędnie pysznie.
Proste ciasto bez pieczenia o przyjemnym kakaowym smaku smaku dawniej królowało na polskich stołach. Dodawało się do niego m.in. kruszone herbatniki i bakalie. Niektórzy do dziś je przygotowują.
Czy masz ochotę na pyszne ciasto bez pieczenia? Polecam przepis na szarlotkę, którą przygotujesz w pół godziny. Zrobisz to bez użycia piekarnika. W moim dom to ciasto bez pieczenia jest prawdziwym rarytasem i znika w mgnieniu oka.
Lody czekoladowe są moimi ulubionymi. Trudno jednak o dobrej jakości słodycz w dobrej cenie. Kiedy więc koleżanka pochwaliła się, że wie jak szybko i sprawnie przygotować je w domu, musiałam spróbować. Efekty zachwyciły gości. Ponoć smakowały jak za dawnych lat.
Połączenie malin z czekoladą brzmi pysznie i jeszcze lepiej smakuje. Takie letnie ciasto przygotujesz szybko i nawet bez użycia miksera. Warto wypróbować ten przepis i cieszyć się smakiem tych owoców sezonowych i czekolady. To ciasto będzie smakować każdemu łasuchowi.
Zdrowe ciasto bez pieczenia nie musi wymagać wiele pracy. Deser, który wam dziś proponujemy, wymaga zaledwie 4 składników, a przygotowanie jego jest niemal błyskawiczne. Musicie spróbować, bo wyjdzie Wam na zdrowie.
Jola zaskoczyła wszystkich przepisem na pyszny budyń. Nie zrobiła go jednak z torebki, a z kaszy jaglanej. Deser jest nie tylko pyszny, ale również zdrowy. Nie mamy wątpliwości, że ten patent podbije serce niejednego smakosza!
Jeśli z samego rana nie masz na nic czasu, owsianka o smaku batona Snikers z bananem będzie idealnym wyborem. Śniadanie jest pożywne, przepyszne, a porcja zawiera aż 29 g białka. Owsiankę poleca popularny dietetyk.
Siostra Anastazja podała sprawdzony przepis na sernik. Ciasto wyróżnia się wyjątkowym wyglądem. Biało-czarne łaty sprawiają, że deser zaczynamy wręcz zajadać oczami. Piorunujący efekt daje wymieszanie jasnej i ciemnej masy.
Zamiast klasycznych wypieków, przygotuj na Wielkanoc ,,Chatkę Baby Jagi". Ciasto bez pieczenia udekorowane polewą czekoladową i kolorowymi posypkami wygląda obłędnie. Sernik na herbatnikach w kształcie domku będzie totalnym hitem na świątecznym stole.
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj wyśmienity deser według przepisu Katarzyny Cichopek. Aktorka zapiekła ciasto francuskie z rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Ciasto z 2 składników pokocha każdy łasuch.
Kupiłaś czekoladę i zauważyłaś na niej biały nalot? Pod żadnym pozorem jej nie wyrzucaj. Czekolada z białym nalotem smakuje dokładnie tak samo i jest zupełnie nieszkodliwa. Nalot to nic innego jak wytrącony z produktu cukier.
Kto powiedział, że ciasto koniecznie trzeba robić w piekarniku? Zadajemy kłam temu niedzisiejszemu stwierdzeniu. Z pomocą patelni możesz łatwo i szybko przygotować ciasto bez pieczenia. Jest cudownie pyszne i wilgotne.
Czy da się wyczarować cudowny deser z zaledwie 6 składników? Odpowiedź na to pytanie zna doskonale Piotr Ogiński. Swojego piszingera przygotowuje dokładnie tak samo, jak robiono to przed laty. Grzechem jest tego nie spróbować.Piszinger jest przysmakiem z dzieciństwa, który niektórzy z nas pamiętają jeszcze z czasów PRL'u. Z uwagi na ograniczony dostęp do wielu produktów w kuchni liczyła się wtedy kreatywność i umiejętność wyczarowania czegoś z niczego. Nic nie mogło równać się ze smakiem czekoladowego kremu ukrytego między warstwami wafli. O tym rewelacyjnym smaku przypomina nam dziś popularny kucharz Piotr Ogiński.Pamiętaj, że masło użyte do tego przepisu musi być miękkie. Twardy tłuszcz prosto z lodówki nie będzie chciał połączyć się z pozostałymi składnikami na gładką masę. Ważne jest, aby ten składnik wyjąć do ogrzania odpowiednio wcześnie.
Czekolada w diecie nie ma dobrej sławy. Jednak można od czasu do czasu po nią sięgać. Wystarczy wybrać produkt o prostym składzie i niskiej zawartości cukru. Dietetyk wskazał, które produkty dostępne w Biedronce spełniają wspomniane warunki. Jeden z nich jest wyjątkowo tani. Nawet jeśli chcemy schudnąć, odrobina czekolady od czasu do czasu nam nie zaszkodzi. Ponieważ dla naszego zdrowia ilość produktu powinna być nieduża, warto postawić na wyroby smaczne i wysokiej jakości. Można je znaleźć nawet w popularnym dyskoncie.
Słodki blok czekoladowy skusi każdego. Zrobienie kultowego przysmaku z czasów PRL-u nie zajmuje wiele czasu, a babcina receptura, do której dotarliśmy, jest niezawodna. Tym łakociem osłodzicie sobie nawet najbardziej pochmurny i deszczowy dzień. Pyszny deser bez pieczenia o kakaowym smaku zachwyci nie tylko najmłodszych. Pełen pysznych herbatników i bakalii blok czekoladowy prezentuje się znakomicie — wystarczy spojrzeć na zdjęcie pochodzące z filmu na kanale YouTube VideoKuchnia.pl, gdzie opublikowano bardzo podobny przepis. Nic tylko zajadać.
Cynamonki są pysznym deserem na Boże Narodzenie. Bułeczki z ciasta drożdżowego z aromatycznym nadzieniem wychodzą za każdym razem, są puszyste i pełne smaku. Cynamonki udekoruj lukrem, a będą pięknie prezentować się na świątecznym stole.Zamiast kolejnego ciasta na święta, spraw najbliższym pyszną niespodziankę. Cynamonki według najprostszego przepisu przygotujesz w mgnieniu oka. Bułeczki z cynamonowym nadzieniem to wyśmienity dodatek do kawy i zimowej, rozgrzewającej herbaty.Ciasto drożdżowe na cynamonki przygotuj z suszonych drożdży, co znacznie ułatwi pracę. Delikatne ciasto wyrabiaj ręcznie, następnie odstaw w suche i ciepłe miejsce, żeby podwoiło swoją objętość. Cynamonki przed pieczeniem przykryj ściereczką i ponownie odstaw na chwilę, żeby bułeczki jeszcze trochę urosły.Świąteczne cynamonki po ostudzeniu udekoruj lukrem. Puszyste, korzenne bułeczki wychodzą za każdym razem i zawsze znikają błyskawicznie. Delikatne ciasto drożdżowe i aromatyczne nadzienie z masła, cukru i mielonego cynamonu to połączenie, które zachwyci każdego łasucha.
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na szybki piernik z dodatkiem mocnej, czarnej kawy. Piernik przełożony powidłami śliwkowymi, udekorowany polewą czekoladową i migdałami będzie hitem na świątecznym stole. Poznaj przepis na piernik kawowy Ewy Wachowicz.Na stronie ewawachowicz.pl, Ewa Wachowicz zdradziła przepis na piernik z niezwykłym dodatkiem. Ciasto pięknie rośnie podczas pieczenia, jest wilgotne i bardzo aromatyczne. Przepis na piernik kawowy Ewy Wachowicz wykorzystany w artykule pochodzi z jej oficjalnej strony.Piernik kawowy Ewy Wachowicz jest piernikiem, który nie musi leżakować przez kilka tygodni przed pieczeniem. Pyszne ciasto przygotujesz w ciągu jednego dnia. Piernik z dodatkiem kawy jest wilgotny i bardzo aromatyczny. Wachowicz dodatkowo nasącza ciasto przed wyłożeniem powideł śliwkowych. Ostudzony piernik kawowy Ewy Wachowicz koniecznie udekoruj polewą czekoladową i płatkami migdałów. Będzie wyglądał bardzo świątecznie. Przepis na najlepszą polewę do ciast znajdziesz poniżej.
Bez wyrabiania, bez zawijania. Makowiec bez pieczenia przygotujesz błyskawicznie. Do masy makowej dodaj kaszę jęczmienną i kaszę gryczaną. Ciasto będzie delikatne, a masa wilgotna i niezwykle aromatyczna.Makowiec jest jednym z tradycyjnych wypieków, które przygotowujemy na Boże Narodzenie i Wielkanoc. O ile makowiec zawijany jest ciastem wymagającym, tak makowiec bez pieczenia będzie gotowy w kilka chwil. Wystarczy, że ugotujesz mak, kaszę i połączysz je z orzechami i bakaliami.Do przygotowania makowca bez pieczenia potrzebujesz kaszy jaglanej i kaszy gryczanej, koniecznie białej, niepalonej. Ten rodzaj kaszy ma zupełnie inny smak, jest delikatny i podobnie jak kasza jaglana, świetnie łączy się z deserami i innymi wypiekami.Do masy makowej na makowiec bez pieczenia dodaj daktyle suszone, rodzynki, orzechy włoskie. W masie nie może zabraknąć również skórki tartej z pomarańczy, płynnego miodu i ekstraktu waniliowego. Te składniki wzmocnią smak całego ciasta. Makowiec polej domową polewą czekoladową. Tak przygotowane ciasto zniknie ze stołu jako pierwsze.
Szukasz pomysłu na szybkie ciasto na Boże Narodzenie? Koniecznie przygotuj makowiec bez pieczenia z komosą ryżową, bakaliami i orzechami włoskimi. Ciasto udekoruj domową polewą czekoladową i orzechami. Każdy będzie prosił o przepis i dokładkę.Makowiec bez pieczenia jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wypieków. Makowiec zawijany na cieście drożdżowym, czy makowiec na kruchym spodzie są ciastami czasochłonnymi i dość wymagającymi. Makowiec z komosy ryżowej jest prosty w przygotowaniu i zajmuje naprawdę bardzo mało czasu.Przepłukany i zmielony mak do makowca bez pieczenia koniecznie ugotuj na mleku kokosowym razem z komosą i innymi składnikami. Do przestudzonej masy dodaj bakalie, orzechy i ekstrakt migdałowy. Ciasto polej domową polewą czekoladową. Makowiec bez pieczenia będzie gotowy błyskawicznie, a jego smak zachwyci każdego łasucha.Do makowca bez pieczenia wykorzystaj rodzynki, morele, daktyle i orzechy włoskie. Zamiast kandyzowanej skórki pomarańczowej dodaj sok wyciśnięty z pomarańczy i świeżą, tartą skórkę owocową. Tak przygotowanym makowiec nie ma sobie równych.
Masz w domu gorzką czekoladę i jajka? Tylko tyle potrzebujesz, żeby upiec wilgotne i puszyste ciasto do kawy. Ciasto czekoladowe z 2 składników będzie gotowe po około 20- 30 minutach pieczenia. O wiele mniej czasu zajmie Ci przygotowanie masy.Przepis na ciasto czekoladowe z 2 składników podbija Internet. Siekana, gorzka czekolada i jajka to jedyne produkty potrzebne do przygotowania słodkiej niespodzianki dla najbliższych. Ciasto pięknie rośnie w piekarniku, w środku jest wilgotne jak brownie.Sekretem puszystości bez dodatku proszku do pieczenia jest piana z białek. Sztywna piana dodana do rozpuszczonej czekolady i żółtek spulchnia całą masę, przez co ciasto czekoladowe z 2 składników jest naprawdę delikatne i przede wszystkim pełne smaku. To idealny deser dla każdego łasucha.Do ciasta czekoladowe z 2 składników wykorzystaj duże jajka i gorzką czekoladę. Jeśli wolisz jeszcze słodsze desery, upiecz ciasto z mleczną czekoladą lub wymieszaj i gorzką i mleczną w proporcji 1:1. Ciasto po upieczeniu i ostudzeniu możesz dodatkowo udekorować domową polewą.
Drożdżówki z serem i białą czekoladą z dodatkiem suszonej żurawiny i kandyzowanej skórki z pomarańczy będą pyszną niespodzianką dla całej rodziny. Słodkie, puszyste bułki z wyśmienitym nadzieniem smakują, jak z najlepszej cukierni. Nikt im się nie oprze.Drożdżówki z serem i słodkimi dodatkami to świetny patent na podwieczorek, drugie śniadanie lub deser do kawy i herbaty. Bułeczki z nadzieniem są naprawdę proste w przygotowaniu, a efekt zachwyci każdego łasucha.Drożdżówki są słodkie, dlatego podaję je bez żadnej polewy. Jeśli masz ochotę na jeszcze słodszą wersję bułeczek, polej je domowym lukrem lub polewą przygotowaną z białej czekolady i kilku łyżek mleka. Z przepisu wychodzi około 10 bułeczek, które znikną jeszcze tego samego dnia.Żeby drożdżówki wyrosły jajka i masło muszą mieć temperaturę pokojową. Mleko natomiast musi być lekko ciepłe. Za zimne i za gorące składniki sprawią, że wrażliwe drożdże nie urosną, a ciasto nie podwoi swojej objętości. Może pojawić się nawet zakalec.
Masz ochotę na szybki deser z orzechową nutą? A może goście mają wpaść na kawę? Szybkie ciasto z orzechami i polewą czekoladową zrobisz w kilka chwil. Zmiksuj tylko składniki i wstaw do piekarnika. Ciasto będzie gotowe po około 40 minutach pieczenia.Ciasto z orzechami jest jednym z tych deserów, które często piekę w chłodne, jesienne i zimowe weekendy. Ciasto jest naprawdę błyskawiczne w przygotowaniu i wychodzi za każdym razem. Nie ma tu żadnych kremów, żelatyny, śmietany. Wypiek jest wilgotny i ma przyjemny, orzechowy smak. Do przygotowania ciasta z orzechami potrzebujesz kilku składników, z których większość z pewnością masz w domu. Ciasto jest więc nie tylko szybkie i smaczne, ale też tanie. Ciasto po ostudzeniu polej domową polewą czekoladową z kakao, masła, mleka i cukru. Przepis na polewę znajdziesz poniżej.Ciasto z orzechami jest ciastem, które oczaruje każdego łasucha. Pod koniec przygotowywania masy, dodaj do niego ubitą pianę z białek. To sekret delikatnego i wilgotnego wypieku. Puszyste i słodkie ciasto przełamane smakiem orzechów włoskich dosłownie rozpływa się w ustach.
Pierniczki alpejskie są jednym z tych wypieków, bez których nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia. Miękkie, słodkie, korzenne ciasteczka wychodzą za każdym razem. Udekorowane pierniki wyglądają rewelacyjnie na świątecznym stole i na choince.Pierniczki alpejskie dekorowane czekoladą, lukrem, kolorowymi posypkami, czy pisakami wyglądają bardzo apetycznie i tworzą świąteczny klimat. Miękkie ciasteczka możesz również powiesić na choince, żeby dodać drzewku uroku, jednak wtedy musisz ich pilnować bo znikają błyskawicznie. Sekretem miękkich pierniczków alpejskich jest ciasto. Masa musi być odpowiednio przygotowana, a składniki dodawane według kolejności. Ciasto przygotuj dzień przed pieczeniem. Będzie miało rzadką konsystencję, jednak zgęstnieje po 24 godzinach stania w lodówce.Pierniczki alpejskie przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku, najlepiej w słoiku, żeby nie stwardniały. Jeśli jednak tak się stanie, do pierników włóż dwa kawałki jabłka lub dwie skórki z chleba i odstaw na 12 -18 godzin. Po tym czasie świąteczne ciasteczka będą miękkie i delikatne.
Czekolada na gorąco jest idealna na chłodne dni. Kremową i niezwykle delikatna w smaku słodycz z łatwością przygotujecie w domowym zaciszu. Wystarczy zaledwie pięć składników i chwila wolnego, by móc cieszyć się jej niesamowitym smakiem. Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, lecz nie dysponujecie dużą ilością wolnego czasu, czekolada na gorąco będzie w sam raz. Jest prosta w przygotowaniu, a z powodzeniem umili wam czas w jesienno-zimowe popołudnia. By ją wyczarować wystarczy kilka dobrze wam znanych produktów.