Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy

Jajka

Robert Makłowicz wie czym jest dobry omlet
15.06.2021 02:00 Wyjątkowy patent Makłowicza na omlet po francusku

Smakowity omlet niejednokrotnie przyprawiał nas o szybsze bicie serca. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy z miłą chęcią spałaszowaliby takowy specjał. Robert Makłowicz podzielił się swoją recepturą. Za sprawą pieczarek danie smakuje jeszcze wyborniej.Nie da się ukryć, że omlet kojarzy nam się głównie z prostotą przygotowania. W istocie smakowity specjał można przyrządzić bez dużego nakładu pracy. Oczywiście warto użyć składników, które wzajemnie będą podkręcały swój smak. Okazuje się, że Robert Makłowicz stawia na popularne grzyby.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej

Projekt bez tytułu (4)
14.06.2021 02:00 Dlaczego na niektórych jajkach są widocznie nieczystości?

Jeśli zauważysz na jajkach kupionych w sklepie, nie przejmuj się, gdyż jest to całkowicie normalne. Producenci nie mogą myć ich przed zapakowaniem, gdyż na skorupkach znajduje się warstwa ochronna, która zapobiega zepsuciu. Czyszczenie jaj niszczy ją, co może przyspieszyć procesy gnilne w ich wnętrzu. Jajka stanowią cenne źródło wielu witamin i minerałów, w końcu zawierają praktycznie wszystkie wartości odżywcze, jakie organizm człowieka potrzebuje do optymalnego funkcjonowania. Trzeba również pamiętać o ich wspaniałym smaku. Sporo osób martwi się jednak ich niekiedy mało apetyczną prezencją. Kury pozostawiają na nich odchody, które nie zachęcają do jedzenia. Istnieje bardzo proste wytłumaczenie, dlaczego producenci nie płuczą ich przed sprzedażą. Dalsza część tekstu znajduje się poniżej

Projekt bez tytułu - 2021-06-13T070949.976
13.06.2021 02:00 Prosty sposób na lekką i puszystą jajecznicę

Jajecznica stanowi jeden z podstawowych śniadaniowych posiłków - wraz ze świeżą grzanką, smażonym boczkiem oraz soczystymi warzywami jest szybkim, łatwym i pożywnym daniem. Wiele osób zastanawia się jednak jak ją najlepiej przygotować. Doskonała jajecznica wychodzi, gdy wlewa się jajka na zimną patelnię. Jajecznica jest znana każdemu, w końcu tak ugotowane jajka można znaleźć w każdym zakątku świata. W jajach znajdują się praktycznie wszystkie substancje odżywcze, potrzebne do optymalnego funkcjonowania organizmu poza witaminą C. Może się wydawać, że danie to nie wymaga żadnego specjalnego traktowania, lecz aby móc cieszyć się idealną konsystencją i smakiem, warto znać kilka tricków. Dzięki nim nie tylko będziesz jadał smaczniej - twoi domownicy będą zachwyceni dziełem, które podałeś do stołu. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej

Projekt bez tytułu - 2021-06-12T162203.422
12.06.2021 02:00 Prosty sposób na soczyste kotlety schabowe

Kotlety schabowe należą do kategorii dań, które na naszych stołach pojawiają się wyjątkowo często. Ich smak i chrupkość podbija podniebienia Polaków, którzy nie mogą obejść się bez tej potrawy. Jeśli chcesz, aby mięso było soczyste, posmaruj je przed panierowaniem odrobiną majonezu. Kotlety schabowe są stosunkowo nowym daniem - choć w książkach kucharskich zaczęły pojawiać się pod koniec XIX wieku, tak największą popularność zdobyły dopiero w połowie XX wieku, kiedy to bary mleczne coraz częściej je podawały. Dzisiaj mnóstwo ludzi nie wyobraża sobie, żeby schabowe nie zostały podane na obiad przynajmniej raz w tygodniu. Soczyste mięso, które rozpływa się w ustach, a także chrupiąca panierka sprawiają, że ciężko się im oprzeć. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej

Które jajka są najzdrowsze?
05.06.2021 02:00 Jaki jest najzdrowszy sposób podawania jajek?

Bez wątpienia jajka można uznać za produkt, którego nie powinno zabraknąć w większości kuchni. Wzbogacamy o nie rozmaite smakołyki. Mowa o daniach głównych, deserach i przekąskach. Jedną z najlepszych propozycji są jajka po wiedeńsku.

Jajka
05.06.2021 02:00 Coraz mniej sklepów sprzedaje jajka z chowu klatkowego

Jajka w sklepach są dostępne w wielu wariantach, a klienci mogą wybierać pomiędzy jajkami całkowicie ekologicznymi, jak i z chowu klatkowego. Okazuje się jednak, że Polacy najczęściej wybierają "jedynki", a więc jajka pochodzące od kur z wolnego wybiegu. Największe sieci sklepów nie pozostawiły tych danych bez odzewu i w przeciągu kilki lat diametralnie zmieniły swoje podejście do jajek. Już niedługo w żadnym z nich nie będzie możliwości znalezienia jajek, które są znoszone przez kury żyjące w klatkach.

Przepis na jajka w sosie musztardowym
01.06.2021 02:00 Przepis na jajka w sosie musztardowym z młodymi ziemniakami

Choć dietetycy przez jakiś czas podchodzili do jajek z rezerwą, dziś uważa się, że są one bardzo zdrowe i powinniśmy jeść ich nawet do 10 tygodniowo. Jedyny niepokój w lekarzach wzbudzała niegdyś duża zawartość cholesterolu. Ostrzegano przed jego zgubnym działaniem i zalecano maksymalnie 3 jaja tygodniowo dla zdrowego człowieka. Teraz wiele się zmieniło, a światowi specjaliści od żywienia wskazują przede wszystkim na zalety jedzenia jajek.

01.06.2021 02:00 Przepis na miksturę z octu i skorupek z jajek

Ocet wyróżnia się charakterystycznym smakiem i aromatem, dzięki czemu bardzo mała ilość dodana do potraw doskonale podkręca ich smak. Nasze mamy i babcie znały też bardzo wiele jego zastosowań, które czynią z niego wręcz magiczną substancję.

Jajka
29.05.2021 02:00 O czym świadczy kolor skorupki jajka?

Jajka są bardzo ważną częścią diety człowieka - jako jeden z niewielu produktów posiadają, w różnych ilościach, wszystkie substancje odżywcze poza witaminą C. Kilka lat temu panowało przekonanie, jakoby jajka nie były zdrowym jedzeniem. Na szczęście dla ich fanów, eksperci od żywienia człowieka ze Światowej Organizacji Zdrowia doszli do wniosku, że zdrowa osoba może jeść nawet 10 jaj tygodniowo. Ludzie z chorobami układu krwionośnego powinni jednak ograniczyć ich ilość do minimum z powodu cholesterolu.

Przepis na jajka w plackach ziemniaczanych
28.05.2021 02:00 Przepis na jajko w placku ziemniaczanym

Jajka są produktem, które nieodłącznie kojarzą nam się z właśnie ze śniadaniami. Zdarzają się tygodnie, w których rano jemy je praktycznie codziennie – co zresztą jest dla nas całkiem zdrowe i nie przekracza zalecanej liczby.

Jajka
27.05.2021 02:00 Ile można zjeść jajek w ciągu tygodnia?

Jajka są doskonałym źródłem białka, dlatego osoby uprawiające sport w dużych ilościach lub zawodowo, często spożywają ogromne ilość jajek w najróżniejszej postaci. Do niedawna jeszcze mówiło się jednak, że zbyt wiele jaj w diecie nie jest wskazane. Eksperci ostrzegali bowiem przed zgubnym działaniem złego cholesterolu i zalecano maksymalnie 2-3 jaja tygodniowo dla zdrowego człowieka. Teraz wiele się zmieniło, a światowi specjaliści od żywienia człowieka wskazują na zupełnie inną ilość.

Skorupki jajek można wykorzystać w nietypowy sposób
21.05.2021 02:00 Jak wykorzystać skorupki jajek?

Nie da się ukryć, że jajka często goszczą na naszych stołach. Zazwyczaj skupiamy się na wnętrzu, a skorupki nie wzbudzają u nas większych emocji. Mało kto spodziewałby się, że dzięki nim możemy dostarczyć sobie sporo wapnia. Jednak to dopiero początek zalet proszku ze skorupek jaj.

Kotlety schabowe inaczej
18.05.2021 02:00 Prosty sposób na soczyste kotlety schabowe

Kotlety schabowe nie muszą być jedynie zwykłym kawałkiem mięsa w panierce, choć taka wersja jest sama w sobie przepyszna. Okazuje się, że można ją znacznie udoskonalić, a przy okazji za bardzo się nie wysilać. Wyjątkowo soczysty i delikatny w środku kotlet jest banalnie prosty w przygotowaniu. Chrupiąca panierka i soczyste wnętrze są nie do podrobienia, dlatego schabowe cieszą się tak wielką popularnością w całej Polsce. Spożywanie ich w takiej samej wersji każdego tygodnia może wywołać uczucie znużenia i chęć sprawdzenia czegoś nowego.

Biszkopt wyjdzie idealnie
14.05.2021 02:00 Prosty sposób na puszysty biszkopt

Smakowity biszkopt wielokrotnie przyprawiał nas o szybsze bicie serca. Niektórzy smakosze mogliby zajadać go bez końca. Mało kto spodziewałby się, że puszystość specjału w znacznej mierze zależy od tego, jakich jajek użyjemy podczas przygotowań.

Kogel-mogel
07.05.2021 02:00 Jak zrobić bezpieczny kogel-mogel?

Kogel-mogel jest ulubionym deserem wielu Polaków. Niegdyś, gdy w sklepach nie było aż tak dużego zróżnicowania słodyczy, rodzice kręcili jajeczny smakołyk swoim pociechom. Niestety, spożywanie go wiąże się z pewnym ryzykiem. Na jajkach obecna może być Salmonella, czyli groźna bakteria wywołująca silne zatrucie pokarmowe. Zrobienie go w odpowiedni sposób niweluje jednak ryzyko do minimum, gdyż obróbka termiczna zabija groźne patogeny, zanim zdołają zrobić nam krzywdę.

jajecznica
06.05.2021 02:00 Najczęstszy błąd w przyrządzaniu jajecznicy

Wiele osób dodaje do jajecznicy mleko. Kucharze łapią się za głowy, ponieważ ten dodatek psuje smak tego uwielbianego dania. Dlaczego lepiej powstrzymać się przed dodaniem go do jajecznicy?

jajko sadzone
05.05.2021 02:00 Na czym najlepiej smażyć jajka sadzone?

Popularne jajka sadzone szczególnie warto zjeść latem. Danie wręcz idealnie smakuje w otoczeniu młodych ziemniaków posypanych koperkiem oraz mizerii lub fasolki szparagowej. Uwielbiamy to połączenie!Co zrobić, żeby jajka sadzone nie przywierały do patelni?Wystarczy, że na patelnię wlejemy odpowiednią ilość śmietanki, rozgrzejemy ją i do jej środka wbijemy jajka. Ilość płynu powinna zależeć, od tego ile chcemy smażyć jajek oraz jakiej wielkości mamy patelnię.Co zrobić, aby naleśniki nie przywierały do patelni?Dlaczego warto jeść kiwi na czczo?Która herbata jest najzdrowsza?Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:Jajka są nieodłączną częścią kuchni. Ich zaletą jest fakt, że można je przyrządzać na mnóstwo sposobów. Z powodzeniem możemy je gotować, smażyć, czy nawet piec. Dzisiaj zdradzimy Wam, jak idealnie usmażyć jajko!Gdy mąka się zarumieni, możemy spokojnie zabrać się za smażenie jajek. Będziemy mieć wtedy pewność, że wyjdą idealne. Drugi sposób dotyczy składnika, na którym powinno się smażyć jajka. Przywieranie jajek sadzonych do patelni jest zdecydowanie jedną z największych zmor smakoszy. Spokojnie, takiej sytuacji naprawdę łatwo zaradzić. Zdradzamy Wam dwa tricki, które sprawią, że zapomnisz o tym problemie. Po pierwsze przed smażeniem jajek warto podsmażyć na patelni mąkę!Ten składnik nie powinien jednak budzić zdziwienia. W końcu to na bazie śmietanki przygotowywane jest masło. Sama śmietanka łączy zaś w sobie delikatny smak maślanki oraz sporą dawkę tłuszczu. Do smażenia jajek spokojnie możemy wybrać zarówno 30 %, jak i nawet 36-procentową śmietankę. Poniżej zdradzamy jak wygląda smażenie jajek w praktyce.źródło haps/ przyslij przepisZapraszamy na nasz InstagramJeśli śmietanka za szybko odparuje, wtedy dodajmy więcej płynu. Natomiast, gdy dodamy go za dużo, powinniśmy go wybrać przy pomocy łyżki.Na czym smażyć jajka sadzone, aby nie przywierały do patelni?Do smażenia jajek sadzonych zazwyczaj wykorzystujemy masło lub olej. Okazuje się, że dobrym sposobem jest sięgnąć po śmietankę! Dzięki niej jajko nie będzie przywierało do patelni, a w dodatku uzyska wyjątkowy smak!

Jajecznica w cudownej odsłonie
04.05.2021 02:00 Jak zrobić idealnie puszystą jajecznicę?

Nie da się ukryć, że jajecznica jest kultową potrawą, której wyjątkowo ciężko się oprzeć. Nietrudno znaleźć osoby, które z miłą chęcią spałaszowałyby taki smakołyk. Jak sprawić, żeby była jeszcze bardziej puszysta?

Jajka sadzone wyjdą idealnie
01.05.2021 02:00 Jak usmażyć jajka sadzone?

Jajka sadzone uchodzą za jedną z najbardziej podstawowych potraw. Każdy przyrządza je odrobinę inaczej. Warto jednak zapoznać się ze sprawdzonym sposobem, który zawsze owocuje kulinarnym sukcesem.

jajka
01.05.2021 02:00 Jajka z chowu klatkowego znikną ze sklepów?

Z drugiej strony konsumenci dostaną lepszej jakości jajka od "szczęśliwych kur", czyli takich, którym zapewniono odpowiednie warunki oraz pożywienie. Dlaczego jajka z choru klatkowego budzą tyle kontrowersji?Coraz więcej sieci rezygnuje z jajek z chowu klatkowego. Niedługo być może wcale nie dostaniemy ich w sklepie. Jest to zła wiadomość dla najbiedniejszych, ponieważ jajka "trójki" należały do najtańszych tego typu produktów.

jajka
23.04.2021 02:00 Jakie są korzyści ze zjedzenia dwóch jajek dziennie?

Ciężko wyobrazić sobie naszą kuchnię bez jajek. Jeśli chętnie jadacie ten produkt, to mamy dla Was garść dobrych informacji. Udowodniono, że jajka są źródłem cennych dla zdrowia składników odżywczych.Dlaczego warto jeść dwa jajka dziennie?Niepozorne jajka są źródłem substancji, które wspaniale wpływają na nasz organizm. Jest to między innymi cholina, która spowalnia proces starzenia się mózgu oraz luteina chroniąca oczy przed działaniem wolnych rodników.Jajka są również zalecane, gdy chcemy zrzucić zbędne kilogramy (więcej o diecie jajecznej pisaliśmy tutaj). Zawarte w jajkach białko - po prostu zapewnia nam na długo uczucie sytości, przez co nie będziemy podjadać między posiłkami.Białko sprzyja również sile naszych mięśni. Produkt pozytywnie wpływa również na stan naszych kości, dlatego jest szczególnie zalecany kobietom w okresie menopauzy, gdy znacznie spada ich gęstość. Z czym powinno się łączyć jajka? Zdradzamy poniżej?Z jakimi produktami powinniśmy łączyć jajka?Pomimo niewątpliwych korzyści z jedzenia jajek, ważne jest również to, z czym je łączymy. Najlepiej jeść je z dodatkiem zielonej sałaty, rukoli bądź roszponki. Dobra wiadomość jest taka, że są to wiosenne nowalijki, które wkrótce pojawią się w naszych sklepach i na straganach.Więcej wartości odżywczych mają w sobie jajka na miękko lub twardo niż smażone, dlatego chcąc zadbać o swoje zdrowie, wybierzmy pierwszy sposób obróbki termicznej tego produktu. Na jakie połączenia powinniśmy uważać?Z czym lepiej nie łączyć jajek?Chociaż jajka należą do raczej wszechstronnych produktów, to nie powinniśmy ich łączyć z kilkoma składnikami. Złym pomysłem jest zestawienie jajek z rybami. Zawarta w tych pierwszych awidyna, może po prostu neutralizować znajdującą się w rybach witaminę B7. Przez co tracą one swoje cenne dla zdrowia właściwości.Jajek nie powinno się również łączyć z serami. Organizm może mieć po prostu problem ze strawieniem nadmiaru jajek zwierzęcych. Jeśli chcemy uniknąć problemów żołądkowych, wybierzmy po prostu inne zestawienie składników.Więcej na temat produktów, z jakimi nie powinno się łączyć jajek przeczytasz w tym artykule.Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:Kelnerka dostała wysoki napiwek za wylanie sosu na gościa weselnegoCzy powinno się myć mięso przed gotowaniem?Przepis na szybkie rogaliki z czekoladą, tylko 2 składnikiźródło: żywienie abc zdrowie/ przełom w odżywianiu/ porady interia.pl/ kuchnia wpZapraszamy na nasz Instagram

Jajka sadzone wyjdą perfekcyjnie
22.04.2021 02:00 Kiedy należy posolić jajka sadzone?

Jajka sadzone często goszczą na naszych stołach. Zajadamy się nimi w różnych porach dnia i z rozmaitymi dodatkami. Idealne jajka sadzone wymagają odrobiny wprawy. Jednak nie bez znaczenia są również zasady, których warto przestrzegać.

Odgrzewane grzyby
18.04.2021 02:00 Dlaczego odgrzewanie grzybów jest szkodliwe?

Grzyby są produktem, który nierzadko wywołuje wiele kontrowersji, głównie wokół doniesień o licznych zatruciach spowodowanych błędną identyfikacją grzyba. Okazuje się, że toksyczne mogą być również gatunki całkowicie jadalne, lecz poddane złej obróbce. Grzyby smakują tak pysznie z uwagi na dużą ilość piątego smaku nazywanego umami. Po początku XX wieku odkryli go Japończycy i znajduje się między innymi w mięsie, pomidorach, wodorostach, grzybach, serze, kukurydzy czy groszku konserwowym. Jeśli uwielbiasz jeść grzyby, dla bezpieczeństwa podgrzewaj je jedynie raz.

Jajecznica wyjdzie idealnie
16.04.2021 02:00 Jajka na jajecznicę wlewać na zimną czy rozgrzaną patelnię?

Smakowita jajecznica niejednokrotnie przyprawiała nas o szybsze bicie serca. Śniadaniowy specjał można przyrządzić na wiele sposobów. Warto wiedzieć, w jaki sposób przygotowują jajecznice najlepsi spośród kucharzy.

Wycofywane są jajka z chowu klatkowego
07.04.2021 02:00 Jaja z chowu klatkowego znikają z Lidla i Biedronki

Od paru lat coraz więcej sieci sklepów decyduje się na zaprzestanie sprzedawania jajek z chowu klatkowego. Głównymi argumentami jest chęć ochrony środowiska naturalnego, jak i próba polepszenia bytowania zwierząt hodowlanych, które obecnie mają często niehumanitarne warunki życia. Biedronka i Lidl są w czołówce wybieranych przez Polaków sklepów spożywczych, dlatego podejmowane przez nich działania często zachęcają innych przedsiębiorców do podobnych operacji. Wycofywanie jajek z chowu klatkowego jest dobre dla kur i naszego zdrowia, jednak istnieje szansa, że jajka podrożeją.

jajka
05.04.2021 02:00 Na czym polega dieta jajeczna?

Dieta jajeczna podbija internet. Mówi się, że dwa tygodnie wystarczą, aby cieszyć się wymarzoną sylwetką. Zdradzamy, na czym polega dieta, oraz jaki jest jej jadłospis. Zasady diety jajecznejDieta jajeczna należy do tzw. monodiet. Oznacza to, że jest mało zróżnicowana i jak sama nazwa opiera się przede wszystkim na spożywaniu jajek. Dopuszcza się w niej także spożywanie ryb, chudego mięsa oraz zielonych warzyw.Zasady diety są dosyć restrykcyjne. Dopuszcza ona zjedzenie sześciu ugotowanych (przez maksymalnie 10 minut) jajek na twardo. W czasie stosowania diety zalecane jest picie ok. 3 litrów niegazowanej wody lub zielonej herbaty. Napoje te pozwolą pozbyć się z organizmu szkodliwych toksyn.Co kilka dni dozwolone jest również sięgnięcie pod pieczone lub gotowane drobiowe mięso i ryby. Dieta powinna trwać dwa tygodnie, po tym czasie powinny się również pojawić pierwsze efekty. Poniżej zdradzamy jej przykładowy jadłospis.Przykładowy jadłospis diety jajecznejJak sama nazwa wskazuje dieta jajeczna przede wszystkim, opiera się na ugotowanych na twardo jajkach. Należy je jeść 3 razy dziennie. Dwa - rano, dwa - po południu i dwa -wieczorem. Powinno się je gotować maksymalnie przez 10 minut, aby nie straciły swoich cennych właściwości.Poza jajkami na śniadanie warto sięgać po owoce m.in. banana, kiwi, grejpfruta, gruszki lub mandarynki. Doskonałym dodatkiem do obiadu będą za to sałatki z zielonych warzyw.Raz na parę dni na kolację warto sięgnąć po pieczoną lub gotowaną na parze rybę (dorsza, pstrąga itd.) bądź drobiowe mięso. Pamiętajmy, aby były one zawsze w towarzystwie niskokalorycznych dodatków.Chociaż niektórzy opowiadają się za tym, aby dieta trwała aż dwa tygodnie to lekarze i dietetycy uważają, że optymalny czas jej trwania to 7 dni. Wtedy jest po prostu bezpieczniejsza dla naszego organizmu.Więcej na temat prozdrowotnych zalet jajek przeczytasz tutaj.Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:Jakie przetwory można zrobić z mniszka lekarskiego?Szczegóły kaucji za szklane i plastikowe butelkiDlaczego warto jeść banany?źródło: fitness wp.Zapraszamy na nasz Instagramundefinedundefinedundefined

jajecznica
05.04.2021 02:00 Wyjątkowa jajecznica z dodatkiem ziela angielskiego

W wolne świąteczne dni mamy zdecydowanie więcej czasu, aby celebrować śniadanie. Warto zaskoczyć bliskich wyjątkowym przepisem na klasyczną jajecznicę z niezwykle aromatycznym dodatkiem.Jakie są zalety ziela angielskiego?Ziele angielskie to przyprawa, która niemal na pewno gości w naszej kuchni. Przypomina pieprz, a smakuje i pachnie jak połączenie gałki muszkatołowej, imbiru, cynamonu, goździków i jałowca.Przyprawa ma wiele cennych właściwości odżywczych. Jej działanie można porównać do prozdrowotnych zalet goździków (szerzej pisaliśmy o nich tutaj). Ziele angielskie pozytywnie wpływa na nasze trawienie. Pomaga także w przyswajaniu przez nasz organizm selenu i witamin z grupy B.Ziele angielskie ma szerokie zastosowanie w kuchni. Podkręca smak zup, gulaszy i sosów. Co się stanie, gdy dodamy je do jajecznicy? Popularna śniadaniowa potrawa zyska nową aromatyczną odsłonę. Podajemy przepis na to pyszne danie z tym niezwykłym dodatkiem.Aromatyczna wersja jajecznicyJakich będziemy potrzebować składników?3 jajkałyżka masłagarść natki pietruszki lub sezonowej rzeżuchyzmielone ziele angielskiepieprz i sól do smakuSposób wykonania:Wbij jajka do oddzielnego naczynia i wymieszaj je tak, aby powstał jednolity płyn. Na rozgrzaną patelnię wyłóż łyżkę masła. Gdy się roztopi, rozprowadź je po całym naczyniu. Zmiel kilka ziarenek ziela angielskiego w młynku do kawy lub do pieprzu.Wlej na patelnię roztrzepane jajka. Gdy zaczną gęstnieć, dodaj do nich przyprawy: świeżo zmielone ziele angielskie, pieprz oraz sól. Po ścięciu się jajek ściągnij patelnię z palnika i jeszcze raz wymieszaj całe danie.Gotową jajecznicę posyp posiekaną natką pietruszki lub wiosenną rzeżuchą. Danie podawaj ze świeżym pieczywem.Polecamy również przepis na jajka po lyońsku.Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:Zapieczony chlebek czosnkowy – przepis na danie z czerstwego pieczywaZdrowotne właściwości skorupek z jajekJakie potrawy wielkanocne są najbardziej kaloryczne?źródło:przyprawowy.pl/ shareinfoZapraszamy na nasz Instagram

Pasta jajeczna od Magdy Gessler
04.04.2021 02:00 Aromatyczna pasta jajeczna wg. Magdy Gessler

Bez wątpienia pasta jajeczna zalicza się do grona frykasów, które idealnie sprawdzają się w roli kanapkowego dodatku. Magda Gessler podzieliła się swoją recepturą. Obok takiego smakołyku nie da się przejść obojętnie.