Jaką zupę gotujesz latem? Ja przyrządzam pyszną zupę z warzywa, które najlepiej smakuje o tej porze roku. Do zupy dodaję też inne smaczne i zdrowe produkty. Wychodzi danie, że palce lizać. Każdy prosi o dokładkę wybornej zupy z cukinii.
Ten niezwykle prosty i szybki posiłek to moc jarzyn zamknięta w gęstym kremie. Wystarczy zblendować kilka warzyw dostępnych przez cały rok. Czas przygotowania tego posiłku to zaledwie kilka minut, a syci on na wiele godzin.
Sałatka to zawsze dobry pomysł. Dlatego koniecznie poznaj ten przepis i przygotuj taką, która zdeklasuje wszystkie, nawet te najpopularniejsze sałatki. Jej przygotowanie jest nieskomplikowane i zajmuje chwilę, a przez to zdążysz ją przygotować na dowolną okazję.
Nie masz czasu lub ochoty na gotowanie? Poznaj przepis na obiad z odroczonym terminem ważności. Ten genialny patent pozwoli ci na przygotowanie dania, które odpowiednio przygotowane wytrzyma na długo. Wszystkiego dowiesz się z dalszej części artykułu.
Nie masz pomysłu na deser? Poznaj przepis i przygotuj tę słodką przekąskę. Śliwki w połączeniu z ciastem francuskim jeszcze nigdy nie smakowały tak dobrze. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak to zrobić.
Roladki z kurczaka – prosto i skutecznie. Ten niedrogi i smaczny obiad można na stałe włączyć do repertuaru naszych mięsnych dań. W jego skład wchodzą proste składniki, a podstawą jest pierś z kurczaka, którą często znajdujemy w promocjach dyskontów.
Oto przepis na letnią warzywną pastę. Zagra doskonale w zespole złożonym z serów, wędlin i świeżego pieczywa. W mieście czy na wakacjach, takie śniadanie to doskonały początek dnia.
Do słoików nie tylko ogórki kiszone. Poznaj przepis, z którym przygotujesz zaskakująca przekąskę z ogórków i kilku innych warzyw. Smak, jak i cała kompozycja zadziwi każdego, ale warto zaryzykować.
Nie masz czasu na gotowanie? Poznaj ten przepis, a już nigdy nie będziesz narzekać, że nie masz nic na obiad. Jest łatwy w przygotowaniu, a w dodatku możesz długo przechowywać go w lodówce. Sprawdź przepis i nie zwlekaj z przygotowaniem.
Pomidory nie tylko jako składnik kanapek i sałatek. Będą smakowały jeszcze lepie. Wystarczy, że poznaj przepis i przygotujesz pomidory z piekarnika. Wypróbuj sposób, a będziesz przyrządzać je bardzo często. Czytaj dalej, a dowiesz się, o co chodzi.
Przetwory to doskonała forma na zachowanie smaku zebranych latem sezonowych warzyw. Każda gospodyni przyrządza tradycyjne kiszonki na zimę z ogórków i kapusty. Okazuje się także, że kiszone przetwory można przygotować jeszcze z innego warzywa. Czytaj dalej, a dowiesz się, o jakie warzywo chodzi oraz jak je ukisić.
Czy szarlotka może być jeszcze lepsza? Okazuje się, że tak. Wystarczy, że ciasto przygotujesz ją z tego przepisu, a deser wyjdzie, jak się patrzy. O tym, jak ją przygotować, dowiesz się z tego artykułu. Wypróbuj sposób, a rodziną będzie zachwycona i poprosi o dokładkę.
Drożdżówki z malinami to dla mnie najlepszy smak lata. Wychodzą pyszne, wilgotne i mięciutkie. Wszystko dzięki temu prostemu przepisowi, który teraz każdemu polecam. Przekonaj się sama.
Zapomnij o ogórkowej i pomidorowej. Poniżej znajdziesz przepis na zupę, jakiej nigdy wcześniej nie jadłaś. Recepturę zdobyłem podczas wakacji i to najlepsza pamiątka, jaką z nich przywiozłem. Poniżej zdradzam wszystkie szczegóły.
To proste ale efektowne warstwowe ciasto cieszy się niezwykłą popularnością na wschodzie Polski. Przygotowanie go jest niezwykle łatwe, a efekt – pyszny. Warto jednak zarezerwować sobie odrobinę czasu na pieczenie.
Ogórki kiszone to produkt o wiele bardziej wszechstronny niż mogłoby się wydawać. Znając przepisy takie jak ten, z pewnością zechcesz zrobić w tym roku większe zapasy kiszonek. Z pewnością przydadzą się jesienią i zimą, kiedy sezon na świeże warzywa będziemy mieli za sobą.
Jeżeli ty i twoja rodzina uwielbiacie gołąbki, to ten przepis jest właśnie dla was. Z nim zrobisz pyszny obiad z mięsa i kapusty. Smak tego dania zachwyci nawet najbardziej krytycznego smakosza.
Jeśli dziś grillujesz, to poznaj ten przepis. Dzięki niemu przyrządzisz najlepszą cukinię na grilla. Warzywo w takim wydaniu jest wyraziste w smaku i dosłownie rozpływa się w ustach. Polecam doskonałą receptur na pyszną cukinię.
Dżemy są szczególnie lubiane w moim domu. Pyszne owoce zamknięte w słoiczkach najlepiej smakują zimą. Jednak ten dżem z jeżyn bez pestek nie ma sobie równych. Jest prosty w przygotowaniu i niezwykle smaczny.
Zupa owocowa to smak mojego dzieciństwa. Najlepszą gotowała babcia, a ja do tej pory korzystam z jej przepisu. Jagody w takim wydaniu są pyszne, a zupa aż prosi się o dokładkę.
Czasem zapominamy, że prosty placek z owocami nie wymaga piekarnika. Równie dobrze wyjdzie upieczony na patelni. Taki przepis to świetny sposób na deser np. w domku letniskowym z nie w pełni wyposażoną kuchnią. Jednak szybki deser sprawdzi się świetnie także w domowych warunkach.
Zapiekanka z cukinii i kilku innych warzyw to świetny pomysł na treściwe ukoronowanie sezonu na to warzywo. Co więcej, można wracać do tego przepisu przez cały rok. Z kupieniem cukinii nie ma przecież problemu nawet zimą.
Sernik gruziński to deser, który na pierwszy rzut oka wygląda znajomo. Ma jednak nietypowy, inny od naszego posmak. Sekretem Gruzinów jest nietypowy dodatek do masy serowej.
Marzy ci smakołyk, od którego trudno się będzie oderwać? Upiecz ciasto agrestowe. Jego słodki, a zarazem świeży smak zachwyci każdego łasucha. Pyszny wypiek z bezą i apetyczną kruszonką będzie przebojem tego sezonu.
Proste i szybkie w przygotowaniu roladki z pastą twarogowo-warzywną są smacznym sposobem na podanie tego warzywa. Warto spróbować ich w sezonie, kiedy cukinia jest najsmaczniejsza i najtańsza.
Czy w domu da się zrobić surówkę lepszą niż w restauracji? Jak najbardziej! Przyrządzam ją z kapusty, a ten smak potrafi zdrowo uzależnić. Przepis znanego kucharza na surówkę z kapusty jest wart polecenia.
Nie potrafisz odmówić sobie serów? W takim razie do jogurtu greckiego dosyp sól. Już wkrótce będziesz się cieszyć smakiem wyjątkowego sera. Będzie w sam raz na przekąskę lub na rodzinne spotkanie.
Jeśli lubisz smak wypieków jak za dawnych lat, skorzystaj z tego przepisu. Dzięki niemu upieczesz ciasto ze śliwkami. Wychodzi za każdym razem i nigdy nie ma w nim zakalca, za to jest mnóstwo smaku.