Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy

Przepis

Wyborne tosty francuskie z chałki
07.04.2022 08:35 Wyborne tosty francuskie z chałki. Idealne na szybkie, słodkie śniadanie

Tosty francuskie są idealnym pomysłem na zagospodarowanie nieco już zapomnianego pieczywa. Tym razem do ich przygotowania wykorzystamy słodką chałkę. Puszysta masa skąpana będzie w jajeczno-mlecznym sosie i okraszona słodkimi owocami. Skradnie serca wielu łasuchów. Tosty francuskie są delikatnym, często słodkim daniem śniadaniowym, które przygotowuje się naprawdę sprawnie. Wykorzystując chałkę zamiast pieczywa tostowego, uzyskamy świetną, słodką bazę, która z owocami smakować będzie obłędnie. Koniecznie spróbujcie — tosty stanowią pyszną alternatywę dla omletu biszkoptowego i racuchów śniadaniowych.

Rewolucyjny krupnik bez grama mięsa
06.04.2022 14:56 Rewolucyjny krupnik bez grama mięsa. W sam raz na chłodniejsze dni

Krupnik jest jedną z bardziej sycących zup, po które warto sięgnąć w chłodniejsze dni. Nasz nowy przepis pozwoli wam przyrządzić ten specjał niemalże ekspresowo i całkowicie bez dodatku mięsa. Lekka, a jednocześnie sycąca, potrawa jest na wyciągnięcie ręki. Spróbujecie? Krupnik — obok pomidorowej czy ogórkowej — jest jedną ze smaczniejszych zup w kuchni polskiej. Ten wyśmienity specjał z dodatkiem kaszy doskonale nasyci was w chłodne dni i cudownie rozgrzeje. Dowiedzcie się jak go zrobić. Jest naprawdę prosty i nieziemsko pyszny.

Tani i pyszny sos pomidorowy z 3 składników
06.04.2022 13:40 Tani i pyszny sos pomidorowy z 3 składników. Ideał na ekspresowy obiad

Sos pomidorowy jest częstym uzupełnieniem wielu pysznych dań. Warto przygotować go samodzielnie, zamiast sięgać po gotowe, często solidnie posłodzone, produkty dostępne w sklepach. Przyrządzenie jest naprawdę proste i wymaga jedynie odrobiny cierpliwości. Raz spróbujecie, a już zawsze będziecie tak robić. Sos pomidorowy pasuje między innymi do gołąbków czy frytek. Wykorzystując pomidory z puszki i cebulę przygotujecie go sprawnie. Inspirowana dokonaniami włoskiej legendy kuchni, Marceli Hazan, receptura z pewnością przypadnie wam do gustu. Wystarczy wrzucić składniki do garnka i dopilnować, by się nie przypaliły. Spróbujecie?

Zaskakująca przekąska z liści z kalafiora
06.04.2022 12:10 Zaskakująca przekąska z liści z kalafiora. Przenigdy ich nie wyrzucaj

Kalafior w naszej kuchni zazwyczaj pojawia się jako element zupy czy obiadowa surówka. Liście zwykle wyrzucamy. Jeśli po raz kolejny wpadną nam w ręce — nie róbmy tego. Zielone fragmenty warzywa bardzo łatwo bowiem przekształcić pyszną przekąskę. Wystarczy posmarować je łyżką ostre pasty harissa i zapiec. Kalafior zapiekany czy pyszna zupa to tylko wybrane dania, jakie przyrządzicie z białego warzywa z różyczkami. Warto jednak wiedzieć, że liście też da się wykorzystać w kuchni. Co więcej, można z nich przyrządzić niezwykle smaczną i zdrową przekąskę, która z powodzeniem zastąpi chipsy czy frytki. Będzie idealna dla fanów pikantnych specjałów.

Pieczarki w chrupiącej serowej panierce
05.04.2022 14:30 Pieczarki w chrupiącej serowej panierce. Prosty i niedrogi smakołyk

Pieczarki w chrupiącej panierce są doskonałą przystawką, która podana z sosem skradnie serca waszych gości. Ciasto, w którym obtacza się grzyby, warto wzbogacić o ser. Rarytas wyjdzie jeszcze bardziej aromatyczny i na długo pozostanie w waszej pamięci. Pieczarki doskonale sprawdzą się jako baza do przygotowania smakowitych przekąsek. Podpowiadaliśmy wam już jak przyrządzić je ze smacznym warzywnym farszem. Zdradzaliśmy też patent na grzyby w glazurze. Tym razem proponujemy usmażenie tego pysznego rarytasu w cieście z dodatkiem sera. Spróbujcie, a z pewnością pokochacie.

Prosty przepis na domowy majonez bez jajek
05.04.2022 13:46 Prosty przepis na domowy majonez bez jajek. Już nigdy nie kupisz go w sklepie

Majonez jest sosem, po który często sięgamy. Zamiast kupować specjał w sklepie, przyrządźcie go w domu. Nasz nowy przepis pozwoli wam cieszyć się niezwykłym smakiem dodatku nawet wtedy, gdy okaże się, że jajka już się skończyły. Sprawdźcie koniecznie. Majonez tradycyjnie przyrządza się z jaj, lecz nie każdy może je włączyć do swojej diety. Weganie i alergicy na szczęście mogą korzystać z pysznych alternatyw tego rarytasu. Z przepisu, który wam dziś zdradzimy powstanie sos, który smakiem i konsystencją dorówna tradycyjnemu dodatkowi do kultowej jarzynowej. Spróbujecie?

Jak zrobić aksamitne puree ziemniaczane?
05.04.2022 13:04 Jak zrobić aksamitne puree ziemniaczane? Wyjaśniamy krok po kroku

Purée ziemniaczane jest jednym z częściej wybieranych dodatków do drugiego dania. Prosty babciny trik, polegający na wymieszaniu ziemniaków z gorącym mlekiem sprawi, że jego przyrządzenie nie tylko będzie łatwiejsze, ale też zaowocuje niezwykle aksamitną ziemniaczaną masą o delikatnym smaku. Spróbujcie, a nie zrobicie go już inaczej. Dobre purée ziemniaczane powinno zachwycać smakiem i konsystencją. Zdradzaliśmy wam już kilka pomysłów na niesztampowe dodatki do ziemniaków takie jak chrzan czy brokuły. Tym razem wracamy do klasyki, którą wykonamy, korzystając z niezawodnego patentu — dodania gorącego mleka. Tak przygotowany specjał z pewnością was zachwyci.

Soczysta pieczeń rzymska z jajkiem na Wielkanoc
05.04.2022 11:50 Soczysta pieczeń rzymska z jajkiem na Wielkanoc. 1 dodatek zaskoczy niejednego smakosza

Pieczeń rzymska jest niezwykle smacznym rarytasem, który sprawdzi się na każdym wielkanocnym stole. Dodajcie do nich podsmażone pieczarki, a nabierze aromatu i będzie soczyste jak nigdy wcześniej. Przepis jest wyjątkowo prosty, a smak na długo pozostaje w pamięci. Koniecznie spróbujcie. Pieczeń rzymska należy do wielkanocnych klasyków. Mięsny rarytas nie będzie miał sobie równych, gdy dodacie do niego pieczarki. Przyćmi nawet najlepszy żurek z białą kiełbasą, zbierając najwięcej komplementów od zadowolonych domowników.

Placki ziemniaczane wyjdą złociste i nie ściemnieją
05.04.2022 10:55 Jak zrobić złociste placki ziemniaczane, które nie ściemnieją? Zdradzamy najlepszy przepis

Placki ziemniaczane lubi wielu smakoszy. Specjał ten najlepiej smakuje wtedy, gdy jest chrupiący i lekki, a ziemniaki mają atrakcyjny, jasnożółty i delikatnie zbrązowiony od smażenia kolor. Wystarczy ścierać ziemniaki do miski z cebulą i na bieżąco łączyć oba warzywa, by masa nie ściemniała. Sprawdźcie nasz patent koniecznie. Choć placki ziemniaczane przygotowujemy często, potrafią nastręczyć trudności. Pewnie nie raz zdarzyło wam się, że masa ściemniała przed smażeniem. Okazuje się, że tego problemu można łatwo uniknąć, systematycznie mieszając ścierane ziemniaki z cebulą. Wypróbujcie ten patent, a placuszki zachwycą was wyglądem.

Pierogi Ewy Wachowicz
03.04.2022 17:05 Zaskakujący przepis Ewy Wachowicz na pierogi z białą kiełbasą. Nie tylko na Wielkanoc

Pierogi można przygotować na wiele różnych sposobów, czego najlepszym dowodem jest propozycja od Ewy Wachowicz. Znana dziennikarka robi farsz z największego wielkanocnego przysmaku, czyli białej kiełbasy. Takie pierogi zachwycają smakiem i stanowią idealnie uzupełnienie wielkanocnego stołu - choć można jeść je przez cały rok. Pierogi Ewy Wachowicz są tak wyjątkowe, że wiele osób może mieć problem z powstrzymaniem się przed dokładką. Charakterystyczny smak jest po prostu zbyt dobry, aby ograniczyć się tylko do jednej porcji.

Cudna babka wielkanocna z dodatkiem suszonych owoców
02.04.2022 22:39 Cudna babka wielkanocna z dodatkiem suszonych owoców. Pokochasz ją od pierwszego kęsa

Babka wielkanocna jest jednym z tradycyjnych wypieków i z pewnością zagości na niejednym świątecznym stole. Warto urozmaicić klasykę i przyrządzić ją z suszonymi owocami. Ożywią one prosty wypiek i sprawią, że nabierze charakteru. Koniecznie spróbujcie tej wyjątkowej propozycji o zniewalającym zapachu i bogatej konsystencji. Babka wielkanocna z suszonymi owocami i orzechami, która pachnie korzennymi przyprawami, jest nietuzinkową propozycją na nadchodzące święta Wielkiej Nocy. Jeżeli zastanawialiście się, czy da się przyrządzić bardziej oryginalny wypiek niż specjał siostry Anastazji lub rarytas z dodatkiem majonezu to już znacie odpowiedź. Aromatyczny wypiek spodoba się każdemu.

Niezwykły przepis Makłowicza na placki z kukurydzy
02.04.2022 20:10 Niezwykły przepis Makłowicza na placki z kukurydzy. Prosto i smacznie

Placki kukurydziane Roberta Makłowicza są smaczną propozycją na rozgrzewającą kolację lub pobudzające śniadanie. Jeżeli tylko macie pod ręką kukurydzę w puszce, spróbujcie. Przepis jest bardzo prosty i z przyrządzeniem specjału poradzi sobie każdy. Podajcie je rodzinie, a wszyscy będą zachwyceni. Placki lubi wielu smakoszy. Zazwyczaj sięgamy po te ziemniaczane lub po puszyste racuchy. Tym razem proponujemy wam lekko słodkie i niezwykle delikatne placuszki z kukurydzy, które Robert Makłowicz zaprezentował na swoim kanale w serwisie YouTube. Ze słodko -pstrym sosem będą doskonałe. Skusicie się?

Pierogi bez lepienia
02.04.2022 15:06 Prosty przepis na pierogi ruskie bez lepienia. Szybki i tani obiad

Pierogi ruskie są uwielbiane przez wielu, lecz mało kto lubi poświęcać dużo czasu i pracy na lepienie. Aby temu zaradzić, prezentujemy przepis na pierogi ruskie bez lepienia. Prosty sposób przygotowania, obłędny smak oraz wspaniały aromat sprawiają, że nie można przejść obok nich obojętnie. Pierogi ruskie bez lepienia są doskonałą propozycją na szybki, tani, a przy okazji zaskakująco smaczny i pożywny obiad. Nie potrzeba bowiem do nich dużo pracy, a efekt powala na kolana nawet najbardziej wybrednych niejadków.

Sałatka jarzynowa
02.04.2022 14:25 Wielkanocna sałatka jarzynowa z burakami. Klasyka w niecodziennej odsłonie

Sałatka jarzynowa jest obowiązkowym elementem każdych świąt i bez niej świąteczny stół nie jest pełen. Warto jednak wprowadzić nieco powiewu świeżości i zrobić ją tym razem inaczej. Wystarczy dodać do niej buraki, aby sałatka nabrała zupełnie nowego smaku oraz koloru. Niżej zdradzamy dokładny przepis. Sałatka jarzynowa kojarzy się większości ze świętami. Duża miska, wypełniona po brzegi smaczną mieszanką warzyw w gęstym sosie, zwyczajnie musi pojawić się obok wielkanocnego żurku i innych potraw. Dodatek buraka całkowicie zmienia kolor sałatki, a także wprowadza jeden nowy smak. Z pewnością goście widząc ją, będą zaskoczeni i nie będą mogli się od niej oderwać.

Ciasto Leniwej Synowej bez pieczenia
01.04.2022 14:01 Ciasto Leniwej Synowej bez pieczenia. Hitowy przepis zrobisz w kwadrans

Ciasta bez pieczenia są doskonałą alternatywą dla pracochłonnych wypieków. Specjał Leniwej Synowej sprawdzi się zwłaszcza wtedy, gdy wyjątkowo się spieszymy. Wymaga tylko kilku składników, a jego przygotowanie zajmuje raptem 15 minut. Każdy sobie poradzi, a smak zachwyci najbardziej wybrednych. Efektowne ciasta bez pieczenia spodobają się wszystkim amatorom nieskomplikowanych i satysfakcjonujących deserów. Po pysznych przepisach na blok czekoladowy czy Raffaello czas na wyjątkowo smaczny specjał Leniwej Synowej. Ciasto będzie idealne dla osób, które nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni, a mają ochotę na coś słodkiego do kawy. Jedyne, o czym trzeba przy nim pamiętać to odpowiednio wczesne rozpoczęcie przygotowań — masa musi spędzić w lodówce kilka godzin przed podaniem.

Kultowe cynaderki z wyrazistym, cebulowym sosie
01.04.2022 10:09 Kultowe cynaderki z wyrazistym, cebulowym sosie. Zapomniane danie z hukiem wraca do łask

Cynaderki, czyli nerki wieprzowe, są specjałem, o którym nie warto zapominać. W wyrazistym sosie cebulowym będą wyjątkowo smakowite i skuszą nawet największych sceptyków. Sprawdźcie nasz przepis i spróbujcie. Jest spora szansa, że będziecie się zastanawiali, dlaczego dotychczas unikaliście jedzenia podrobów.Cynaderki znają wszyscy amatorzy podrobów. Delikatny specjał zanurzony w aromatycznym cebulowym sosie z pewnością skusi nie tylko tych już przekonanych. Jego przyrządzenie nie jest bardzo skomplikowane, a efekt jest wart włożonego wysiłku. Przekonajcie się sami.

Najzdrowsze purée ziemniaczane z dodatkiem brokułów
31.03.2022 11:07 Najzdrowsze puree ziemniaczane z dodatkiem brokułów. Rozkosz dla podniebienia

Purée ziemniaczane często pojawia się na naszych talerzach. Zazwyczaj ziemniaki mieszamy z masłem i mlekiem, lecz to nie jedyna wersja smacznego obiadowego dodatku. Brokuł pysznie urozmaici specjał i sprawi, że będzie on jeszcze zdrowszy. Spróbujcie koniecznie, a jeszcze zielone purée jeszcze nie raz u was zagości. Purée ziemniaczane jest klasycznym dodatkiem obiadowym, który można urozmaicać na wiele sposobów. Zdradzaliśmy wam już jak przyrządzić je z chrzanem, a także z czosnkiem i twarogiem. Te wyjątkowo smaczne kompozycje nie wyczerpują wszystkich możliwości podania tłuczonych ziemniaków.Czas na dość nietypowy element, który doskonale pasuje do delikatnego smaku tej lubianej przez Polaków bulwy. Jeżeli jeszcze nie łączyliście ziemniaka z brokułem, koniecznie to zróbcie. Ta kompozycja was zachwyci, a bliscy jeszcze nie raz o nią poproszą.

Bosko serowe gofry na śniadanie
31.03.2022 08:53 Bosko serowe gofry na śniadanie. Wytrawna wersja z jajkiem podbije każde podniebienie

Gofry kojarzą nam się z wakacjami i słodkim, pełnym owoców deserem. Chrupiący wyrób jednak równie doskonale smakował będzie w wersji wytrawnej. Dodając do niego sera, uzyskamy niezwykle sycąca śniadaniową wersję, która spodoba się każdemu amatorowi ciepłych porannych posiłków. Koniecznie spróbujcie ich z jajkiem sadzonym. Gofry z dżemem czy z owocami, przykryte pianką z bitej śmietany przywołują miłe wspomnienia. Sięgając po smaczne chrupiący rarytas z ciągnącym się serem damy sobie szansę na odkrycie nowego, równie ciekawego doznania smakowego. Podobne do pizzy gofry serowe będą idealnym pomysłem na wytrawne śniadanie.

Budyń
31.03.2022 08:17 31 marca - Światowy Dzień Budyniu. Zdradzamy, jak go zrobić bez torebki

Dzisiaj jest bardzo ważne święto dla wszystkich smakoszy i fanów łakoci - mowa o Światowym Dniu Budyniu. Najlepszym sposobem uczczenia tego święta jest zwyczajne przygotowanie domowego budyniu. Niżej wyjawiamy przepis na taki deser, który jest znacznie lepszy niż sklepowy z torebki. Światowy Dzień Budyniu, który wypada 31 marca, ma jeden bardzo ważny cel - propagowanie własnoręcznego przygotowywania budyniu, a także innych potraw. Domowe produkty i dania są znacznie smaczniejsze, tańsze i przede wszystkim zdrowsze od gotowców ze sklepu. Wbrew pozorom sporządzenie budyniu jest banalnie proste i nie jest bardziej skomplikowane niż wsypanie gotowego proszku z torebki do gorącego mleka. Z naszym przepisem każda porcja deseru będzie idealnie gęsta, aksamitna i pyszna.

Biała kiełbasa według receptury Magdy Gessler
28.03.2022 11:40 Biała kiełbasa według receptury Magdy Gessler. Niepowtarzalny, domowy smak na Wielkanoc

Biała kiełbasa jest jednym z tradycyjnych produktów goszczących na wielkanocnych stołach. Magda Gessler zdradziła swój niezawodny przepis na ten wyjątkowy specjał. Zaopatrzcie się w niezbędne składniki i przygotujcie go samodzielnie, a goście będą zachwyceni. Tak pysznej kiełbasy jeszcze nie jedliście, jej sekretem jest nietypowy dobór mięs: podgardla, Bez białej kiełbasy nie powstanie dobry tradycyjny żur. Podpowiadaliśmy wam już jak wybrać odpowiedni produkt w sklepie. Tym razem prezentujemy wam sprawdzoną recepturę Magdy Gessler, z którą bez problemu przyrządzicie ten wielkanocny klasyk w domowym zaciszu. Warto spróbować — efekt was zachwyci.

Wyjątkowo sycąca, pełna białka surówka z dodatkiem czerwonej fasoli
28.03.2022 09:41 Wyjątkowo sycąca, pełna białka surówka z dodatkiem czerwonej fasoli

Czerwona fasola rzadko gości w naszej kuchni. Tymczasem kojarzony z kuchnią meksykańską strączek bardzo dobrze komponuje się z zimowymi warzywami takimi marchewka, por czy biała kapusta. Spróbujecie podać je do obiadu wraz z jabłkami i zieleniną, a dostarczycie sobie solidnej porcji białka roślinnego. Czerwona fasola jest cennym źródłem białka w diecie bezmięsnej. Warto po nią sięgać przy przyrządzaniu past kanapkowych lub sałatek np. śledziowej. Tym razem proponujemy wam pyszną surówkę na bazie warzywa z puszki. Będzie doskonałym towarzystwem dla kotletów ziemniaczanych. Koniecznie spróbujcie.

Dlaczego warto dodać smalec do ciasta na szarlotkę
27.03.2022 14:43 Dlaczego warto dodać smalec do ciasta na szarlotkę? Powód zachwyca

Szarlotka jest wyjątkowo smacznym deserem, po który z chęcią sięga wielu smakoszy. Tradycyjny wypiek przyrządzany był z dodatkiem smalcu, który nadaje ciastu delikatnej konsystencji i sprawia, że wychodzi wyjątkowo kruche. Wypróbujcie tę sprawdzoną recepturę, a efekty mile was zaskoczą. Szarlotkę przyrządza się na wiele sposobów. Niektórzy dodają do niej budyniu, podczas gdy inni rezygnują z prażenia jabłek. Część korzysta ze sprawdzonego patentu polegającego na wymieszaniu masła ze smalcem. Dzięki temu uzyskuje się niezwykle delikatne ciasto kruche. Koniecznie sprawdźcie ten sposób.

Bosko miękkie, lekko słodkie kluski śląskie z dodatkiem soczystego jabłka
27.03.2022 12:00 Bosko miękkie, lekko słodkie kluski śląskie z jabłkiem. Rewolucja w klasycznym przepisie

Kluski śląskie są pysznym dodatkiem do wielu dań. Warto przygotować je w nieco innej niż zazwyczaj odsłonie. Niewielka zmiana w postaci dodania do specjału kawałków słodkiego jabłka przyjemnie urozmaici wasz posiłek. Koniecznie spróbujcie — jest naprawdę prosta w przygotowaniu. Kluski śląskie w słodkiej wersji nadal będą pasowały do obiadu. Jabłko świetnie podkreśla smak wielu mięs i często trafia do dań wytrawnych, nadając im głębszego smaku i soczystości. Nierzadko też wzbogaca się nim surówki. Pokrojony w kostkę owoc będzie stanowił pyszną niespodziankę, która przyjemnie podkręci smak waszego obiadu. Dodatek spodoba się nawet amatorom śląskiego obiadu i klasycznego schabowego. Przekonajcie się sami.

Projekt bez tytułu (10)
27.03.2022 08:46 Placki ziemniaczane z dodatkiem mleka bez grama cebuli. Idealne nawet na śniadanie

Placki ziemniaczane przyrządzamy dość często. W wersji inspirowanej kuchnią czeską do masy ziemniaczanej zamiast cebuli dodaje się mleka. Placki wychodzą delikatniejsze i bardziej subtelne w smaku. Podajcie je z parzonymi pieczarkami i cebulką a będą wyjątkowo sycące. Idealnie sprawdzą się jako weekendowe śniadanie. Placki ziemniaczane przyrządzić można na wiele sposobów. Jeśli macie trochę czasu, poeksperymentujcie i zamiast ekspresowej wersji z blendera czy specjału ze śmietaną, zróbcie je z dodatkiem mleka. Czeski klasyk zakłada jeszcze dodanie parzonego boczku. Jeśli nie jesteście na diecie wegetariańskiej, możecie dodać go do ciasta. Skusicie się?

Inna niż wszystkie bananowa babka wielkanocna
26.03.2022 14:50 Inna niż wszystkie bananowa babka wielkanocna. Smak jak marzenie

Banany skuszą niejednego amatora słodkości. Lekka babka przygotowana z dodatkiem rozgniecionych owoców i chrupiących orzechów będzie idealnym zwieńczeniem świątecznego śniadania lub obiadu. Przyrządzicie ją sprawnie, a smak pozytywnie was zaskoczy. Spróbujecie? Banany są bogatymi w cenne składniki odżywcze owocami, po które zdecydowanie warto sięgać. Wyjątkowo dojrzałe okazy będą doskonałym dodatkiem zarówno do pysznej owsianki jak i do wielkanocnej babki. Koniecznie sprawdźcie nową recepturę, dzięki której wyjątkowo pyszny świąteczny wypiek przyrządzicie niemalże ekspresowo.

Idealne na wiosenny weekend ciasto leśny mech
26.03.2022 12:33 Idealne na pierwszy wiosenny weekend ciasto leśny mech. Polecamy niezawodny przepis

Leśny mech przyrządza się bardzo prosto, a efekt zachwyca. Wilgotne i miękkie ciasto szpinakowe spotyka się tu z pysznym, delikatnie waniliowym kremem. Ten wyśmienity deser będzie idealny na pierwszy wiosenny weekend. Spróbujecie? Ciasto leśny mech kusi piękną, intensywnie zieloną barwą i aksamitny kremem na bazie śmietany i mascarpone. Jeżeli szukacie odmiany od przekładanego biszkoptu czy domowej babki piaskowej, ten deser jest dla was. Nie obawiajcie się szpinaku — nie zdominuje smaku.

Cudowny przepis na naleśniki z 1837 roku
26.03.2022 08:35 Cudowny przepis na naleśniki z 1837 roku. Zapomnij o mleku i wodzie

Naleśniki co jakiś czas goszczą na naszych talerzach. Są smaczne zarówno z wytrawnymi, jak i słodkimi dodatkami. Tym razem proponujemy wam przyrządzić je według receptury z 1837 roku. Nie będą wam potrzebne mleko i woda. Masę przygotujemy z dodatkiem śmietanki, która sprawi, że naleśniki wyjdą bardzo delikatne. Spróbujecie? Naleśniki można przygotować w wielu wersjach. Proponowaliśmy wam już pysznie waniliową odsłonę z dodatkiem budyniu oraz sposób na ich przyrządzenie tylko z roślinnych składników. W przepisie, który wam dziś przedstawiamy, wykorzystamy produkty, których współcześnie do zrobienia naleśników najczęściej się nie wybiera. Masa na te niezwykle lekkie i aromatyczne smażone słodycze będzie złożona przede wszystkim ze śmietanki. Wzbogacimy ją o cynamon i gałkę muszkatołową, które wspaniale podkreślą delikatny smak kremowego ciasta naleśnikowego.

Drożdzówka
25.03.2022 23:13 Idealnie wyrośnięte i puszyste drożdżówki z serem od Ewy Wachowicz

Drożdżówki są dobrze znanym z dzieciństwa smakołykiem, którym nie raz się zajadaliśmy. Wykonane z przepisu Ewy Wachowicz przeniosą was w czasie i zaskoczą bogactwem smaku dzięki niezwykłym dodatkom. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem: