Kiszony kalafior jest zdrowym dodatkiem do wielu dań i znakomitą przekąską. Z naszym prostym przepisem przyrządzicie ja sprawnie. Produkty na pewno macie w domu. Kiszonka z pewnością wprawi was zachwyt i jeszcze nie raz ją przyrządzicie. Jest lepsza od tak przyrządzonych ogórków. Jeśli jeszcze nie próbowaliście kiszonego kalafiora, zdecydowanie musicie nadrobić. Delikatne warzywo z dodatkiem marchewki, kurkumy i korzennych przypraw zyskuje niezwykłego aromatu i staje się przyjemnie chrupiące. Jest przy tym bardzo zdrowe.
Lubicie szarlotkę? Prażone jabłka, które do niej wykorzystujemy, można przygotować dużo wcześniej. Dzięki temu pieczenie ciasta będzie niemalże ekspresowe. Aromatyczny dodatek znajdzie też kilka innych zastosowań w kuchni. Warto spróbować.Prażone jabłka pachnące cynamonem i wanilią sprawdza się nie tylko jako smaczny element szarlotki. Smakowitą kompozycję warto dodać także do innych deserów. Przyrządzone bez cukru jabłka wzbogacą też smak zup kremów w stylu orientalnym. Powodów, by zamknąć je w słoiku, jest więc sporo. Skusicie się?
Cukinia po prowansalsku jest smakowitym warzywnym posiłkiem, który idealnie sprawdzi się jako lekki obiad. Pełne aromatu danie jest proste w przygotowaniu, a z pewnością przypadnie do gustu waszej rodzinie. Koniecznie spróbujcie.Jeśli szukacie pomysłu na pyszne danie z cukinii, nasza dzisiejsza propozycja z pewnością przypadnie wam do gustu. Podsmażone na patelni warzywa z dodatkiem aromatycznych ziół są lekkie i pełne smaku. Znakomicie smakują z wieloma dodatkami, a ich zrobienie zajmuje kilka chwil. Skusicie się?
Szukacie sprawdzonego przepisu na sos pomidorowy do słoików? Mamy dla was niezwykle smakowity patent na przetwory, które ułatwią wam gotowanie. Pikantna wersja warzywnego specjału będzie pasowała do makaronu, zapiekanki czy gulaszu. Koniecznie spróbujcie.Prosty sos pomidorowy do słoików sprawi, że gotowanie stanie się przyjemniejsze, a wy oszczędzicie na zakupie warzyw w puszce czy koncentratów. Pomidory po sezonie nie są już tak aromatyczne, jak latem, dlatego też warto przygotować większą ilość tego znakomitego przetworu właśnie teraz.
Zostało wam mięso po rosole? Powiemy wam, jak zrobić krokiety z mięsem z rosołu. Ten tani i prosty pomysł na obiad od Kuronia możecie wykorzystać na przykład jutro. Z pewnością nasycicie się tym daniem, a jego przygotowanie nie będzie zbyt pracochłonne. Rosół często gości na naszych stołach. Najsmaczniejszy jest, gdy gotuje się go na sporej ilości mięsa i warzyw. Niestety często zdarza się, że mięso pozostaje niezjedzone, bo po zupie jemy drugie danie. Co więc zrobić z ugotowanym mięsem?Pomysłów na wykorzystanie mięsa z rosołu jest naprawdę dużo. I warto je przerobić, bo jest bardzo smaczne, a z racji tego, że jest już ugotowane, szybko można je zamienić w nowe danie. Z mięsa po rosole można zrobić pasztet, pastę, farsz do pierogów czy krokietów. Dziś przepis na te ostatnie zdradzi wam Jakub Kuroń.
Macie ochotę na pieczywo czosnkowe jak z Pizza Hut? Nie ma problemu. Ten popularny przysmak zjecie bez wychodzenia z domu, bo zrobicie go w domu za grosze. Wystarczy bułka, trochę masła i aromatycznych przypraw. Chrupiąca przekąska dla całej rodziny lub dodatek do sałatki będą gotowe w kilka minut. Choć jedzenie w sieciowych restauracjach typu fast food nie należy do najzdrowszych, to jednak cieszy się dużą popularnością. Miło bowiem od czasu do czasu wybrać się z bliskimi i zjeść coś gotowego. Czasami jednak odchodzi nam apetyt, gdy zobaczymy ceny tych przysmaków. A tymczasem wiele z tych młodzieżowych przebojów można zrobić domowym sposobem dosłownie za grosze. Jednym z nich jest rozsławione przez Pizza Hut pieczywo czosnkowe. W restauracji serwują je np. do spaghetti, ale można je też zamówić na przekąskę. My proponujemy przygotować pieczywo czosnkowe z serem na kolację. Będzie o wiele smaczniejsze od klasycznych kanapek.
Mamy dla was pomysł na ekspresowy obiad. Przygotujcie pieczoną paprykę faszerowaną mielonym mięsem i ryżem. Wyjdzie smaczna, że palce lizać i szybko zniknie z talerzy. Dokładki są gwarantowane, bo danie jest pożywne, ale bardzo lekkie. Zapraszamy więc do kuchni. Faszerowane warzywa są bardzo ciekawą propozycją obiadową. Smaczną i bardzo zdrową, a jednocześnie oryginalną w smaku. Faszerowana cukinia, bakłażan czy papryka stanowią doskonałą odmianę od klasycznych kotletów i pulpetów. I w zależności od tego, czym nadziejecie warzywa, może wam powstać kompletny, ekspresowy obiad.A czym nadziać paprykę i inne warzywa? Możliwości jest bardzo dużo. Może to być mieszanka kaszy i twarogu, soczewicy i innych warzyw, czy mielonego mięsa i ryżu. Ta ostatnia opcja należy do najpopularniejszych i bardzo lubianych, bo jest dość neutralna w smaku i bardzo pożywna. I właśnie takim farszem nadziejemy naszą paprykę.
Cukinia w zalewie octowej to jeden z lepszych przetworów na zimę. Cukinia już po czterech tygodniach będzie pełna smaku, a liść laurowy, ziele angielskie i goździki nadadzą jej doskonałego aromatu. Poznaj przepis na klasyczną cukinię w zalewie octowej.Lato to idealna pora roku na przygotowywanie przetworów na zimę. Soczyste, wygrzane w pełnym słońcu warzywa doskonale nadają się do zamknięcia w słoiku, dzięki czemu możemy cieszyć się ich niepowtarzanym smakiem w mroźne, zimowe dni.Cukinia w zalewie octowej to przetwory tradycyjne, przygotowywane przez nasze babcie. Już jako dziecko uwielbiałam smak cukinii marynowanej i nie wyobrażam sobie, że mogłoby jej nie być w mojej spiżarni. Cukinia jest naprawdę szybka w przygotowaniu, a jej smak za każdym razem zachwyca każdego.W przepisie nie ma podanej ilości cukinii ani słoików. Przygotowujemy tyle, na ile mamy ochotę. Bardzo ważne są natomiast zachowanie proporcji podczas gotowania zalewy na cukinię w zalewie octowej: na 1 l wody potrzebujemy dokładnie pół szklanki octu, pół szklanki cukru i łyżkę soli.
Z czego zrobić letnią surówkę? Wybór jest naprawdę duży, dlatego dziś zaskoczymy was surówką z kalafiora. Jest chrupiąca i niezwykła w smaku. Doskonale pasuje do dań z mięsem i jarskich. Ciekawego smaku dodaje jej sok jabłkowy. Ten słodkawy składnik zwiększa soczystość surówki i balansuje jej smak. Kiedy jak kiedy, ale latem nie powinniśmy mieć problemu z surówkami. Dostępność i wybór świeżych warzyw są na tyle duże, że codziennie możemy raczyć rodzinę zupełnie innym przysmakiem. Prostym, chrupiącym, a przede wszystkim zdrowym.Wiemy jednak, że czasami najzwyczajniej brakuje pomysłu. Znowu więc serwujemy mizerię lub pomidory z cebulą. Jednak od czego jesteśmy my? Służymy Wam pomocą i dobrym pomysłem na surówkę z kalafiora. Jest nieoczywista, ale bardzo smaczna i chrupiąca. Powinniście jej spróbować.
Szukacie pomysłu na pożywny obiad na trzy dni? Zapraszamy na letni gulasz pełen warzyw. Jest pożywny, bo oczywiście zawiera też mięso, jednak warzyw w nim dostatek. Daniem tym nasycisz całą rodzinę, a przy okazji zaoszczędzisz sobie sporo pracy. Proponowany gulasz bowiem doskonale nadaje się do odgrzewania.Lato to czas, kiedy wybitnie nie chce nam się gotować. No może nie wszystkim, ale z całą pewnością wiele osób tak ma. Jest ciepło, dzieci mają wolne i my też mamy ochotę nieco odpocząć. Jednak upał upałem, a jeść się chce. Jak więc rozwiązać ten problem?Proponujemy gotować dania obiadowe, które nadają się do odgrzewania. Dobrze w tej roli sprawdzą się zapiekanki, a także dania jednogarnkowe. Przepis na jedno znakomite prezentujemy poniżej. Będzie to letni gulasz na trzy dni. Mięsny, ale z dużym dodatkiem warzyw. Przepyszny.Pamiętajcie, tylko by szczególnie w ciepłe dni odpowiednio przechowywać potrawy. Inaczej zepsują się i będą do wyrzucenia. Pozostały gulasz pozostawcie więc do wystygnięcia, a potem wstawcie do lodówki. Następnego dnia całość dobrze przegrzejcie przed podaniem.
Pieczone ziemniaki są zdrową i wyjątkowo smaczną alternatywą frytek. Połączcie warzywo z mieszanką aromatycznych przypraw, a wyczarujecie pyszną przekąskę lub dodatek do obiadu. Przepis jest bardzo prosty — każdy sobie poradzi.Lekko chrupiące pieczone ziemniaki o nieziemskim, ziołowym zapachu skuszą niejednego smakosza. Świetnie smakują zarówno solo, jak i w towarzystwie ulubionych mięs czy warzywnych gulaszów bądź sosów. Podajcie je na spotkaniu ze znajomymi lub rodzinnym obiedzie. Zachwytom nie będzie końca.
Przygotowaliście już cukinię na zimę? A może nadal zastanawiacie się co zrobić z nadwyżkami warzywa? Prosty przepis, który dziś wam proponujemy, z pewnością wam się spodoba. Dzięki prostej marynacie cukinia w marynacie będzie smakowała niczym borowiki. Tak dobrego rarytasu jeszcze nie jedliście. Koniecznie spróbujcie.Cukinię, podobnie jak ogórki czy pomidory można zamknąć w słoikach na zimę. Sposobów na przygotowanie z niej smakowitych przetworów jest kilka. Tym razem przyrządzimy ją w aromatycznej marynacie z dodatkiem ziół, ostrej papryczki i czosnku. Receptura jest dziecinnie prosta, a smak zachwyca. Skusicie się?
Macie ochotę na niezwykłą, letnią przekąskę? Przygotujcie pieczoną paprykę z dodatkami. Bardzo łatwo ją zrobić, a jest przepyszna. Już samo upieczenie nadaje warzywu przyjemnego, słodkawego smaku. Natomiast kilka prostych dodatków zamienia ją w specjał jak z najlepszej restauracji. W sklepach i na straganach pojawiła się już papryka w całkiem przystępnych cenach. Warto po nią sięgnąć, bo jest bardzo zdrowa i smaczna. Można ją chrupać np. z dipem, dodawać do potraw duszonych i pieczonych, a także przerabiać na przetwory. My jednak proponujemy prostą i smaczną przekąskę z pieczonej papryki. Jest idealna także na kanapki.
Cukinia w zalewie jest przysmakiem, na który skusi się niejeden smakosz. Ania Bardowska zdradziła, jak ją przygotowuje. Celebrytka wykorzystuje przyprawę curry dzięki, której warzywo nabiera wyjątkowego aromatu i smakuje znakomicie. Sprawdźcie koniecznie — taka cukinia jest obłędnie pyszna. Sezon na cukinię trwa. Warto przygotować ją do słoików na zimę w kilku wariantach. Tym razem proponuje przepis gwiazdy programu „Rolnik szuka żony”, Ani Bardowskiej. Wyrazista kompozycja z dodatkiem curry idealnie pasuje do lekko słodkiego letniego warzywa. Spróbujecie?
Kiszone łodygi brokułów są nietypowym rarytasem. Dzięki aromatycznym przyprawom i odrobinie cierpliwości z zazwyczaj wyrzucanego produktu przygotujecie smakowitą przekąskę. Spodoba się nie tylko amatorom kiszonek. Spróbujecie? Łodyga brokuła często niestety trafia do kosza na śmieci. A szkoda, bo ten twardy kawałek warzywa ma kilka zastosowań w kuchni. Można go m.in. ugotować w bulionie czy zetrzeć do surówki. Ciekawą opcją jest też zrobienie z niego smakowitej kiszonki. Prosty patent olśni nawet największych sceptyków.
Leczo jest dobrze znaną wielu smakoszom potrawą na bazie papryki. Często przyrządza się ją właśnie latem, kiedy niezbędne składniki są łatwo dostępne i tanie. Danie nie wymaga wiele wysiłku, a zachwyca smakiem. Wszystko za sprawą aromatycznych przypraw — czosnku i wędzonej papryki. To one sprawiają, że warzywna wersja na długo zapada w pamięć. Spróbujecie? Smakowite leczo przygotuje się naprawdę prosto. Kluczowe są proporcje składników i dodatek odpowiednich przypraw. Tym razem proponujemy warzywną odsłonę z dodatkiem aromatycznej papryki wędzonej i czosnku. Danie zachwyca zapachem i delikatnie rozgrzewa, więc będzie dobre nie tylko na lato.
Smaczny rosół spodoba się każdemu. Znana telewizyjna prezenterka, Dorota Szelągowska ostatnio podzieliła się przepisem swojego współpracownika, który gotuje zupę z dodatkiem anyżu. Nietypowy dodatek nadaje zupie aromatu i sprawia, że nabiera charakteru. Spróbujecie? Do rosołu można dodać wiele przypraw, a wybór mięsa jest równie szeroki. Przepis zaprezentowany przez Dorotę Szelągowską pozwoli wam przygotować pełen charakteru bulion, który z pewnością spodoba się wszystkim, którzy lubią kulinarne eksperymenty. Skusicie się na taki nietypowy rosół?
Ewa Wachowicz zaskakuje szaszłykami z grilla. Obędzie się bez krojenia mięsa, bo przygotowuje je z mięsa mielonego. Zawsze dodaje do masy szczyptę esencjonalnych przypraw, które nadają potrawie niepowtarzalnego smaku. Szaszłyki wychodzą soczyste, aromatyczne i przepyszne. Co grillujemy najczęściej? Karkówkę, kaszankę, skrzydełka. Rzadko kiedy są to szaszłyki, mimo że ich przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy tylko pokroić mięso, przyprawić i nadziać na drewniane szpilki. Ewa Wachowicz posunęła się nawet dalej i proponuje przygotować szaszłyki, do których wcale nie musicie kroić mięsa. Wachowicz robi bowiem szaszłyki z mięsa mielonego. A tajemnicą ich smaku są niezwykłe przyprawy — cynamon, kminek i ostra papryka. Po wyrobieniu mięsa masą trzeba tylko oblepić patyczki do szaszłyków i upiec.
Grzybki w occie skuszą niejednego smakosza. Pełen aromatu rarytas z łatwością zrobicie w domu. Prosta kombinacja kilku przypraw sprawi, że aromatyczny składnik będzie jeszcze przyjemniejszy w odbiorze. Mało kto będzie w stanie mu się oprzeć. Spróbujecie?Dobre grzybki w occie z łatwością zrobicie sami, a będą o wiele smaczniejsze niż sklepowe odpowiedniki. Wystarczy zaopatrzyć się w sól i kilka innych przypraw, by świeże skarby lasu, zamienić w wyśmienitą przystawkę czy dodatek do dań. Skusicie się?
Dziś powiemy wam, jak przygotować sos beszamelowy. Wyjdzie aksamitny i delikatny, znakomity do zapiekania warzyw. Robi się go szybko i łatwo, z bardzo prostych składników. Potrzebujesz tylko masła, mąki i trochę płynu. Na jego bazie możesz też przygotować inne sosy.Lato jest doskonałym czasem na przygotowanie zapiekanek na bazie warzyw. Wszak jest sezon na pyszne kalafiory, kalarepki, cukinie i papryki. Te i inne warzywa naprawdę świetnie nadają się do zapiekania. Wcześniej można je nadziać, dzięki czemu zamienią się w pożywne danie. Do zapiekania warzyw doskonale nadaje się sos beszamelowy. Dodaje im smaku, zapobiega wysuszeniu i ułatwia przyswajanie witamin. Dlatego za chwilę powiemy wam, jak zrobić sos beszamelowy. Będzie to przepis podstawowy, który możecie nieco odmienić różnymi dodatkami. Ale o tym na końcu.
Masz nadmiar natki pietruszki? Zrobisz z niej wyśmienite pesto. Jest tanie, pyszne i pełne wartościowych składników. Możesz je dodać do makaronu, mięsa, doprawić nim sos, zupę lub posmarować pieczywo. Po co więc przepłacać za włoskie pesto z bazylii, kiedy nasze też jest doskonałe? Pesto jest rodzajem sosu przygotowywanego zazwyczaj ze świeżej bazylii. Jednak robi się też pesto z suszonych pomidorów, rukoli czy awokado. My proponujemy dziś przygotować pesto z natki pietruszki. Wszak teraz w wielu ogródkach rośnie ona, jak oszalała. A jeśli nawet nie macie własnej uprawy, za nieduże pieniądze kupicie na bazarku wielki pęczek natki pietruszki. Pesto z natki pietruszki zrobimy na tej samej zasadzie, co tradycyjne pesto z bazylii. Zamiast jednak rozcierać składniki w moździerzu, rozdrobnimy je przy użyciu blendera. Sos powstanie błyskawicznie.
Sos z kurek jest prostym i niezwykle aromatycznym sosem, który świetnie łączy się z wieloma dodatkami, np. z makaronem, ziemniakami, ryżem, kaszą. Sos będzie gotowy w kilka minut, a każdy będzie zachwycony jego wyjątkowym smakiem.Jak zrobić dobry sos z kurek? Niektórzy dodają do niego koperek, inni zagęszczają mąką. Domowy sos kurkowy zrobiony jest z podstawowych składników: grzybów, cebuli, natki pietruszki i śmietany i moim zdaniem taki właśnie jest najsmaczniejszy. Do sosu dodajmy szczyptę kurkumy, która pięknie podkreśli złoty kolor kurek.Sekretnym składnikiem sosu z kurek jest odpowiedni rodzaj tłuszczu, na którym będziemy smażyć delikatne grzyby. Do kurek wykorzystajmy masło, nie oliwę, nie olej. Masło dodaje grzybom rewelacyjnego smaku i aromatu, jest niezbędne do przygotowania najlepszego sosu kurkowego.Sezon na kurki trwa w najlepsze, dlatego też do sosu wykorzystajmy świeże grzyby. Mrożone kurki nie będą już tak smaczne, mogą być nawet lekko gorzkawe. Sos kurkowy doprawmy pod koniec gotowania solą i pieprzem, mąka jest zbędna, sos będzie gęsty i nie będzie miał mącznego posmaku.
Bigos bez kapusty to świetna alternatywa dla tradycyjnego, dość ciężkiego bigosu. Bigos z kabaczkiem w roli głównej jest równie aromatyczny, smaczny i lekki, doskonale sprawdzi się więc jako obiad w upalne, wakacyjne dni.Latem stawiamy na lekkie, ale sycące obiady, które możemy przygotować sprawnie. Jednym z takich dań jest właśnie bigos bez kapusty, czyli jednogarnkowe danie, które będzie gotowe po niecałej godzinie. Bigos bez kapusty jest prostą, tanią i bardzo smaczną potrawą.Bigos bez kapusty zachwyca smakiem i aromatem. Przygotujemy go z kilku prostych składników: cukinii, papryki, kiełbasy, cebuli, pomidorów. W bigosie nie może zabraknąć również aromatycznych przypraw: natki pietruszki, suszonego majeranku i mielonej papryki czerwonej, które rewelacyjnie podkreślają smak całej potrawy.Jeśli przygotujemy więcej bigosu bez kapusty, możemy włożyć go do słoików, pasteryzować 15 minut i wstawić do spiżarni. Danie zachowa świeżość przez wiele miesięcy i możemy sięgnąć po nie zimą, kiedy dostęp do smacznych, świeżych warzyw będzie mocno ograniczony.
Ogórki małosolne to wyśmienity dodatek obiadowy. Każdy przygotowuje je nieco inaczej. Adam Małysz zdradził swój przepis na pikantne ogórki małosolne z dodatkiem papryczki chili, smakują rewelacyjnie. Poznaj prosty przepis Małysza na ogórki małosolne.Niedawno Adam Małysz na swoim profilu na portalu społecznościowym, podał fanom przepis na ogórki małosolne przygotowane w dużym słoju. Były skoczek do ogórków dodaje papryczkę chili, która doskonale podkreśla smak i sprawia, że ogórki są pikantne i bardzo aromatyczne.Przed przygotowaniem ogórków małosolnych przepisu Adama Małysza koniecznie dokładnie umyj i wyparz słoik. Wyparzenie jest niezbędne, aby pozbyć się bakterii i innych drobnoustrojów, które mogłyby zepsuć przetwory. Zakrętka również musi być sterylnie czysta.Bardzo ważne jest także odpowiednie przygotowanie samych ogórków- ogórki gruntowe muszą być małe lub średnie. Przed włożeniem ich do słoika, umyj je, wyszoruj, następnie zalej wodą i odstaw na 3 godziny, dzięki czemu będą świeże, jędrne i bardzo smaczne.
Wielu smakoszy lubi ogórki kiszone. Przysmak warto przygotować w domu. Oprócz kopru chrzanu czy czosnku dodajcie jeszcze liście wiśni, porzeczki czy dębu, a rarytas będzie zdrowszy. Wspomniane dodatki nie pozwalają na rozwój szkodliwych bakterii w kiszonce, czyniąc ją tym samym bezpieczniejszą. Przy okazji ciekawie podbijają smak. Spróbujecie? Letnie miesiące są idealnym czasem na przygotowanie ogórków kiszonych. Warzywa są tanie i świeże. Nietrudno też zaopatrzyć się w pozostałe niezbędne składniki. Niektórzy sprzedawcy wręcz oferują pełne zestawy do kiszenia. Warto się skusić.
Kiszona cukinia w plastrach na zimę to pomysł na wyśmienite przetwory. Kiszona cukinia jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Cukinia jest idealnym zamiennikiem kiszonych ogórków, podamy ją z zimną płytą, jako dodatek obiadowy i pyszną przekąskę dla całej rodziny.Nie ma nic lepszego zimą, niż przetwory przygotowane latem z soczystych, jędrnych warzyw. Jednym z moich ulubionych jest kiszona cukinia, która błyskawicznie podbiła serca innych domowników i jest w naszej spiżarni każdej zimy.Do kiszenia cukinii w plastrach na zimę wykorzystaj czosnek, koper, chrzan i liście czarnej porzeczki lub wiśni. Liście te nadają kiszonkom rewelacyjny smak i sprawiają, że warzywa są jędrne i soczyste przez wiele miesięcy, koniecznie musisz jej spróbować.Przed przygotowaniem kiszonej cukinii umyj i wyparz słoiki i zakrętki. Samo umycie nie wystarczy, żeby pozbyć się bakterii. Słoiki muszą być sterylnie czyste, dzięki czemu pozbędziesz się drobnoustrojów, które zepsułyby przetwory.
Pieczarki z piekarnika są prostym i smacznym pomysłem na przekąskę lub dodatek do obiadu. Aromatyczne grzyby w towarzystwie przypraw nabierają charakteru, a przyrządzenie ich w piecu sprawia, że pozostają lekkie. Musicie spróbować. Przygotowanie smacznych pieczarek z piekarnika wcale nie jest trudne. W przeciwieństwie do smażonych nie wymagają dodatku tłuszczu, więc będą lżejsze, a wciąż smaczne. Sekretem tego rarytasu jest prosta marynata, która sprawia, że grzyby są pełne aromatu. Skusicie się?
Zapiekanka ziemniaczana z aromatycznym sosem z pieczarek, pora i świeżego tymianku to rewelacyjny pomysł na tani obiad, który zachwyci każdego smakosza. Zapiekanka jest bardzo sycącą i niezwykle aromatyczna, koniecznie musisz jej spróbować.Zapiekanki z kilku składników biją rekordy popularności, nic dziwnego, takie danie przygotujemy małym nakładem pracy i za niewielkie pieniądze. Jednym z ciekawszych propozycji obiadowych z piekarnika, jest zapiekanka ziemniaczana przepisu Tomasza Strzelczyka.Tomasz Strzelczyk na swoim kanale na YouTube dzieli się z fanami świetnymi przepisami. Niedawno pokazał, jak przygotować wyśmienitą zapiekankę ziemniaczaną polaną aromatycznym sosem z pieczarek, pora i świeżego tymianku.W sosie nie mogło oczywiście zabraknąć mleka, śmietany i gałki muszkatołowej, która rewelacyjnie wzmacnia smak wszystkich składników. Zapiekankę ziemniaczaną przygotujesz w dosłownie kilka minut, po godzinie pieczenia będzie gotowa do jedzenia.