Poznaj przepis na domowy budyń, jaki robiły nasze mamy i babcie. Budyń smakuje jeszcze lepiej niż gotowy produkt i jest pozbawiony sztucznych składników. Podaj go z owocami na ciepło lub domowym sokiem owocowym i zafunduj najbliższym słodką niespodziankę, będą zachwyceni.Domowy budyń jest słodki, aksamitny, gęsty i tak smaczny, że znika błyskawicznie. Uwielbiają go zarówno dzieci, jak i dorośli. Ta słodka przekąska może być świetnym podwieczorkiem lub drugim śniadaniem, dostarcza energii i smakuje rewelacyjnie. Deser przygotowany w domu pozbawiony jest konserwantów i sztucznych ulepszaczy, dzięki czemu wiemy, co jemy i co jedzą nasze dzieci. Budyń możesz przygotować również w wersji czekoladowej, wystarczy, że do masy dodasz prawdziwe kakao.Budyń waniliowy najlepiej smakuje polany gęstym, domowym sokiem malinowym lub wiśniowym. Rewelacyjnie sprawdzą się również świeże owoce, najlepiej na ciepło, a także delikatne biszkopty. Tak podany budyń pamiętam z dzieciństwa i często do niego wracam, ponieważ uwielbiam domowe, słodkie podwieczorki.
Kultowe ciasto z rabarbarem i kruszonką jest już obowiązkowym ciastem na weekend. Delikatne, kruche, słodkie, ale i kwaśne podbija serca wszystkich łasuchów. Poznaj prosty przepis na ciasto z rabarbarem i kruszonką, jest idealne do kawy.Wiosna i lato to sezon między innymi na rabarbar. Kwaśne, różowe łodygi są idealnym dodatkiem do kruchych, drożdżowych i biszkoptowych ciast. Jednym z takich deserów jest właśnie ciasto z rabarbarem i kruszonką, cała blacha placka zniknie jeszcze tego samego dnia.Ciasto przygotujesz błyskawicznie, ponieważ nie wymaga ani odpoczywania, ani wyrastania. Wystarczy połączyć składniki na ciasto, kruszonkę i podsmażyć łodygi rabarbaru. Kruszonkę przygotuj na samym początku i wstaw do lodówki na czas przygotowywania ciasta, a będzie jeszcze smaczniejsza.Z rabarbaru zrobisz również wyśmienity kompot- tu poznasz przepis na kompot z rabarbaru, idealny na ciepłe i upalnie dni.
Jak zrobić delikatne jajka sadzone bez tłuszczu? Przedstawiamy wam lekką wersję pysznej klasyki. Gdy spróbujesz przygotować jajka na wodzie, na zawsze zrezygnujesz z oleju. Urzeknie cię ich subtelny smak i brak przysmażonych fragmentów. Koniecznie przetestuj naszą recepturę.Jajka sadzone to jeden z najpopularniejszych sposobów na przygotowanie jajek. Stanowią jakby pośrednią formę między jajecznicą a jajkiem gotowanym na miękko. Robi się je szybko, zwykle na patelni z odrobiną tłuszczu. Dziś podamy wam jednak przepis na jajka sadzone bez dodatku tłuszczu. Są nie tylko lżej strawne, ale też miękkie i bez przysmażonego spodu. A w czasie ich przyrządzania tłuszcz nie rozbryzguje po kuchni. Tak przygotowane jajka sadzone możesz podać na grzankach lub zjeść w tradycyjny sposób.
Zupa szczawiowa jest jedną z bardziej wyrazistych potraw kuchni polskiej. Jej stałym elementem jest ugotowane jajko. Okazuje się, że dodatek odgrywa niebagatelną rolę nie tylko w zakresie smaku. Wyjaśniamy, dlaczego jajko jest tak istotne.Zupa szczawiowa — podobnie jak pyszny wywar z pokrzywy — stanowi jedną z ciekawszych kompozycji smakowych, którą z pewnością polubi niejeden amator kuchni polskiej. Wiele osób dodaje do niej ugotowane na twardo jajko. Dodatek nie tylko doskonale wzbogaca smak, ale też sprawia, że danie staje się zdrowsze.
Jecie dużo jajek? A co robicie z wytłoczkami po nich? Dziś zdradzimy wam cztery sposoby na pudełka po jajkach. Koniec z niepotrzebnym marnowaniem, bo te opakowania mają ogrom zastosowań. Można je wykorzystać w kuchni, ale nie tylko. Poznajcie możliwości wytłoczek po jajkach.Wytłoczki, w których sprzedawane są jajka, pełnią funkcję ochronną. Zapobiegają bowiem obtłukiwaniu się jajek i rozbijaniu skorupek. Doskonale amortyzują nieduże uderzenia i wstrząsy. Najpopularniejsze są wytłoczki tekturowe, jednak można też spotkać plastikowe. Po zjedzeniu jajek lub ich przełożeniu do lodówki pudełka lądują zwykle w koszu na śmieci. I wziąwszy pod uwagę wielorakość ich zastosowania, trzeba przyznać, że jest to ogromne marnotrawstwo. Czas więc to zmienić.
Pasta jajeczna jest sycącym i prostym w przygotowaniu smakołykiem, idealnym do przygotowania smacznych kanapek. Połączcie ugotowane jajka z ulubioną musztardą i szczypiorkiem, a uzyskacie niezwykle aromatyczną kompozycję, do której jeszcze nie raz wrócicie. Wystarczą 2 łyżeczki gorczycowego sosu, by poczuć różnicę. Spróbujecie? Pasta jajeczna może zawierać różne dodatki. Proponowaliśmy już przygotowanie jej z suszonymi pomidorami lub ogórkiem kiszonym. Tym razem stawiamy na prostotę. Musztarda oraz szczypiorek w zupełności wystarczą, by podkreślić smak rarytasu. Zniknie w mgnieniu oka.
Makaron domowej roboty to pomysł na rewelacyjny dodatek do rosołu i innych zup. Smaczne, mączno- jajeczne nitki przygotujesz w zaledwie godzinę, a efekt zachwyci każdego. Poznaj babciny przepis na szybki makaron domowej roboty.Domowy makaron jest naprawdę prosty w przygotowaniu, wystarczy kilka produktów, które z pewnością masz w kuchni, wałek do ciasta i stolnica. Samodzielnie przygotowane nitki mają rewelacyjny smak, odpowiednią strukturę i przede wszystkim pozbawione są konserwantów, które mają przedłużyć ich świeżość i sztucznie poprawić smak.Makaron wykorzystasz do rosołu i wielu innych zup. Nitki możesz również pokroić nieco grubiej i delikatnie je poskręcać, aby stworzyć domowe świderki, które smakują fenomenalnie np. z owocami i twarogiem. Nitki, które przygotujesz, możesz przechowywać przez wiele tygodni, nie stracą ani swojego smaku, ani konsystencji, koniecznie musisz spróbować. Domowy makaron jest o niebo lepszy od gotowego produktu.
Jajecznica z kaszanką to pomysł na proste i pożywne śniadanie dla całej rodziny. Mięso z kaszą podsmażone na maśle z cebulką i jajkami wychodzi za każdym razem i smakuje obłędnie. Poznaj prosty przepis na przepyszne śniadanie, czyli jajecznicę z kaszanką.Jajecznica to jedno z moich ulubionych śniadań, jest prosta i mogę przygotować ją każdym dodatkiem, np. z boczkiem, pomidorem, szczypiorkiem, awokado, tuńczykiem, czy właśnie kaszanką. Jajka smażone z kaszą i podrobami smakuje naprawdę wyśmienicie, a przygotowanie śniadania zajmuje mi dosłownie kilka minut.Do jajecznicy świetnie sprawdzi się zarówno surowa kiszka, jak i smażona czy też pieczona na grillu poprzedniego dnia. W ten sposób wykorzystamy w pełni produkty spożywcze i nic się nie zmarnuje. Jajecznicę z kaszanką podaję z kromką świeżego pieczywa posmarowanego masłem.Jeśli szukasz pomysłu na prosty i pyszny obiad- tu poznasz przepis na kaszankę zapiekaną w piekarniku z kiszoną kapustą, palce lizać.
Macie ochotę na oryginalny, poranny posiłek? Przygotujcie wiosenny omlet ze szczawiem. Wasze śniadanie będzie sycące i odświeżające dzięki połączeniu pożywnych jajek i kwaśnego warzywa. Zrobicie je błyskawicznie, wystarczy, że wcześniej wybierzecie się na krótki spacer.Młode listki szczawiu pojawiają się, gdy tylko zrobi się trochę cieplej. Zwykle na przełomie kwietnia i maja. Można je spotkać w przydomowych ogródkach, na łąkach i polanach. Oczywiście nie należy zbierać szczawiu w pobliżu ruchliwych ulic, bo będzie zanieczyszczony. Bez problemu kupicie go również na bazarkach.Przygotowanie omleta ze szczawiem jest bardzo proste. Wystarczy przesmażyć listki, zalać je masą jajeczną i usmażyć. To połączenie jest nie tylko smaczne, ale też korzystne dla naszego zdrowia. Jajka neutralizują bowiem działanie kwasu szczawiowego zawartego w zielonych liściach.
Urządzacie w najbliższym czasie rodzinną imprezę? Przygotujcie delikatny i piękny sernik z rosą. Nie ma ładniejszego ciasta na Komunię, a także na inne domowe uroczystości. Delikatny i puszysty jak chmurka, zachwyci gości i z pewnością jako pierwszy zniknie z patery.Przepisów na serniki jest mnóstwo. Różnią się rodzajem użytego sera, rodzajem ciasta użytego do przygotowania spodu albo jego brakiem. Ważne są też dodatki, a także sposób pieczenia. Choć można też przygotować sernik na zimno. Dziś prezentujemy wam przepis na jeden z bardziej efektownych serników. Znajdziecie w nim kruchy spód, delikatną masę serową i lekką piankę. Wierzch ciasta wieńczy apetyczna rosa, która pojawia się na cieście po schłodzeniu. Serdecznie polecamy ten przepis.
Szukacie inspiracji na coś oryginalnego, prostego i pysznego? Przygotujcie obłędne racuchy z rabarbarem. Warto po niego sięgnąć właśnie teraz, ponieważ pyszna roślina zagościła już na stoiskach z warzywami. Racuchy z dodatkiem rabarbaru mają wyrazisty, kwaskowy smak, możesz je podać na podwieczorek, śniadanie czy kolację. Przekonasz się, że każdy z domowników będzie błagał o dokładkę.Gdy nie masz pomysłu, co zrobić do jedzenia, gdy masz braki w zapasach, gdy nie masz czasu na pichcenie — co wtedy robisz? Większość osób odpowie, że bierze się za przyrządzenie racuchów. Te lubią wszyscy i można je zrobić z niewyszukanych składników. Wielu zwolenników mają racuchy z dodatkiem owoców. Owoce bowiem wzbogacają ciasto smakowo, dodają mu też przyjemnej wilgotności. Zwykle do ciasta na racuchy dodaje się jabłka, ale można też śliwki czy truskawki. A o tej porze szczerze polecamy rabarbar. Jego wyrazisty, kwaśny smak doskonale będzie się komponował z posypką z cukru pudru.
Wiecie już, jak zrobić cienkie i delikatne naleśniki? Jeśli nie, zaraz wam podpowiemy. Kluczowy jest bowiem jeden sekretny trik, a mianowicie ciasto trzeba przemieszać przed wylaniem na patelnię. Dzięki temu będzie napowietrzone, a naleśniki staną się puszyste i lekkie. Poznajcie dokładny przepis. Kochamy naleśniki za ich smak, uniwersalność i prostotę przygotowania. Zawsze zależy nam na tym, by wyszły cienkie i delikatne, bo wtedy są najsmaczniejsze. Jednak nie za każdym razem ta sztuka nam się udaje. W czym tkwi sekret smacznych, cienkich naleśników? Oczywiście ciasto musi mieć odpowiednią gęstość. Nie może być za gęste, bo wtedy naleśniki wyjdą grube i sztywne, ale też nie za rzadkie, bo będą się rozrywać. Poza tym przed każdym wylaniem porcji ciasta na patelnię ciasto trzeba przemieszać trzepaczką. Dzięki napowietrzeniu zyska na lekkości,
Jarskie kotlety z trzech składników to pomysł na bezmięsny obiad dla całej rodziny. Są błyskawiczne w przygotowaniu, tanie i tak smaczne, że znikają z talerzy w mgnieniu oka. Poznaj ekspresowy przepis na jarskie kotlety, idealne np. po przesyceniu majówkowym grillowaniem.Jarskie kotlety przygotujesz w zaledwie kilka minut, dzięki czemu zaoszczędzisz wiele czasu, który możesz wykorzystać na sporządzenie innych potraw, lub zajęciem się innymi sprawami.Jarskie kotlety to danie składające się z kilku podstawowych składników, które z pewnością masz w domu. Danie podaj z ulubionymi dodatkami: frytkami, ziemniakami gotowanymi, a także z surówką, np. z kiszonej lub pekińskiej kapusty. Kotlety możesz dodatkowo doprawić świeżą natką pietruszki, koperkiem lub szczypiorkiem, będą pyszne.
Macie ochotę na zdrowe i pyszne śniadanie? Proponujemy puszystą jajecznicę bez tłuszczu. Mamy najlepszy patent na jej przygotowanie. Nie będzie wam potrzebna ani kropla oleju, ani odrobina masła. Dzięki temu poranny posiłek dostarczy wam energii bez zbędnych kalorii.Jajecznica to jedno z prostszych dań, jakie można przyrządzić z jajek. Jednak można ją przygotować na wiele sposobów. Zwykle smaży się ją na maśle lub oleju, dodaje trochę boczku lub szynki. Za sprawą tych dodatków jajecznica zamienia się w bardzo kaloryczne danie. Jeśli jednak chcecie wyciągnąć z jajek, tylko to, co najlepsze, a więc ich odżywcze składniki, zrezygnujcie z dodawania tłuszczu. Zapraszamy was na poranną jajecznicę na parze. Będzie puszysta i lekka dla żołądka.
Pieróg biłgorajski jest tradycyjnym daniem z Lubelszczyzny, które dawniej przyrządzano jedynie przy większych uroczystościach. Warto spróbować tego wybornego specjału, który konsystencją przypomina pasztet. Z odrobiną mleka smakuje wyśmienicie. Skusicie się? Pieróg biłgorajski, jak sama nazwa wskazuje, swoje korzenie ma w okolicy miejscowości z Biłgoraj. Wyrób, nazywany także krupniakiem to pyszny pieczony specjał z kaszy gryczanej, twarogu i ziemniaków, który w 2005 roku został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych. Ten przypominający pasztet można wypiekać na dwa sposoby — bez i z drożdżową skórką. Proponujemy wam wyśmienitą recepturę na tę pierwszą odsłonę, zwaną tez pierogiem łysym. Przygotowanie nie zajmie wam dużo czasu, a smak zdecydowanie wart jest zachodu.
Podajemy przepis na kopytka dla amatorów. Bez problemu wychodzą za każdym razem. Pamiętajcie jednak, że wystarczy jeden błąd, a mianowicie źle dobrane ziemniaki, a kluski będą się rozpadać. Niestety wielu Polaków nie zdaje sobie z tego sprawy.Kopytka to jedne z najpopularniejszych klusek robionych z ziemniaków. Zwykle przerabia się na nie ziemniaki, które zostały z obiadu z poprzedniego dnia. Kopytka są doskonałym dodatkiem do dań obiadowych, a zwłaszcza do mięs duszonych w sosie. Sprawdź, jak je przygotować.
Jajka są smaczne i odżywcze. Poznaj jednak 5 najlepszych dodatków do jajek, dzięki którym twój organizm jeszcze bardziej zyska po zjedzonym posiłku. Te korzyści robią wrażenie, warto więc zadbać o odpowiednie połączenie jajek. Będzie smacznie, apetycznie i zdrowo. Jajka jemy zwykle na śniadanie, ale towarzyszą nam też w kluskach, zapiekankach czy ciastach. Lubimy jednak je też za to, że doskonale smakują, nawet kiedy są jedynie ugotowane lub smażone. Nie potrzebujemy do nich nawet żadnych dodatków. Jednak warto połączyć je z niektórymi dodatkami, dzięki którym jajeczna potrawa, stanie się dla nas o wiele zdrowsza. A trzeba dodać, że nie są to jakieś wymyślne zestawy, nie wymagają też one czasochłonnego przyrządzania. Czemu więc nie spożyć jajek właśnie w połączeniu tymi produktami?
Czy jesteście wielbicielami serników? A wiecie, jak zrobić sernik z rosą? Podamy wam dziś sprawdzony, najlepszy sposób na ten słynny przysmak. Jesteśmy pewni, że oczarujecie nim bliskich lub gości. Bo ten sernik jak najbardziej można zaserwować nawet na uroczystym stole. Serniki należą do bardzo lubianych ciast. Ze względu na dużą pożywność, można je jeść bez większych wyrzutów sumienia. Oczywiście są kaloryczne i zawierają cukier, jednak oprócz niego dostarczają też dużo białka, wapnia i potasu. Poza tym dodaje się do nich zwykle sporo jajek, dlatego też są bardzo odżywcze. Dziś przepis na przebojowy sernik z rosą.
Dziś powiemy wam, jak zrobić idealne kluski śląskie. Rozwiejemy tym samym wszelkie wątpliwości, które macie przy ich robieniu. Wystarczy bowiem jedno niedopatrzenie i kluski śląskie wyjdą twarde i gumowate. Istotny jest odpowiedni dodatek mąki i jajek, ale nie tylko. Kluski śląskie są pysznym dodatkiem obiadowym. Doskonale smakują podane z mięsem duszonym w sosie, a także z sosem grzybowym. Idealne kluski śląskie powinny być miękkie i lekko sprężyste. Z całą pewnością po ugotowaniu powinny też zachować ładny kształt. Jak to osiągnąć?
Poznajesz specjał ze zdjęcia? Zgadza się, są nim obłędne kartacze. Jednak tym razem nie z mięsem, a z farszem z kiszonej kapusty i leśnych grzybów. Są o niebo lepsze od tradycyjnych, więc z pewnością błyskawicznie znikną z talerzy. Dwoma nasyci się nawet dorosły.Kartacze to specjał dobrze znany w północno-wschodniej Polsce, ale lubiany przez wszystkich. Wygląda jak duża, owalna pyza. Szarawy kolor ciasta jest wynikiem tego, że robi się je z połączenia ziemniaków surowych i ugotowanych. Zwykle kartacze nadziewa się mielonym mięsem, ale można też twarogiem, kapustą, grzybami czy ich połączeniem.
Kotlety mielone często goszczą na naszych stołach. A wiecie, jakie jest najlepsze mięso na kotlety mielone? Jednego z całą pewnością lepiej unikać. I nie chodzi tu o gatunek mięsa, ale o dodatek ulepszaczy, które zawiera mięso garmażeryjne. Sprawdźcie, po czym je poznać. Lubimy kotlety mielone za ich smak, łatwość i szybkość przygotowania. Coraz częściej kupujemy gotowe mięso mielone, bo to wygodne rozwiązanie. Wystarczy dodać do niego kilka składników, wyrobić i już można smażyć. Jednak wybór odpowiedniego rodzaju mięsa ma wpływ na smak, wartość odżywczą i jakość kotletów. Zobaczcie, jakiego mięsa lepiej jest unikać, a na jakie rzeczywiście warto postawić.
Dziś przedstawimy wam przepis siostry Anastazji na pierogi z kaszą gryczaną. Będzie prosto, tanio i pomysłowo. Siostra Anastazja nadziewa bowiem pierogi lubianą kaszą, którą łączy z grzybami. Jesteśmy przekonani, że was też zachwyci ta niecodzienna potrawa.Kto z was nie lubi pierogów? Oczywiście pytamy o ich jedzenie, a nie przyrządzanie. Bo na to drugie nie wszyscy zawsze mają chęć. Potrawa ta kojarzy się bowiem z mnóstwem pracy. Nie jest to do końca prawdą, bo dużo zależy od naszego zorganizowania.Przygotowaniem farszu można się zająć nawet dzień wcześniej. Wtedy drugiego dnia pozostanie nam zagnieść ciasto, uformować i ugotować pierogi. Przyrządzenie takiego dania nie zajmie wam dłużej niż godzinę.
Poznajcie prosty przepis na krokiety ziemniaczane. Jest to cudowny patent na wykorzystanie ziemniaków, które zostały z obiadu. Powstanie z nich pyszny i sycący przysmak, który możesz podać do obiadu albo zjeść jako samodzielne, bezmięsne danie. Doskonałym jego dopełnieniem będzie sos i surówka. Polska kuchnia ziemniakami stoi i to głównie tymi gotowanymi, podawanymi do obiadu. Często naobieramy ich z rozmachem, przeceniając apetyty domowników. Szkoda ich wyrzucić, bo są smaczne. Co jednak można z nimi zrobić?Gotowanie ziemniaki można odgrzać na patelni następnego dnia i podać do obiadu. Można też zrobić z nich smaczne purée. Będą też doskonałym dodatkiem do sałatek i farszów. Doskonałym pomysłem jest też przerobienie ich na krokiety. Sprawdźcie, jak je zrobić.
Jajka sadzone sprawdzą się zarówno jako sycące śniadanie, jak i pyszny dodatek do obiadu. Odpowiednie smażenie sprawi, że uzyskamy idealnie ścięte białko i płynne żółtko. Wystarczy przykryć ustawioną na niewielkim ogniu patelnię po chwili od wbicia jaj i poczekać, aż białko w całości się zestali. Dzięki tej prostej sztuczce jajo zawsze się uda.Jajka sadzone są kolejną — po specjale w koszulce i omlecie — pyszną odsłoną kurzego specjału. Z pozoru proste danie będzie jeszcze lepsze, gdy skorzystacie z naszych wskazówek. Efektem będzie delikatne płynne żółtko i idealnie ścięte białko. Koniecznie sprawdźcie tę metodę.
Zapraszamy was na wyjątkowo soczyste kotlety schabowe marynowane w musztardzie i majonezie. Nie ma smaczniejszych i delikatniejszych. Możesz już więc zarzucić patent z moczeniem mięsa w mleku z cebulą. Marynata z dwóch popularnych sosów sprawdzi się bowiem doskonale.Za co lubicie schabowe? Z pewnością za smak i za prostotę ich przygotowania. I rzeczywiście połączenie soczystego wnętrza i chrupiącej panierki jest w nich doskonałe. A na taki efekt wpływ ma odpowiednia marynata i właściwe smażenie. W czym zamarynować mięso na schabowe? Popularna jest marynata z mleka i cebuli, która sprawia, że kotlety stają się miękkie i delikatne, ale też nabierają przyjemnego, cebulowego smaku. Niektórzy marynują płaty mięsa w maślance lub jogurcie. My jednak pokusiliśmy się o bardzo skuteczną i prostą marynatę z majonezu i musztardy.
Rozpoznajesz zupę ze zdjęcia? Oczywiście, to szczawiowa. A wiesz, jak przyrządzić zupę szczawiową? Pamiętaj, że bez jednego składnika będzie niekompletna. Tym ważnym dodatkiem jest jajko, które wpływa nie tylko na smak i wygląd potrawy.Zupa szczawiowa to przysmak, który zwykle przyrządzamy wiosną. O tej porze roku pojawiają się bowiem młode i delikatne listki szczawiu, które aż proszą się, by przerobić je na coś pysznego. Oczywiście zupę szczawiową można gotować przez cały rok, wykorzystując do jej przyrządzenia szczaw pasteryzowany.Dużym atutem tej zupy jest wyraźny, kwaśny smak. Przypadnie on do gustu tym, którzy lubią zupy z charakterem. Na dodatek przygotowanie potrawy jest dość szybkie i proste. Warto ją więc ugotować choć raz w sezonie.
Jeśli znudziły wam się klasyczne schabowe, przetestujcie soczyste i chrupiące kotlety z boczniaków. Są nie do odróżnienia od schabowych i stanowią smaczną, soczystą alternatywę dla mięsa. Grzybowe kotlety z chrupiącą panierką zrobisz w zaledwie 20 minut i nie pożałujesz.Kotlety schabowe są smaczne, ale jedzone zbyt często każdemu mogą się znudzić. Jeśli i wy osiągnęliście już taki stan i szukacie smakowej odmiany, polecamy wam kotlety z boczniaków. Przygotowuje się je podobnie, jak schabowe, jednak zamiast mięsa panieruje i smaży się grzyby.
Pasta jajeczna w wiosennym wydaniu powinna charakteryzować się świeżym smakiem oraz intensywnym kolorem. Nasza propozycja zawiera dwa dodatki, które gwarantują uzyskanie idealnego, wiosennego smaku. Mowa o rzodkiewkach oraz ogórkach kiszonych. Wystarczy posiekać produkty, wymieszać je i od razu można cieszyć się doskonałymi kanapkami. Pasta jajeczna z rzodkiewkami i ogórkiem kiszonym zachwyca intensywnością oraz pięknymi kolorami. Najlepiej smakuje w towarzystwie ciemnego, razowego chleba, który wyciąga z pasty to, co najlepsze. W naszej recepturze składniki są drobno siekane, lecz jeśli preferujesz gładszą konsystencję i mniejszą ilość pracy, zetrzyj je na tarce. Wszystko zależy tak naprawdę od Twoich preferencji kulinarnych.