Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy

Przepis

Jak zrobić chleb bez drożdży i zakwasu?
06.06.2022 10:29 Jak zrobić chleb bez drożdży i zakwasu? Wszystkie składniki masz w spiżarni

Chleb jest podstawowym produktem w naszym jadłospisie. Czasami jednak zdarza się, że zabraknie nam drożdży czy zakwasu do jego przygotowania, a sklepy będą zamknięte. Dzisiejszy przepis pomoże wam przygotować smaczny wypiek nawet wtedy. Sprawdźcie koniecznie. Domowy chleb na drożdżach może być naprawdę pyszny. Zwłaszcza gdy do jego przyrządzenia użyjemy miodu. Co jednak zrobić, gdy okaże się, że żadnego z tych składników nie mamy? Prosty patent na pieczywo na sodzie oczyszczonej sprawdzi się doskonale. Spróbujecie?

Jak zrobić domowy kisiel z jabłek?
05.06.2022 20:25 Jak zrobić domowy kisiel z jabłek? Mamy doskonałą, sprawdzoną recepturę

Jabłka są smakowitym owocem, po który warto sięgać. Wyjątkowo pyszną ich formą jest kisiel, którego przygotowanie wymaga zaledwie kilku składników. Z naszym prostym przepisem każdy sobie poradzi, a smak deseru będzie zdecydowanie lepszy niż w przypadku smakołyku robionego na bazie gotowych mieszanek dostępnych w sklepach. Spróbujecie? Z jabłek można przyrządzić wiele smacznych deserów — nie tylko szarlotkę czy racuchy. Kisiel owocowy, który dziś wam proponujemy, jest smaczną alternatywą dla gotowych wyrobów. Prosty w przygotowaniu smakołyk z pewnością wam się spodoba. Skusicie się?

Niezwykły przepis na kiszone truskawki
05.06.2022 18:45 Niezwykły przepis na kiszone truskawki. Pokochasz je już od pierwszego kęsa

Sezon na truskawki trwa. Polskie owoce właśnie trafiły na targowiska, a my przychodzimy do was ze smakowitą odsłoną, w której prawdopodobnie ich jeszcze nie znacie. Kiszone owoce są kwaśno-słone, a przez doskonale jako dodatek mięs, serów, sałatek czy kanapek. Koniecznie spróbujcie — ten smak was zachwyci. Truskawki zazwyczaj trafiają do deserów. Sernik na zimno czy delikatny kompot z pewnością pojawią się w niejednym domu. Mało kto jednak jest świadom, że słodki owoc nadaje się do kiszenia. Warto wypróbować, bo receptura na ten rarytas jest bardzo prosta, a smak niezapomniany. Skusicie się?

Puszyste racuchy z dodatkiem budyniu
05.06.2022 18:35 Puszyste racuchy z dodatkiem budyniu. Prosty sposób na pyszny podwieczorek

Racuchy lubi wielu smakoszy. Dobrze znany rarytas warto przygotować z dodatkiem budyniu. Masa nabierze przyjemnego aromatu, a po usmażeniu będzie lekka niczym chmurka. Placuszki zachwycą nawet najbardziej sceptycznych amatorów słodkiego specjału. Spróbujcie koniecznie. Racuchy zazwyczaj przygotowuje się z dodatkiem jabłek. Prezentowaliśmy wam już jednak inne wersje rarytasu np. taką z rabarbarem. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, by owoce dodać dopiero po ich przyrządzeniu, a masę na placki uzupełnić o dodatek aromatycznego budyniu waniliowego. Będzie bardzo smacznie. Skusicie się?

Prosty sposób Wachowicz na młodą kapustę
05.06.2022 17:59 Prosty sposób Wachowicz na młodą kapustę. Najlepszy smak sezonu

Młoda kapusta jest pyszna. Każdy smakosz zgodzi się z tym stwierdzeniem. Warto zatem przygotować ją, póki jest dostępna. Ewa Wachowicz zdradziła prosty przepis na niezwykle aromatyczną wersję z koperkiem, który z pewnością skradnie wasze serca. Spróbujcie koniecznie. Z młodej kapusty można przyrządzić zarówno chrupiącą surówkę, jak i pełen smaku bigos. Ewa Wachowicz robi z niej delikatny i niezwykle aromatyczny smakołyk z koperkiem i śmietaną. Będzie idealny nie tylko do tradycyjnego obiadu ze schabowym. Skusicie się?

Marmolada truskawkowa jak za dawnych lat
04.06.2022 20:51 Marmolada truskawkowa jak za dawnych lat. Przepis krok po kroku

Truskawki właśnie są w sezonie. Warto skorzystać z tego faktu i przygotować z nich pyszny, dobrze znany rarytas, jakim jest marmolada. Przepis wcale nie jest skomplikowany, a możliwość cieszenia się smakiem aromatycznego owocu zimą będzie bezecenna. Skusicie się? Z truskawkami można podać zarówno makaron, jak i pyszne grillowane szparagi. A są to tylko wybrane sposoby jedzenia tych wybornych sezonowych owoców. Ponieważ sezon na nie jest niebyt długi, warto zamknąć ich pyszny smak w słoikach. Dziś zdradzamy babciny sposób na konfiturę ze słodkiego czerwonego rarytasu. Spróbujecie?

Lepsze niż kupne domowe lody śmietankowe
04.06.2022 20:45 Lepsze niż kupne domowe lody śmietankowe. Mamy przepis

Lody są popularnym deserem, na który najczęściej kusimy się przy ładnej pogodzie. Zamiast kupować smakołyk w sklepie, zróbmy go w domu. Wystarczą zaledwie 3 składniki i odrobina wysiłku, a smak będzie o niebo lepszy. Koniecznie sprawdźcie nasz przepis. Po lody często sięgamy w upalne dni. Są równie orzeźwiające co smakowity sernik na zimno z truskawkami czy lekka lemoniada z rabarbaru. Warto przygotować je w domu. Wcale nie jest to trudne. Spróbujecie?

Wyjątkowe pieczone boczniaki ze świeżym tymiankiem
03.06.2022 15:07 Wyjątkowe pieczone boczniaki ze świeżym tymiankiem. Prawdziwa eksplozja smaku

Boczniaki są mniej popularnymi grzybami hodowlanymi, które z łatwością przyrządzicie na wiele sposobów. Warto wypróbować pieczoną wersję z dodatkiem aromatycznego tymianku. Świeże zioło w połączeniu z czosnkiem sprawi, że danie nabierze charakteru. Podajcie je bliskim, a zachwytom nie będzie końca. Boczniaki można przyrządzić w wielu smacznych odsłonach. Podpowiadaliśmy wam już jak zrobić je w pysznej panierce oraz zdradzaliśmy niezawodny patent na te grzyby z grilla. Tym razem sięgamy po naprawdę prostą i jakże satysfakcjonującą kombinację tymianku i czosnku. Po upieczeniu grzyby będą aromatyczne i przyjemnie mięciutkie. Skusicie się?

Szybkie naleśniki Ani Starmach
03.06.2022 14:38 Szybkie naleśniki Ani Starmach. Pysznie i bez wysiłku

Naleśników nie odmówi żaden smakosz. Sięgając po przepis Ani Starmach nie tylko przygotujecie je wyjątkowo szybko, ale też uzyskacie niezwykle delikatny smakołyk, który spodoba się wszystkim domownikom. Koniecznie spróbujcie — już nigdy nie zrobicie inaczej. Naleśniki występują w wielu pysznych odsłonach. Przygotowanie najlepszego farszu jednak nie pomoże, jeśli wyjdą nam one grube, twarde i ciasto będzie się rwało. Z niezawodną recepturą Ani Starmach przygotujecie specjał bez niespodzianek. Kilka prostych składników wystarczy, by w niewielkim czasie stworzyć bazę do wielu dań. Spróbujecie?

Lekka i zdrowa wersja kremowej marchewki z groszkiem
03.06.2022 13:57 Lekka i zdrowa wersja kremowej marchewki z groszkiem. Prosty przepis

Marchewka z groszkiem jest popularnym obiadowym dodatkiem. Tym razem proponujemy wam pysznie kremową, a jednocześnie lekką wersję z dodatkiem orzechów nerkowca. Będziecie zaskoczeni, jak dobrze komponują się z warzywami. Koniecznie spróbujcie - będziecie zachwyceni tym smakiem.Marchewkę z groszkiem zazwyczaj przyrządza się z maślaną zasmażką. Taka wersja specjału nie jest jednak zbyt zdrowa. Jak jednak inaczej zrobić kremowy warzywny specjał? Okazuje się, że wykorzystanie nerkowców będzie idealnym rozwiązaniem tego problemu. Z tym smacznych orzechów przygotujemy bowiem wspaniały kremowy sos. Skusicie się?

Czym jest masło klarowane i jak je zrobić?
02.06.2022 12:58 Czym jest masło klarowane i jak je zrobić? Warto wiedzieć

Masło często wykorzystujemy do smażenia. Niestety takie postępowanie nie należy do zdrowych praktyk. Zdecydowanie lepiej jest sięgnąć po masło klarowane, które w przeciwieństwie do tradycyjnego mlecznego wyrobu ma wysoki punkt dymienia. Zdradzamy jak zrobić je w domu. Masło klarowane doskonale sprawdzi się do przyrządzenia jajecznicy czy boczniaków z patelni. Popularny w kuchni indyjskiej produkt jest czystym tłuszczem, który według ajurwedy zwiększa odżywczość potraw i poprawia wchłanianie składników odżywczych. Warto mieć go w swojej kuchni. Z praktycznego punktu widzenia ghee — jak inaczej bywa nazywane klarowane masło — jest produktem, który rzadziej się przypala podczas przyrządzania potraw. Z tego względu wielu kucharzy sięga właśnie po niego.

Wystrzałowe pierogi z kaszą gryczaną
01.06.2022 14:49 Wystrzałowe pierogi z kaszą gryczaną. Lubelski przysmak

Pierogi dość często goszczą na naszych talerzach. Lubelski specjał, który dzisiaj wam proponujemy, składa się z delikatnego ciasta wypełnionego kaszą gryczaną i twarogiem. Smakowity farsz sprawia, że danie jest sycące i aromatyczne. Koniecznie je wypróbujcie. Pierogi przyrządza się w wielu wariantach. Oprócz klasycznej odsłony z mięsem czy z kapustą i grzybami warto sięgnąć po specjały kuchni regionalnej, które w cieście zamykają mniej popularne produkty. Takim smakołykiem są właśnie pierogi lubelskie. Spodobają się każdemu. Spróbujecie?

Najbardziej tradycyjny smalec z cebulką i jabłkiem
01.06.2022 14:05 Najbardziej tradycyjny smalec z cebulką i jabłkiem. Smak klasyki

Dobrego smalcu nie odmówi sobie niejeden smakosz. Przygotowanie go w domu wymaga naprawdę niewiele wysiłku, a efekty przyjemnie zaskakują. Prosta receptura na ten tradycyjny rarytas jest na wyciągnięcie ręki. Musicie spróbować — z pewnością wam zasmakuje. Smalec można przyrządzać z wieloma dodatkami. Proponowaliśmy wam już niezawodne sposoby na ten smakołyk z gruszką oraz z rodzynkami. Tym razem wracamy do klasycznej odsłony ze słodkim jabłkiem. Owoc pysznie komponuje się pozostałymi składnikami, dzięki czemu posmarowane naszym rarytasem pieczywo zapewnia niezapomniane doznania smakowe.

Podwójnie pobudzająca kawa z chili i cynamonem
01.06.2022 07:57 Podwójnie pobudzająca kawa z chili i cynamonem. Idealny początek dnia

Kawa jest nieodłącznym elementem poranka dla wielu z nas. Warto urozmaicić sobie filiżankę naparu, dodając do niej przypraw, które wzmocnią pobudzający efekt. Szczypta chilli nada czarnemu napojowi wyjątkowego aromatu, rozgrzeje oraz przyspieszy metabolizm. Koniecznie spróbujcie. Po kawę z chilli i cynamonem warto sięgnąć w sezonie wzmożonych zachorowań. Pomoże nam wzmocnić organizm, a przy okazji zachwyci smakiem i rozgrzeje. Dzięki zawartości kapsaicyny napój pobudzi też metabolizm, co jest pożądane w procesie odchudzania. Skusicie się?

Aromatyczny i rozpływający się w ustach łosoś z piekarnika
31.05.2022 13:42 Aromatyczny i rozpływający się w ustach łosoś z piekarnika. Przepis krok po kroku

Łosoś jest smaczna i zdrową rybą, której w naszej diecie nie powinno zabraknąć. Jej przyrządzenie jest niezwykle proste. Wystarczy dodać czosnek, by wyszedł delikatny i aromatyczny. Zmieszajcie 2 ząbki z topionym masłem i sokiem z cytryny, a będzie zachwyceni. Łosoś należy do ryb tłustych, które idealnie sprawdzają się w wersji z pieca. Zamiast więc smażyć filety w panierce, przygotujcie prosty sos maślany z dodatkiem czosnku. Tak aromatycznego i delikatnego mięsa ryby dawno nie jedliście. Skusicie się?

krokiety
29.05.2022 17:02 Jak zrobić idealne ciasto na krokiety? Mamy sprawdzony przepis

Krokiety są jedną ze smaczniejszych form podania naleśników. Aby obtoczone w bułce tartej ciasto wypełnione ulubionym farszem po usmażeniu było chrupiące i nie pękało, trzeba zachować kilka zasad. Jedną z nich jest dokładne połączenie składników. Najłatwiej dokonać tego, gdy mają one zbliżoną temperaturę. Sprawdźcie, co jeszcze może wpłynąć na efekt. Krokiety stanowią jedną z bardziej czasochłonnych i wymagających dokładności potraw. Są jednak niezwykle smaczne. Warto podjąć wysiłek i przygotować je w domu. Jeżeli doprowadzimy jajka i mleko do temperatury pokojowej ich połączenie z mąką, olejem i wodą będzie prostsze. Dodatkowo, smażąc pozbawioną grudek, jednolitą masę na niewielkim ogniu, przyrządzimy ciasto elastyczne i niezwykle delikatne, w które z łatwością zawiniemy dowolny farsz. Nie będzie szansy, by przypadkiem je przypalić i zniweczyć starania. Koniecznie spróbujcie.

Co zrobić, aby beza udawała się za każdym razem?
28.05.2022 18:04 Co zrobić, aby beza udawała się za każdym razem? Wyjawiamy sekret

Beza jest wyjątkowo smacznym, choć niełatwym w przygotowaniu deserem. Kilka prostych trików sprawi, że wyjdzie wam idealnie. Jedną z ważniejszych kwestii jest stopniowe dosypywanie cukru do ubijanych białek. Sprawdźcie, na co jeszcze trzeba zwrócić szczególną uwagę. Beza stanowi elegancki smakołyk, który zachwyci waszych gości. Zdradzaliśmy wam już jak przygotować ją bez pieczenia i podawaliśmy niezawodny sposób na szarlotkę z jej dodatkiem. Tym razem skupimy się na technice przyrządzania klasycznego deseru. Pamiętając o odpowiednich proporcjach białka i cukru oraz stopniowo dodając cukier, zwiększymy swoje szanse na sukces. Jeśli suszenie wypieku potrwa odpowiednio długo i będzie odbywało się w stosunkowo niskiej temperaturze, beza nie popęka i będzie cudownie chrupiąca.

Placki ziemniaczane bez jajek i glutenu
28.05.2022 16:49 Placki ziemniaczane bez jajek i glutenu. Ekspresowe, tanie i bardzo sycące

Placki ziemniaczane są sycącą i smaczną ziemniaczaną potrawą, której mało który smakosz jest w stanie sobie odmówić. Prosty przepis na ten rarytas bez glutenu i dodatku jajek przyda się tym z was, którzy ze względu na nietolerancję pokarmową zazwyczaj unikają ich jedzenia. Zamiast kurzego specjału dodamy skrobię ziemniaczaną. Koniecznie sprawdźcie — będziecie zachwyceni. Placki ziemniaczane do najzdrowszych nie należą. Od czasu do czasu warto jednak skusić się na ten rarytas. Jeśli unikniecie błędów o których już wcześniej wspominaliśmy i wybierzecie naszą nową — roślinną i bezglutenową — recepturę, będziecie mogli nimi poczęstować każdego. Placki wyjdą chrupiące i pyszne. Skusicie się?

Jak zrobić najlepsze naleśniki z serem babci Kasi?
28.05.2022 15:11 Jak zrobić najlepsze naleśniki z serem babci Kasi? Przepis dla każdego

Naleśniki można przygotować na wiele sposobów. Receptura babci Kasi jest naprawdę prosta, a przy tym pozwala na przygotowanie delikatnego i lekkiego ciasta, które po usmażeniu smakuje wyśmienicie. Wystarczy wymieszać po szklance wody i mleka oraz dodać jajka, mąkę i nieco soli. Koniecznie spróbujcie. Naleśniki lubi wielu smakoszy. Można podać je w wersji wytrawnej np. z jajkiem sadzonym lub serem i meksykańskim farszem. Dziś jednak proponujemy wam prostą deserową kompozycję z białym serem i rodzynkami. Lekkie ciasto od babci Kasi idealnie pasuje do słodkiego połączenia. Skusicie się?

Zaskakująca, słodka surówka z selerem i ananasem
26.05.2022 15:05 Zaskakująca, słodka surówka z selerem i ananasem. Ideał do letnich obiadów

Seler jest delikatnym w smaku warzywem, którego delikatna słodycz doskonale sprawdza się w surówkach. Tym razem proponujemy wam wyborna kompozycje z ananasem, orzechami włoskimi oraz żurawiną. Rarytas idealnie pasuje do mięs i ryb. Koniecznie spróbujcie — pokochacie ten smak. Z selera można przyrządzić wyborne kotlety albo prozdrowotny syrop. Zdecydowanie częściej jednak wrzucamy go do bulionu czy surówek. Z ananasem, żurawiną i orzechami włoskimi warzywo smakuje wyśmienicie. Jeśli macie ochotę na słodki, orzeźwiający dodatek do obiadu, sprawdźcie naszą nową recepturę. Będziecie zachwyceni tym połączeniem.

Prosty patent na wiosenną zupę kalafiorową
25.05.2022 23:02 Prosty patent na wiosenną zupę kalafiorową

Zupę kalafiorową lubi wielu smakoszy. Delikatna warzywna kompozycja jest prosta w przygotowaniu, a niewyszukane dodatki takie jak świeży koperek czy szczypiorek sprawią, że nabierze jeszcze więcej smaku. Wykorzystajcie bulion drobiowy lub rosół, a danie zachwyci każdego, kto go spróbuje. Zupę kalafiorową z powodzeniem przyrządzicie zarówno na bulionie drobiowym, jak i pozostałym z niedzielnego obiadu rosole. Jeżeli szukacie pysznej alternatywy dla pomidorówki — właśnie ją znaleźliście. Danie jest smaczne, sycące i pełne warzyw. Spodoba się nawet najbardziej wybrednym domownikom. Spróbujecie?

Stary przepis na ciasto z rabarbarem
25.05.2022 19:24 Stary przepis na ciasto z rabarbarem. Takiego nie znajdziesz w cukierniach

Ciasto z rabarbarem jest delikatnym słodko-kwaśnym deserem, który z pewnością przypadnie do gustu wielu smakoszom. Sezonowe warzywo jest soczyste i przyjemnie kontrastuje z lekkim, puszystym plackiem. Przygotowanie jest niezwykle proste i zdecydowanie warto spróbować. Ciasto z rabarbarem jest kolejnym deserem — po szarlotce czy jogurtowym specjale z owocami — który ma szansę na dłużej zagościć waszych domach. Delikatne, słodkie ciasto pysznie łączy się z kwaśnym warzywem, sprawiając, że całość nabiera lekkości i staje się przyjemnie orzeźwiająca. Skusicie się?

Jak zrobić zupę szczawiową ze świeżego szczawiu?
25.05.2022 19:18 Jak zrobić zupę szczawiową ze świeżego szczawiu? Mamy doskonały patent

Zupa szczawiowa jest wybornym daniem przyrządzanym z pysznych, lekko kwaśnych liści. Świetnie smakuje w towarzystwie jajka na twardo, zabielone słodką śmietanką. Przygotowanie go jest bardzo proste. Warto wykorzystać moment, kiedy szczaw jest w sezonie, by cieszyć się jego wyjątkowym smakiem. Spróbujecie? Zupa szczawiowa — choć wybierana rzadziej niż pomidorowa czy ogórkowa — również ma wielu zwolenników. Lekko kwaśny specjał najlepiej przyrządzić ze świeżych warzyw. Sezon na szczaw jest idealnym momentem, by skusić się na ten rarytas. Jego smak na długo zostanie z wami.

Ekspresowa kolacja, czyli zapiekany placek z cukinii
22.05.2022 19:17 Ekspresowa kolacja, czyli zapiekany placek z cukinii. Łatwy przepis

Macie ochotę na cukinię w pysznej i wyjątkowo aromatycznej odsłonie? Rozdrobnijcie warzywo na tarce i dodajecie do niego kilka innych składników. Po zapieczeniu uzyskacie fantastyczny posiłek, który idealnie sprawdzi się jako szybka, sycąca kolacja. Placek zachwyci was swoją delikatnością i kremową konsystencją. Koniecznie go spróbujcie. Cukinia jest delikatnym w smaku warzywem sezonowym, które sprawdzi się w wielu daniach. Po wybornym leczo czy bigosie czas na nieco inną odsłonę kuzynki ogórka zapieczoną pod pyszną serową pierzynką. Danie jest niezwykle aromatyczne i syci na długo. Skusicie się?

Pięknie wyglądające ciasto leśny mech
22.05.2022 18:25 Pięknie wyglądające ciasto leśny mech. Idealne na przyjęcia i imprezy

Ciasto leśny mech jest wyjątkowe. Zielone okruszki i kolorowe świeże owoce skrywają pyszny krem na bazie serka mascarpone i kremówki, który idealnie komponuje się z lekkim spodem z dodatkiem szpinaku. Warzywo nadaje ciastu pięknej głębokiej barwy, która zaskoczy waszych gości równie przyjemnie, jak smak deseru. Musicie wypróbować ten przepis. Ciasta wypełnione kremem — takie jak biszkopt Ewy Wachowicz czy tiramisu — są niezwykle eleganckimi deserami, które z powodzeniem sprawdzą się na rodzinnych przyjęciach i uświetnią niejedno spotkanie ze znajomymi. Ich przyrządzenie wymaga jednak nieco wprawy oraz czasu. Dzisiejsza nasza propozycja jest dużo prostsza, a zachwyci nie tylko smakiem. Spróbujecie?

Jak zrobić kiszone rzodkiewki?
22.05.2022 13:03 Jak zrobić kiszone rzodkiewki? Przepis krok po kroku

Rzodkiewki są smacznym wiosennym warzywem, które można podać na wiele sposobów. Jednym z ciekawszych wariantów jest przygotowanie z nich kiszonki. W tej formie nabierają charakteru i dostarczają wiele cennych składników odżywczych. Przygotowanie rarytasu jest niezwykle proste i warto spróbować. Kiszone rzodkiewki w smaku przypominają ogórki przyrządzone tą metodą. Bogate są w liczne witaminy i minerały, przede wszystkim wzmacniającą odporność witaminę C. Pasować będą zarówno do kanapek ze świeżym domowym chlebem, jak i do obiadu czy lekkiej sałatki. Koniecznie spróbujcie.

Apetyczna i aromatyczna jajecznica we włoskim stylu
21.05.2022 09:03 Apetyczna i aromatyczna jajecznica we włoskim stylu

Jajecznica stanowi szybkie w przygotowaniu i pożywne śniadanie. Proste danie można z łatwością urozmaicić, dodając do niego pomidory oraz świeżą bazylię. Kojarzące się z Włochami dodatki sprawią, że potrawa będzie bogatsza w smaku i niezwykle aromatyczna, a wy poczujecie się jak na wakacjach. Koniecznie spróbujcie. Jajecznica jest sycącą propozycją, po którą warto sięgnąć, przygotowując śniadanie dla całej rodziny. Dodatki potrafią ciekawie wzbogacić smak tego dobrze znanego dania. Proponowaliśmy wam już wcześniej wykonanie specjału z chrupiącym brokułem czy pełnymi charakteru boczniakami. Tym razem sięgniemy po nieco prostsze, choć nadal składniki. Pomidor i bazylia to dobrze znane i wyjątkowo pyszne połączenie, które odnajdzie się nie tylko w pizzy. Zaopatrzcie się w świeże produkty i koniecznie spróbujcie. Będzie zaskoczeni, jak dobrze łączą się z jajkami.

Ekspresowe babeczki z rabarbarem
19.05.2022 08:10 Ekspresowe babeczki z rabarbarem. Wystarczy 15 minut

Rabarbar jest świetnym dodatkiem do deserów. W delikatnych babeczkach, które dziś wam proponujemy, sprawdzi się idealnie. Wystarczy zmieszać go z cukrem i dodać do ciasta. Przygotowanie smakołyku zajmie wam około kwadransa, a zachwyci nie tylko dzieci. Koniecznie wypróbujcie. Rabarbar jest kwaśnym sezonowym warzywem, które doskonale sprawdza się w wypiekach, nadając im orzeźwiającego charakteru. Po pysznej szarlotce z budyniem i racuchach z jego dodatkiem proponujemy wam szybkie i wyjątkowo smaczne babeczki. Będą idealne na drugie śniadanie. Spróbujecie?