Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Gotowanie.Smakosze.pl > Przyprawy

Przyprawy

Ogórki kiszone tradycyjne
21.05.2023 15:39 Przepis na ogórki kiszone z 1895 roku do dziś nie ma sobie równych. Nie wymyślono lepszych proporcji

Ogórki kiszone są niesamowicie zdrowe. Domowa wersja zrobiona według przepisu z 1895 roku przyjemnie zaskoczy nawet najbardziej wybrednych amatorów rarytasu. Sekretem jej znakomitego smaku jest dodatek liści. Sprawdźcie koniecznie. 

kiszona kapusta zasmażana z boczkiem
05.05.2023 21:23 Tradycyjne śląskie danie na bazie kiszonej kapusty jest konkurencją dla bigosu. Syci na długie godziny

Śląskie danie z kiszonej kapusty zachwyca smakiem i aromatem. Ugotowana kiszonka przesmażona z boczkiem i cebulą jest miękka, kwaskowata i pyszna. Potrawę koniecznie dopraw kminkiem, a błyskawicznie zniknie z talerzy.

Kiszone ogórki
30.04.2023 12:37 Największe błędy podczas kiszenia ogórków. Przez nie wychodzą gorzkie, zepsute i puste w środku

Kiszone ogórki są puste w środku i niesmaczne? Użycie nieodpowiednich składników może przyczynić się do uzyskania efektów dalekich od oczekiwań. Zdradzamy, jak wybrać warzywo i jakie przyprawy dodać, by uzyskać zdrową i smaczną kwaśną kiszonkę. 

soczysty pieczony schab
09.04.2023 20:05 Wymieszaj z majonezem i natrzyj nim schab. Pieczeń wyjdzie idealnie soczysta

Świąteczne okoliczności wymagają podania wyjątkowego pieczystego. Taki właśnie jest prezentowany przez nas schab. Dzięki marynacie z majonezu i aromatycznych dodatków cieszy podniebienie intensywnym smakiem i niespotykaną soczystością. Jest przy tym tak prosty do wykonania, że poradzi sobie z nim każdy.

różne sposoby na faszerowane jajka
30.03.2023 14:38 Żadne pieczarki. Ten farsz do jajek bije je na głowę

Już za chwilę w naszych domach zagości Wielkanoc. Obok żurku i białej kiełbasy nie może zabraknąć faszerowanych jajek. Jeśli nie macie pomysłu jak je przyrządzić spieszymy z pomocą. Podajemy przepis na prosty, szybki i niezwykle smaczny farsz do jajek. 

zapiekana biała kiełbasa
30.03.2023 10:11 Jak podać białą kiełbasę w święta? Strzelczyk ma prostą, przepyszną propozycję

Najlepsze dania powstają prosto i błyskawicznie. Udowodnił to Tomasz Strzelczyk w swoim przepisie na białą kiełbasę. Kilka produktów i nieco czasu w piekarniku w zupełności wystarczy na zrobienie wyśmienitej, świątecznej potrawy. Jej przyrządzenie możecie zaplanować wręcz na ostatnią chwilę.

świąteczny klops wielkanocny z przepisu babci
19.03.2023 20:23 Babcia robiła najlepszy klops wielkanocny. Ten przepis przechodzi już z pokolenia na pokolenie

Klops wielkanocny z jajkiem jest bardzo klasyczną i tradycyjną potrawą na święta. Kiedyś nie mogło zabraknąć go w żadnym domu. Rola upieczenia mięsa faszerowanego jajkiem przypadała najczęściej najlepszej kucharce, czyli babci. To właśnie z jej notatek mamy poniższy przepis.

wielkanocna szynka
19.03.2023 15:59 Wachowicz pokazała, jak robi wielkanocną szynkę. Te przyprawy podkreślają jej smak

Lada dzień pełną parą ruszą świąteczne przygotowania. Wśród wielu tradycyjnych potraw pojawi się także domowa szynka. Już dziś swój przepis na nią pokazała Ewa Wachowicz. Specjał zachwyca bogatym smakiem papryki i aromatycznych ziół.

wątróbka sposobem Karola Okrasy
23.02.2023 23:38 Okrasa nie moczy wątróbki w mleku tuż przed jej smażeniem. Wybiera aromatyczną marynatę

Wątróbka z cebulką i jabłkiem jest niewątpliwym klasykiem polskiej kuchni. Każdą klasyczną potrawę można jednak w jakiś sposób ulepszyć. Uwielbia robić to Karol Okrasa, który zrezygnował w moczeniu wątróbki w mleku. Zamiast tego marynuje ją w czosnku i przyprawach.

Katarzyna Bosacka oburzona etykietą
23.02.2023 21:38 Bosacka znów apeluje do Polaków. Kupując popularny produkt lepiej zachować czujność

Katarzyna Bosacka wpadła na trop kolejnej afery. Za sprawą zdjęcia przesłanego przez jedną z obserwujących obnażyła najnowszy sposób producentów na nabijanie nas w butelkę. Tym razem sprawa dotyczy sosu sojowego. A raczej przyprawy o smaku tego sosu, która się pod niego podszywa.

Chleb Mikołaja Kopernika
22.02.2023 20:44 Piekarze odtworzyli przepis na chleb, którym zajadał się Mikołaj Kopernik. Kluczowe są 2 składniki

Chleb można przygotować na wiele sposobów. Piekarze z Olsztyna odtworzyli wypiek opisany w jednej z prac Mikołaja Kopernika. Żytni bochenek z czasów wielkiego astronoma zawierał m.in. czosnek i szafran. Nie tylko one mogą zaskoczyć. 

wywar z jabłek i liści laurowych
13.02.2023 19:12 Zagotuj z jabłkami i liśćmi laurowymi. Napar ma potężne działanie

W swojej własnej kuchni możesz znaleźć niezwykłe składniki o leczniczym działaniu. Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy z ich dobroczynnych właściwości. Napar z liści laurowych i jabłek może pomóc przy rozmaitych schorzeniach. Wzmacnianie organizmu to tylko jedna z jego wielu zalet.Liście laurowe od dawna stosowane są w ludowej medycynie. Zawarte w nich związki oczyszczają organizm i wzmacniają jego odporność. Równocześnie działają pozytywnie na wątrobę oraz układ pokarmowy. Możemy czerpać z tego korzyść poprzez przygotowanie naparu.Niepozorna przyprawa ma zbawienny wpływ. Z powodzeniem można wykorzystać ją w walce z artretyzmem i reumatyzmem. Równocześnie łagodzi ból oraz oczyszcza stawy ze złogów, co poprawia ich sprawność.Liście laurowe w połączeniu z jabłkiem jeszcze bardziej zyskują na mocy. Napar ma działanie przeciwbólowe, przeciwzapalne i wzmacniające. Zawarte w jabłkach antyoksydanty pozwalają opóźniać proces starzenia się organizmu. Ze wszystkich tych zalet skorzystasz, przygotowując niezwykły domowy eliksir.

Natrzyj, zroluj i upiecz podlewając uwielbianym napojem. Domowy boczek na kanapki robi się niemal sam
10.02.2023 19:31 Natrzyj i upiecz podlewając uwielbianym napojem. Domowy boczek na kanapki robi się niemal sam

Domowy, pieczony boczek będzie pysznym dodatkiem do pieczywa. Wystarczy, że natrzesz mięso przyprawami, ewentualnie zrolujesz, podlejesz piwem i wstawisz do piekarnika. Mięso przyrządzone w ten sposób jest naprawdę pyszne. Nie umywa się do niego żadna kupna wędlina. Boczek pieczony w formie rolady wygląda bardzo apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej. Jest soczysty i bardzo aromatyczny, z przypieczoną, chrupiącą skórką. Boczek najlepiej smakuje po schłodzeniu, pokrojony w cienkie plasterki i podany do chleba. Jednak wśród smakoszy z pewnością znajdą się wielbiciele ciepłej wersji. Najlepszą przyprawą do boczku i mięsa wieprzowego jest majeranek, czosnek, miód i papryka mielona. To dzięki tym dodatkom boczek, karkówka, czy schab zyskują niepowtarzalny smak i aromat. Dziś upieczemy boczek z dodatkiem jasnego piwa, dzięki czemu jego smak będzie jeszcze bogatszy. Piwo zapobiega przesuszeniu się mięsa podczas pieczenia. Boczek nabiera charakteru i wyraźnego smaku. Alkohol pod wpływem wysokiej temperatury całkowicie się ulatnia, zostaje jedynie aromat. Boczek pieczony w piwie jest niezwykle soczysty i miękki.

Wsyp do wody i gotuj 10 minut. Smaczny napój zwiększy odporność, jak mało co
31.01.2023 22:43 Wsyp do wody i gotuj 10 minut. Żółty napój zwiększy odporność, jak mało co

W okresie jesienno-zimowym warto zadbać o odporność i wzmocnienie organizmu. Zamiast stosować suplementy diety, sięgnij po niezwykle skuteczny napój z kurkumy i imbiru, który przygotujesz samodzielnie w domu. Na efekty nie będziesz musiała długo czekać.Zarówno kurkuma, jak i imbir, miód i cytryna wykazują szereg prozdrowotnych właściwości, w tym wzmacniają odporność i mobilizują organizm do walki z przeziębieniem, grypą i innymi infekcjami. To właśnie z tych produktów przygotujesz smaczny, żółty napój, który będzie miał zbawienny wpływ na Twoje zdrowie.Do napoju z kurkumą i imbirem oraz do każdego naparu, w którym znajduje się kurkuma, koniecznie dodaj kilka ziarenek czarnego pieprzu. Kurkuma niestety jest słabo przyswajalna przez nasz organizm. A dodatek pieprzu sprawia, że wykorzystujemy ją w dużo większym stopniu.Gotowy napój na odporność przestudź i dopiero wtedy dodaj do niego miód. Miód pod wpływem wysokiej temperatury traci wszystkie wartości odżywcze, dlatego zawsze dodawaj go do letnich napojów. Do napoju dodaj również gałązkę rozmarynu, który pięknie pachnie i również przyczyni się do wzmocnienia Twojej odporności.

Kiedy należy solić wołowinę? Częsty błąd zamienia ją w podeszwę
31.01.2023 16:10 Kiedy należy solić wołowinę? Nagminny błąd zamienia ją w podeszwę

Kiedy powinno się solić wołowinę? Częsty błąd przyczynia się do zepsucia całej potrawy. Doprawiona w nieodpowiednim momencie wołowina staje się twarda i żylasta, nawet po kilku godzinach gotowania. Nigdy nie sól czerwonego mięsa na początku przyrządzania dania.Aromatyczny gulasz, tatar, stek to tylko niektóre dania, które przygotujemy z wołowiny. Czerwone mięso jest również wyśmienitym dodatkiem do rosołu. Wzmacnia jego smak. Wystarczy jednak jeden błąd, a wołowina będzie twarda jak podeszwa.Wiele osób doprawia mięso przed smażeniem, gotowaniem lub duszeniem, przez co danie jest niesmaczne, a sama wołowina twarda i żylasta. Kiedy więc należy solić wołowinę? Mięso solimy pod sam koniec przygotowywania potrawy. To prosty trik, dzięki któremu wołowina odda cały swój aromat, będzie miękka, soczysta i delikatna.Do przygotowania tatara wybieramy polędwicę lub ligawę. Najlepszy gulasz przyrządzimy z pręgi, łopatki lub karkówki. Doskonałe steki natomiast przyrządzimy z polędwicy, antrykotu lub t-bona. Rosół będzie bardzo aromatyczny, kiedy dodamy do niego kawałek wołowiny z kością. Szponder będzie doskonałym wyborem.

pieczone ziemniaki
29.01.2023 22:02 Gessler obtacza w nich ziemniaki i wkłada do piekarnika. Są chrupiące i aromatyczne

Nawet niepozorne kartofle można zamienić w wykwintny dodatek. Doskonały przykład na to daje popularna restauratorka Magda Gessler. Jej pieczone ziemniaki z czosnkiem i rozmarynem nie mają sobie równych. Ich aromat gwarantuje, że ani kawałek nie zostanie na potem.Przygotowanie pieczonych ziemniaków jest niezwykle proste. Warzywa wystarczy obgotować, pokroić i zalać smakowitą mieszanką. Po niecałej godzinie chrupiący specjał według Magdy Gessler gotowy jest do pałaszowania. Będziecie zaskoczeni, ja smaczny może być pospolity ziemniak.

Zapiekanka gyros
25.01.2023 22:31 Rewolucyjna zapiekanka gyros nie potrzebuje ani ziemniaków, ani makaronu. Postaw na ten dodatek

Zapiekanka gyros jest doskonałą opcją na obiad dla całej rodziny. Prosta kombinacja ryżu, kurczaka i warzyw pod pierzynką z żółtego sera spodoba się nawet wybrednym. Jej wykonanie jest niesamowicie proste. Musicie spróbować. Kultowy gyros w formie zapiekanki jest smacznym i sycącym daniem, które przygotować można nawet z resztek. W daniu świetnie odnajdzie się ryż ugotowany poprzedniego dnia np. do pomidorowej. Oczywiście można też przyrządzić go na „świeżo". Pamiętajcie wtedy tylko, by pozostawić go choć kwadrans po ugotowaniu pod przykryciem — będzie przyjemnie sypki.

Kalafior w panierce
23.01.2023 08:59 Kalafior w chrupiącej panierce. Idealny na przekąskę i do obiadu

Kalafior w panierce jest doprawdy świetną przekąską. Chrupiący i pełen smaku rarytas idealnie sprawdzi się na co dzień i od święta. Zrobienie go nie zajmuje wiele czasu, a zachwyci już od pierwszego kęsa. Podajcie go na przykład z sosem czosnkowym lub paprykowym. Pyszny kalafior w panierce z bułki tartej z dodatkiem aromatycznych przypraw z powodzeniem podacie zarówno na imprezie, jak i do obiadu. Zdrowe warzywo w tej formie jest przyjemnie chrupiące i z pewnością posmakuje nawet najbardziej wybrednym. Warto sie skusić.

chleb
16.01.2023 16:00 Justyna Steczkowska jest mistrzynią w pieczeniu chleba. Jej patent jest prosty i wyjątkowy

Justyna Steczkowska jest mistrzynią w przygotowaniu domowego pieczywa. Kupne bochenki nie mają czego szukać w jej kuchni. Chleb według przepisu wokalistki wyjątkowo długo zachowuje świeżość dzięki dodatkowi kaszy gryczanej. Samodzielne upieczenie chleba jest prostsze, niż się wielu osobom wydaje. Bez cienia wątpliwości potwierdza to Justyna Steczkowska, której powyższe zdjęcie pochodzi z jej oficjalnego konta w portalu Instagram. Kilka prostych składników i dużo pozytywnego nastawienia wystarczy, aby wyczarować we własnym piekarniku prawdziwe domowe pieczywo.

zupa pomidorowa
15.01.2023 21:04 Zamiast śmietany dodaj do zupy pomidorowej gęsty dodatek. Wyjdzie bosko kremowa

Zupa pomidorowa jest jedną z najpopularniejszych zup w naszym kraju. Chętnie przygotowujemy ją przez cały rok. Jeśli chcesz, aby zupa pomidorowa nabrała niezwykłej kremowości, dodaj do niej majonez. Efekt końcowy jest totalnie zaskakujący.W zimnych miesiącach roku smak sklepowych pomidorów pozostawia wiele do życzenia. Na szczęście nadal bez trudu możesz przygotować swoją ulubioną zupę pomidorową. Zamiast świeżych warzyw, postaw na pomidory z puszki. Doskonale sprawdzi się także pomidorowa passata.

rosół z goździkami
11.01.2023 20:57 Gessler dodaje do rosołu składnik znany z zimowych herbat. Korzyści nie da się opisać

Domowy rosół jest idealnym sposobem na jesienno-zimowe infekcje. Skutecznie rozgrzewa, stawia na nogi i wykazuje lecznicze działanie. Idąc za radą Magdy Gessler warto do garnka z zupą dorzucić kilka goździków. Dzięki zawartemu w nich eugenolowi gotowy wywar staje się prawdziwym remedium na rozmaite dolegliwości.Goździki kojarzymy głównie z piernikiem czy zimową herbatą. Dodawanie tej przyprawy do rosołu zdaje się być pomysłem iście szalonym. Gwarantujemy jednak, że goździki nie tylko zaskakująco podbijają smak bulionu, ale także oddają mu swoje cenne składniki. Magda Gessler już to wie, a Wy?

polędwiczki wieprzowe
09.01.2023 10:27 Jak przyrządzić polędwiczki wieprzowe, by były miękkie i soczyste?

Polędwiczki wieprzowe są wyjątkowo smacznym mięsem, które można przyrządzić na wiele sposobów. Jednak z uwagi na ich delikatność, łatwo przesuszyć je nieumiejętną obróbką. Dlatego z chęcią podpowiemy, jak przyrządzić polędwiczki wieprzowe smażone, duszone oraz pieczone, aby zawsze wychodziły miękkie i soczyste.Polędwiczki wieprzowe nie wymagają wielu wymyślnych przypraw, gdyż same w sobie są niebywale smakowite. W kwestii dodatków natomiast mamy ogromne pole do popisu. Polędwiczki pasują zarówno do przepisów nowoczesnych oraz klasycznych. Z takim produktem każdy posiłek będzie wyjątkowo udany.

Przepis na błyskawiczny pasztet z drobiowych wątróbek. Bije na głowę każdy kupny
09.01.2023 07:36 Przepis na błyskawiczny pasztet z drobiowych wątróbek. Bije na głowę każdy kupny

Masz ochotę na pyszne smarowidło do pieczywa? Pasztet z drobiowych wątróbek bez pieczenia będzie wprost idealny. Do jego przygotowania wystarczy zaledwie 30 minut. Wątróbki wystarczy podsmażyć, zblendować i doprawić do smaku. Prawda, że nie ma w tym nic trudnego? Domowy pasztet z drobiowych wątróbek jest o wiele smaczniejszy niż kupny, gotowy produkt. Pasztet nie wymaga pieczenia, jest wilgotny, niezwykle aromatyczny i pełen smaku. Wyśmienity dodatek do pieczywa zrobisz z kilku składników. Pasztet będzie soczysty, kiedy usmażysz wątróbkę razem z cebulą na rozgrzanym oleju. Mięsa nigdy nie doprawiaj na patelni, ponieważ będzie suche i twarde. Cały pasztet dopraw do smaku dopiero po usmażeniu i zblendowaniu z masłem. Pasztet przekładaj do umytych i wyparzonych słoiczków i przechowuj w lodówce.Jeśli chcesz, aby pasztet zachował świeżość przez wiele miesięcy, zakręć szczelnie słoiki i wstaw je do garnka z wodą i pasteryzuj 15 minut. Następnie wyjmij je z wody, ustaw na pokrywkach i pozostaw do wystygnięcia.

Hitowy przepis na tatar od Anny Lewandowskiej
06.01.2023 22:55 Lewandowska pokazała przepis na tatara. Żaden dodatek nie jest przypadkowy

Anna Lewandowska podzieliła się swoim przepisem na kultową przystawkę. Tatar wołowy według jej receptury jest delikatny i pełen smaku. Sekretem są nie tylko dodatki, ale i sposób wyrabiania i przygotowania wołowiny.Wiele osób mieli mięso do tatara. Anna Lewandowska radzi, by kawałek wołowiny bardzo drobno posiekać. Sposób przyrządzenia mięsa ma ogromne znaczenie. Do siekanej wołowiny koniecznie dodaj również łyżkę zimnej wody, oliwę z oliwek i musztardę. To te składniki sprawią, że mięso stanie się delikatne, miękkie i pełne smaku.Przepis na tatara wykorzystany w artykule pochodzi z oficjalnej strony Anny Lewandowskiej. Do tatara wykorzystaj polędwicę wołową lub ligawę. Te dwa rodzaje wołowiny świetnie sprawdzą się do przygotowania kultowej przystawki. Wyrobione w odpowiedni sposób są delikatne i bardzo aromatyczne. Lewandowska do tatara dodaje cebulę i szczypiorek, a całe danie podaje z domowymi, warzywnymi chipsami. Do tatara możesz dodać również ulubione składniki, np. oliwki, kapary, pieczarki konserwowe, ogórki.

kaszanka
06.01.2023 15:42 Babcia Zosia robi najlepszą kaszankę. Stary patent do dziś zbiera pochwały

Babcia Zosia kaszankę przyrządza nie od dziś. Jej sprawdzona receptura pozostaje niezmienna od lat. Smaczny kiełbasiany specjał za każdym razem zachwyca wszystkich przy stole. Z poniższym przepisem możesz taką samą przygotować we własnej kuchni.Tradycyjną kaszankę przygotowuje się z użyciem wieprzowej krwi. Ten produkt jest łatwo dostępny głównie na wsiach przy okazji "świniobicia". W warunkach domowych można wykorzystać krew suszoną. Wypróbujcie genialną recepturę babci Zosi na swojską kaszankę.

Jak długo można trzymać w lodówce otwarty majonez czy ketchup? Rozwiewamy wątpliwości
05.01.2023 08:32 Jak długo można trzymać w lodówce otwarty majonez czy ketchup? Rozwiewamy wątpliwości

Ketchup, musztarda i majonez, mimo, iż po otwarciu mogą stać w lodówce naprawdę długo, również mają swój termin przydatności do spożycia. Zawsze zapisuj na opakowaniu datę otwarcia produktu i wyrzuć go po terminie. W przeciwnym razie możesz narazić na szwank zdrowie swoje i bliskich.Ketchup, musztarda i majonez to jedne z najbardziej popularnych sosów. Podajemy je do frytek, domowych chipsów, kanapek, jajek, mięs czy sałatek. Produkty te są również świetnymi dodatkami do marynat do mięs, np. do karkówki, czy kotletów schabowych. Gotowe sosy po otwarciu należy trzymać w lodówce. Mogą w niej stać o wiele dłużej niż pozostałe produkty spożywcze, jednak również mają swój termin przydatności do spożycia. Podstawowy jest ustalony przez producenta i jest podany na opakowaniu. Po otwarciu opakowania termin ten jednak ulega skróceniu. Musimy pamiętać, że gotowe sosy są żywnością przetworzoną. Bardzo ważne jest więc przestrzeganie ich terminu przydatności do spożycia, a po otwarciu zapisanie na opakowaniu daty otwarcia i trzymanie ich wedle zaleceń. W produktach może nie pojawić się pleśń, mogą nie zmienić smaku, koloru i zapachu, ale nie będą nadawać się już do jedzenia.

Dlaczego warto dodać cynamon do kawy? Zachwycą się nie tylko wielbiciele napoju
05.01.2023 08:11 Dlaczego warto dodać cynamon do kawy? Zachwycą się nie tylko wielbiciele napoju

Kawa z cynamonem jest niezwykle aromatyczna i pozytywnie wpływa na cały organizm. Do pobudzającego napoju dodaj również odrobinę miodu. Kawa poprawi nastrój, wzmocni odporność i rozgrzeje w chłodne dni.W okresie jesienno-zimowym, kiedy jesteśmy najbardziej narażeni na przeziębienie i grypę, sięgnijmy po rozgrzewającą kawę z cynamonem. Przyprawa ma nieoceniony wpływ na nasz organizm. Doskonale pobudza, zmniejsza skutki stresu, zwalcza wirusy, wspomaga odchudzanie i pracę serca.Cynamon warto dodawać nie tylko do kawy. Możemy wsypać odrobinę do rosołu pod koniec gotowania lub doprawić nim ciasto, zapiekankę z jabłkiem, czy aromatyczne curry. Cynamon uważany jest za naturalne lekarstwo. Kawa z korzenną przyprawą jest więc nie tylko pyszna, ale i zdrowa.Słodzisz kawę? Zamień cukier lub słodzik na płynny miód. Zimowa kawa z cynamonem i miodem będzie doskonałym napojem na chłodne dni. Do kawy możesz dodać również ulubione dodatki, jak mleko, napój kokosowy, sojowy, czy migdałowy.

Szynkowe roladki z pastą jajeczną. 3 popularne sosy dodają im smaku
04.01.2023 04:00 Szynkowe roladki z pastą jajeczną. 3 popularne sosy dodają im smaku

Mamy doskonały pomysł na szybką i pyszną przekąskę na co dzień i od święta. Przygotuj szynkowe roladki z pastą jajeczną. Jajka dopraw szczypiorkiem i trzema popularnymi sosami, które na pewno masz w swojej kuchni. Roladki z szynki drobiowej posmakują każdemu.Szynkowe roladki są tanią i szybką przekąską, którą zrobisz z kilku podstawowych składników: szynki drobiowej, jajek, szczypiorku. Większość z nich z pewnością masz w domu. Pastę jajeczną, którą będziesz nadziewać plastry szynki dopraw 3 popularnymi sosami, a będzie wyraźna w smaku i bardzo aromatyczna.Szynkowe roladki z pastą jajeczną z dodatkiem musztardy, tartego chrzanu i majonezu dosłownie rozpływają się w ustach. Delikatna szynka drobiowa rewelacyjnie łączy się z pastą, tworząc doskonałą przekąskę na każdą okazję.Szynkowe roladki z pastą jajeczną po przygotowaniu wstaw do lodówki. Pasta i szynka muszą się dobrze schłodzić, wtedy będą jeszcze smaczniejsze. Gotowe roladki przechowuj w lodówce maksymalnie do 2 dni po przygotowaniu.