Każdy z nas z pewnością czasami ma taki moment, że nie wie, co zrobić na obiad, ponieważ wszelkie pomysły się już wyczerpały, a gotowanie ciągle tego samego nie wchodzi w grę. Wtedy na pomoc przychodzi autorka kanału na YouTube “Moje Domowe Jedzenie” i proponuje przepis na wspaniałą zapiekankę. Koniecznie musicie go wypróbować.
Oto przepis na prosty pieczony sernik z kokosową bezą. Dwie proste masy, połączenie łagodnych smaków i kilka chwil w kuchni, czyli deser idealny.
Oto superprosta i bardzo szybka przekąska z ciasta francuskiego. Składa się na nią kilka składników, które zawsze można mieć pod ręką. Boczek, ser i arkusz takiego ciasta to obowiązkowe wyposażenie na wypadek nieoczekiwanej imprezy.
Oto przepis na nietypowe pesto. Zamiast klasycznej bazylii zawiera przyprawę, bez której nie byłoby klasyków polskiej kuchni. Pasta z lubczyku to pół-pesto, pół-maggi.
Oto pomysł na świetną przekąskę z truskawek i ciasta francuskiego. Efektowne serduszka z żywym owocem w środku to kwintesencja wiosennego smaku w formie uroczych ciasteczek.
Wszyscy dobrze znamy zapiekanki. Jest to świetna propozycja na obiad, szczególnie że mamy ogromne pole do wyboru, ponieważ istnieje wiele sposobów na przygotowanie tego dania. Najlepszy w zapiekankach jest zdecydowanie smak, ale również możliwość łączenia dużej ilości składników. Przedstawiamy Wam ciekawy przepis na obiad.
Innowacyjny pomysł na obiad z mięsa mielonego. Wszyscy, którym znudziły się zwykłe kotlety, mogą spróbować tego nietypowego obiadu.
Szare kluski, pieszczotliwie zwane też szarymi kluchami, to danie leniwych gospodyń, ale też smak najdawniejszych wspomnień i najprostszej kuchni. Oto jak przyrządzić je zgodnie z wielkopolską tradycją.
Już niedługo Dzień Matki. Jako że nasze Mamy zasługują na najlepsze i najpiękniejsze prezenty, to zdecydowanie warto się postarać. Z pewnością ucieszy je, kiedy wyręczymy je w gotowaniu i przygotujemy specjalnie na ten dzień pyszną sałatkę, taką, której smaku jeszcze nie znają. Sprawdźcie ten wspaniały przepis.
Jeśli marzy Wam się przepyszna przekąska, idealna do popołudniowej herbaty, to dobrze trafiliście. Od dawna wiadomo, że ciasto francuskie, to świetny materiał na pyszne smakołyki. Tym razem nie jest inaczej. Przedstawiamy Wam przepis na prawdziwy rarytas. Tym zachwycicie gości podczas imprezy.
Już niebawem będziemy mogli zacząć robić przepyszne przetwory na zimę, którymi w chłodne dni będziemy się zajadać. Jeden z nich może być zrobiony z botwinki, czyli pysznego warzywa o znakomitych wartościach odżywczych. Koniecznie sprawdźcie, jak je zrobić.
Przy zachowaniu odpowiedniej proporcji soli i wody ogórki kiszone wychodzą zawsze w punkt. Co prawda kuchnia to nie apteka, ale pewne proporcje lepiej zanotować, zamiast kierować się wyczuciem. Tak gwarantujemy sobie sukces.
Sezon komunijny trwa w pełni. Jeśli uroczystość I Komunii Świętej przygotowujesz w domu, to na stołach nie może zabraknąć tego ciasta. Wygląda i smakuje jak z najlepszej cukierni. Wszyscy goście będą zachwyceni.
Nie od dziś wiadomo, że gołąbki są uznawane za tradycyjne polskie danie. Ich przygotowanie bywa dość czasochłonne, jednak z pewnością warto poświęcić trochę czasu, aby później cieszyć się wspaniałym obiadem. Przedstawiamy Wam zatem przepis na gołąbki po poznańsku. Koniecznie musicie ich spróbować.
Aktualnie zbliżamy się do początku sezonu wiosenno-letniego, a co za tym idzie, ogórki małosolne znowu staną się bardzo popularną przekąską. Jak je odpowiednio przygotować? Autor kanału na YouTube “DAMIAN KUCHNIA OD KUCHNI” postanowił podzielić się dwiema skutecznymi metodami. Która jest lepsza? Sprawdźcie sami.
Oto mało znany, ale jeden z lepszych sposobów na przechowywanie zieleniny. Zakonserwowany w ten sposób koperek zachowa świeżość na długo, a przy tym nie straci swojej kulinarnej uniwersalności. Oto jak przechowywać koperek.
Ogórki małosolne można przygotować bez zalewy! Choć takie stwierdzenie brzmi jak szaleństwo w czystej postaci, wcale nim nie jest. Swoim sposobem na „suche ogórki” podzieliła się z nami Anna Zyśk, która już nie raz zaskoczyła udanym przepisem. Wypróbuj go, bo to najszybszy sposób na sezonowy przysmak.
Zupa jest daniem, które w Polsce cieszy się ogromną popularnością. Istnieje wiele przepisów na tę aromatyczną potrawę. Jednak kilka z nich jest kompletnie zapomnianych. Dlatego chcemy odświeżyć Wam pamięć i zaproponować zupę, która zaskoczy Was swoim smakiem.
Surówka to nieodłączny element wielu dań obiadowych. Jest orzeźwiająca, zdrowa i przede wszystkim smaczna. Kluczowe są oczywiście świeże składniki, ale również odpowiedni przepis. Każdy z nich jest raczej bardzo prosta, a samą surówkę można przygotować tuż przed podaniem obiadu. Przedstawiam Wam przepis na przepyszny dodatek, idealnie pasujący do każdej potrawy.
Lubczyk to roślina, która zasługuje na szczególną uwagę. Przede wszystkim ze względu na walory zdrowotne oraz to jak może wpływać na organizm, ale również smakowe. Jedliście kiedyś takie danie jak zupa lubczykowa? Jeśli nie, to koniecznie musicie spróbować, ponieważ mamy na nią przepis, który jest banalnie prosty.
Powoli zbliża się lato, a co tym idzie, przez większość czasu będzie piękna pogoda, czyli słońce i ciepłe powietrze. To idealna okazja na ochłodzenie się smakowitymi lodami. Jednak nie takimi ze sklepu. Poznajcie ten genialny przepis na pyszne lody owocowe z mrożonych malin.
Prawdopodobnie odkryliśmy Złotego Graala wśród ciast. Poznaj nieskomplikowany przepis na ciasto bananowe i przygotuj je na deser. Domownicy oniemieją z zachwytu, a o dokładkę nie będzie trzeba dopytywać się dwa razy.
Jeśli na hasło „sezonowe pierogi na słodko” myślisz o wydaniu z truskawkami, czas pomyśleć jeszcze raz. Inny wczesnowiosenny przysmak pozwala na najwcześniejsze pierogi owocowe w sezonie. Mowa oczywiście o rabarbarze.
Wypróbuj ten przepis, a z dużym prawdopodobieństwem nie kupisz Nutelli ze sklepu. Okazuje się bowiem, że można przygotować ją samemu i to z truskawek. Rodzina będzie przecierać oczy ze zdumienia, ale o ten przysmak będą się domagać na okrągło.
Tomasz Strzelczyk zaprezentował najprostszy i najbardziej ekspresowy przepis na ogórki małosolne. Nie dość, że przygotowujemy je szybko i na sucho, to jeszcze gotowe mogą być nawet tego samego dnia.
Botwinka to jeden z pierwszych znaków nadchodzącej wiosny. Sezon na nią nie należy do najdłuższych. Przedłużyć go jednak łatwo przetworami takimi jak ten.
Ciasta w Polsce są niesamowicie powszechne. To dlatego, że są słodkie, a słodycze lubi prawie każdy. Czy to podczas Świąt, przyjęcia, czy popołudniowej kawy lub herbaty, ciasto po prostu musi być. Jeśli chcecie je przygotować w krótkim czasie, to wypróbujcie ten przepis na sernik.
Kotlety mielone to prawdziwy przysmak Polaków. Jest to tradycyjne polskie danie, które najlepiej smakuje z ziemniaczkami surówka w postaci np. mizerii lub buraczków. Niewiele osób wie, że jeden tajemniczy składnik może całkowicie odmienić ich smak. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.