Miłośnicy domowych rozwiązań sanitarnych mogą zatrzeć ręce z radości. Oto nowy produkt w asortymencie produktów do sprzątania bez chemii. Do czyszczenia kabiny może się przydać woda utleniona.
Faszerowane placki z ziemniaczanego ciasta to jeden z ciekawszych sposobów na zagospodarowanie obiadowych resztek. Łatwo można przerobić stare ziemniaki na nową potrawę – rzadko u nas spotykaną, a zarazem bardzo znajomą w smaku.
Pan Damian z kanału na YouTube “DAMIAN KUCHNIA OD KUCHNI” zaproponował bardzo ciekawy przepis na tani obiad. Zupa sałaciorka, naszym zdaniem jest totalnym hitem. Koniecznie musicie go wypróbować.
Szukasz pomysłu na szybki posiłek dla całej rodziny? Przygotuj kotleciki z cukinii i serka wiejskiego. Kotlety te są lekkie, sycące i niskokaloryczne. Świetnie sprawdzą się zarówno na bezmięsny obiad, jak i na podwieczorek czy śniadanie na ciepło. Na jednej porcji z pewnością się nie skończy.
Pieczarki lepsze od leśnych grzybów? Wypróbuj ten patent, a przekonasz się, że grzyby z pobliskiego warzywniaka również mogą zachwycać. Prosty przepis gwarantuje pełnie smaku i aromatu.
Naleśniki są wspaniałym daniem, które można zjeść na śniadanie, obiad i kolację. Istnieje kilka przepisów na te smakołyki, a także wiele sposobów ich przyrządzenia, głównie chodzi o różnorodność dodatków. Czy jedliście kiedyś naleśniki po chorwacku? Jeśli nie, to koniecznie musicie je przygotować z tego przepisu.
Aby wasze śniadanie było smaczne i pożywne, to musicie dobrać do niego odpowiednie produkty, które wam to zapewnią. Jednym z nich są domowe bułeczki, które zrobicie z kilku składników, a ich smak sprawi, że na długo pozostaną w waszej pamięci. Ten przepis zawsze się udaje.
Słodkie przekąski na śniadanie są coraz bardziej popularne. Wszystko przez to, że są smaczne, zdrowe i przede wszystkim słodkie w smaku, a jak wszyscy dobrze wiemy, słodycze są bardzo popularne. Co jednak powiecie na zdrowy posiłek z nutą słodkości? Zobaczcie, jak go przygotować.
Czosnek jest niesamowicie wartościowym i ważnym produktem w kuchni. Z kolei kiszonka również jest bardzo popularna w naszym kraju i ludzie masowo ją przygotowują. Czy te dwie rzeczy mogą się połączyć? Okazuje się, że tak. Trzeba mieć tylko odpowiedni przepis. A my właśnie taki mamy Wam do zaproponowania. Zobaczcie, jak przygotować kiszony czosnek.
Obiad to posiłek, który powinien być największy ilościowo ze wszystkim spożywanych w ciągu całego dnia. Dlatego tez warto zaopatrzyć się w odpowiedni przepis, które zagwarantuje nam smaczne i pełnowartościowe danie. Jeśli znudziły Wam się te tradycyjne, to mamy dla Was coś zupełnie nowego. Koniecznie musicie to przygotować.
Gulasz to jedno z najbardziej popularnych dań w Polsce, które można przygotować na różne sposoby, z różnorodnymi składnikami. Jeśli jeszcze nie próbowaliście bułgarskiego gulaszu, to koniecznie musicie to zrobić. Szczególnie że ten przepis jest banalnie prosty. Przekonajcie się sami.
Zupa jest daniem, które na dobre zagościło w naszej polskiej kuchni. Jest codzienną potrawą obiadową, którą darzy sympatią wiele osób. Przepisów jest mnóstwo, mamy również wiele tradycyjnych zup. Jeśli jednak macie ochotę spróbować czegoś nowego, to koniecznie musicie przygotować zupę turecką.
Po 60 roku życia następuje spadek energii, a procesy zachodzące w organizmie przebiegają znacznie wolniej. Na całe szczęście można temu w łatwy sposób zaradzić. Pomocny okaże się napój, który powstaje z nietypowego połączenia składników. Poznaj przepis, a przekonasz się o jego działaniu.
Nie od dziś wiadomo, że słodkie wypieki i desery to podstawa każdej kuchni. Popularne są również ciasta na zimno, szczególnie teraz kiedy nadeszła do nas fala upałów. Istnieje wiele ciekawych propozycji na taki przysmak. My natomiast chcemy wam zaproponować pewien pyszny sernik jak za dawnych lat, który zawróci wam w głowie.
Kluski są jednym najznamienitszych dań, jakie można podać na obiad. Jednak, zamiast po raz kolejny robić te, których smak jest już dobrze znany, warto wypróbować te z przepisu Ani Zyśk. Słynna autorka porad kulinarnych podzieliła się z nami swoim genialnym i prostym sposobem, a zachwyceni jej pomysłem dzielimy się nim z Wami.
Przetwory od dawna są sposobem na przygotowanie smacznej przekąski ze świeżych warzyw lub owoców. Nasze Mamy i Babcie od lat praktykują tę czynność, skutecznie zmieniając postać danych produktów. Jeśli chcecie cieszyć się zimą pysznymi smakołykami, wypróbujcie ten przepis.
Kotlety mielone to klasyka polskiej kuchni. Wersja z dodatkiem kalafiora, nadaje im wyjątkowa puszystość i łagodniejszy smak. To rewelacyjne rozwiązanie pomaga dodać więcej warzyw do naszej diety, nie rezygnując z tradycyjnych smaków.
Kotlety to tradycja polskiej kuchni. Istnieje wiele sposobów na przygotowanie tego przysmaku, który bardzo często gości na stołach podczas niedzielnego obiadu w naszym kraju. Jeśli co piątek trzymacie się postu lub po prostu nie spożywacie na co dzień mięsa, to ten przepis na kotlety, który zaproponowała Henia, jest właśnie dla Was. Koniecznie musicie go wypróbować.
Jabłka są znane z tego, że są zdrowe, smaczne i można je jeść w wielu postaciach. Jako zwykła przekąska, lub w formie pysznego deseru, wzbogaconego różnymi innymi składnikami. Przepis na taki smakołyk właśnie chcemy Wam zaproponować. Jest prosty w przygotowaniu, a do tego słodki. Idealny na podwieczorek.
Nadeszła do nas fala upałów. Dlatego też bardzo ważne jest nawadnianie się. Jeśli w taką pogodę zastanawiacie się co zjeść, to mamy dla Was pewną propozycję. Owoce również mogą orzeźwić. Z tego względu mamy Wam do zaproponowania pyszny galaretkowiec, który na długo pozostanie w Waszej pamięci.
Upały nas nie rozpieszczają, a będzie tylko gorzej. Co jeść, gdy termometry pokazują rekordowe temperatury? Odchodzi ochota na ciężkie posiłki, warto zatem sięgnąć po lekkie i pożywne zupy. Prawdziwym zaś królem zup na gorące dni jest chłodnik.
Masz ochotę na coś słodkiego, ale nie masz czasu na przygotowanie? Przepis na herbatniki ze skondensowanym mlekiem to idealne rozwiązanie. Bez pieczenia, z minimalną ilością składników i gotowe w kilka minut.
Jagodzianki to nie wypieki. To smak lata zamknięty w bułce. Poznaj najlepszy przepis na słodkie wypieki. Korzystam z niego od lat. Domowe jagodzianki są 100 razy smaczniejsze, niż te ze sklepu.
Wszyscy dobrze znamy smak różnorodnych dżemów. Ich zaletą zdecydowanie jest to, że istnieje wiele smaków, dzięki czemu z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. Jeśli lubicie zjeść smaczne kanapki, to z pewnością zainteresuje Was przepis na dżem z czarnej porzeczki.
W niedzielne leniwe popołudnie nie ma nic lepszego niż filiżanka kawy podana w towarzystwie ciasta. Skoro jednak popołudnie ma być leniwe, to ciasto musi być szybkie i bezproblemowe w przygotowaniu. Dodajmy do tego rewelacyjny smak i mamy przepis na udany dzień. Poniżej znajdziesz przepis na idealny niedzielny wypiek.
Oto bardzo prosta i szybka przekąska z cukinii. Takie kotleciki można podawać samodzielnie lub z ulubionym sosem. Można też potraktować je jako kotlety i zaserwować na obiad. W obu wypadkach sprawdzają się wyśmienicie.
Choć tradycyjnie przygotowuje się ją z sezamu, dziś pokażemy prosty sposób na domową wersję bez tego składnika. Nasza chałwa to zdrowsza alternatywa dla sklepowej wersji, idealna do kawy czy po prostu jako słodka przekąska.
Aktualnie możemy cieszyć się piękną pogodą, a jeszcze ładniejsza ma dopiero nadejść. To powoduje, że można już planować najbliższe wieczory okraszone grillem. Jednak, aby miały one rację bytu, to trzeba przede wszystkim zdecydować, jakie przekąski wtedy podamy. Przedstawiamy Wam przepis na pyszną sałatkę, idealną na grilla.